Piotrek, jak dla mnie to 25tys km na LPG to zdecydowanie za duzo, no i kable tez odrazu wymień ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Piotrek, jak dla mnie to 25tys km na LPG to zdecydowanie za duzo, no i kable tez odrazu wymień ;)
Kiedy Wy wszyscy się w końcu nauczycie że w 1.8 nie ma kabli :lol::party!: hehe
Pozatym dużo nie dużo.. Generalnie mówią nawet że i po 20 tyś wymieniać ale to jak na moje jakiś chory przesąd jeżeli taka świeca na Pb potrafi i 100tyś dokulać.. No nic złożyło się że kolega z forum ma na opchnięcie takie świeczki (NGK) więc jak tylko uda nam się spotkać podmienie i zobaczymy. Mam jeszcze komplet który jeździł wcześniej przed LPG - też pewnie ok 20-30tyś ma.. Jak nie będę miał nowych świec przed weekendem to może na próbę wsadzę tamte..
gaz ma swoje "uroki". właśnie przeczytałem, że filtry fazy lotnej wymienia się co 15 tys. km lub przynajmniej raz w roku. ja zgapiłem i stąd te problemy z pierwszym przełączeniem na gaz. prawdopodobnie pozasyfiały sie tłoczki. filtr był zwykły bibułowy. teraz też taki mam, bo się tym zupełnie nie interesowałem, a okazuje się, że niektóre listwy są bardzo wrażliwe na zanieczyszczenia. zaleca się stosować filtry poliestrowe lub mieszane poliestrowo-bibułowe (Czaja FL-03).
ja nie posiadam już gwarancji, a rocznie robię 7 tys. km. wcześniej słyszałem, że filtr wymienia się co 10-15 tys. km, więc wydawało mi się, że mam 2 lata spokoju ;)
No i z grubsza masz.. Bez przesady z tym czasem.. Ważne żebyś co te 10tyś km wymieniał..
Konny 150 - części w Aso drogie - na rynku tanie ( ostatnio z powodu dziury w chłodnicy klimy - od kamieni wymieniałem chłodnicę - cena w aso prawie 4 razy większa niż na "rynku" - a oryginał Valeo) . Serwisowanie ogólnie jest tanie . Jedynie co może zaboleć to dwumas, sprzęgło , skrzynia ... koła masowe , sprzęgło - możesz zajechać i w tdi jak u Ciebie - więc to norma. Cromka z wad farycznych może mieć problem ze skrzynką M32 (looknij teman w dziale croma - trzeba posłuchać dobrze skrzyni przy zakupie używki ) - produkt Gm w sabach , oplach i fiatach niestety - bywa awaryjna.
Pozatym - furka tip top - poprzedni leon - mimo że go bardzo lubiałem - wypadał blado przy cromce... .
Pierwsze co to byś je wyczyścił i skalibrował o ile to są takie typu valtek..
skalibrować te wtryski jest w stanie jedynie producent. koszt wymiany tłoczków oraz kalibracji listwy to 70 zł + przesyłka w obie strony czyli wyjdzie kole stówki. tak jak wspomniałem, listwa ma ogromne rozjazdy po temperaturze, więc nie ma sensu. lepiej dołożyć i kupic RegFasty albo AC W01.
Regi mają podobno dobrą opinie.. Ja śmigam ok 25tyś już na nich zrobiłem i puki co spokój ;)
Piotrek, ale swiece NGK kosztują 10zł/szt. to jakbys je wymienial tak jak ja po 15tys. to nie jest duzy koszt ;)
Na NGK uważajcie, nie wiem jak samochodowe, ale motocyklowe to podrabiali na potęgę, bezpieczniej jest wziąć denso, które są w mojej opinii lepsze.
Dzisiaj przyszedł komplet - tarcza sprzęgła, docisk i łożysko oporowe. Jak dobrze pójdzie w piątek wymiana, ale oddaję do mechanika. Sam niestety nie dam rady tego zrobić - przydałby się jakiś dobry kanał lub podnośnik.
no słyszałem o skrzyniach że wybrany model jest wadliwy- automaty nie za dobrze chodzą.
W aso wymiana oleju np. Jaki koszt ?
Chyba każdy diesel teraz ma dwumas i wiele benzyniaków.
Czyli z awaryjnością nie jest źle?
Jakie wyposażenie?
Auto takie jak alfa 159 które mi się podoba i na tej samej podłodze są.
Filtr oleju ostatnio zapłaciłem 75zł , za wymianę 83 zł ( ceny w ASO oczywiście ) .
W Leonie do wymiany wystarczył garaż z kanałem , przy cromce trzeba specjalnego łamanego klucza do odkręcenia filtra - za dużo kombinatoryki i szkoda czasu na zabawę samemu ... .
Alfa 159 jest piękna - ale w porównaniu do Cromy strasznie ciasna.
Ja wczoraj sobie przeglądałem temat mojego bravo i znalazłem tam pierwszą fotkę licznika ;) Wychodzi na to że Bravo prześmigało ze mną już ok 50tyś km :)
Dzwoniłem dziś do znalezionego w sieci warsztatu blacharsko lakierniczego mającego autoryzację w produktach konserwujących bool i jakiejś tam innej firmy spytać ile sobie liczą za konserwację podwozia. I tu miłe zaskodzenie bo ok 300-350zł + jeżeli są jakieś ogniska korozji małe to od 50-100zł za czyszczenie tego. W poniedziałek podjadę i zobaczę co mi powiedzą na temat tych progów - trzeba się przed zimą tym zająć. Miałbym spokojniejsze sumienie wiedząc że auto jest zabezpieczone od dołu na zimę..
Dziś miała miejsce ciekawa sytuacja. Jeździłem po mieście w sprawie pracy dyplomowej (oprawa, zdjęcia itp - jutro oddaje), staje na światłach, w lusterku widzę nadjeżdżających motocyklistów więc staje po prawej. Jeden motor staje przede mną, 2gi przed lewym nadkolem ale coś tak nienaturalnie z niego dymi. Smrodek zaczął docierać nie tylko do mnie bo motocyklista obejrzał maszynę, wyłączył silnik i razem z pasażerką szybko zleźli z maszyny ostrzegając mnie i gościa na 2gim pasie że mu się motor pali. Obserwuje całą sytuację a gość do mnie podbiera i pyta o gaśnicę. Nie myśląc wiele wyskakuje z auta i wyciągam z bagażnika gaśnicę, która pomaga gościowi ugasić początek pożaru.. Jedne światła tak przestaliśmy, spytałem czy w czymś pomóc, maszyny ściągnęli na bok, ja dostałem 20zeta na nową gaśnicę i na następnym zielonym na przód.. Przynajmniej wiem, że gaśnica działała mimo upływu terminu przeglądu :P
Pojechałem do kilku makretów gdzie jeszcze ostatnio były gaśnice w promocji za 16-18zeta a tu zonk - nigdzie żadnej ;) Finalnie w jednym markecie znalazłem gaśnicę 1kg ABC (gasi też drewno) z manometrem za 24,99.. I przynajmniej mam nową :P Szkoda maszynki bo widziałem, że trochę się już zdążyła nadkopcić..