To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Ja wymieniłem dzisiaj łożysko na lewej przedniej półosi.Robota w sam raz dla tych co matkę i ojca gazetą zabili.Połamałem przedłużkę dopiero jak do nasadki dospawałem kawał konkretnej rury to nakrętka puściła.Niestety nie obyło się bez uszkodzenia czujnika ABS.Poprzedni właściciel coś chyba grzebał przy łożysku albo czujniku bo wkleił go w otwór i za nic na świecie nie dało się go wyciągnąć w całości.Na razie kontrolka ABS świeci sobie równo a ja nad ranem ruszam do Białki Tatrzańskiej na wakacje.:smile:
-
Ja po wypłacie też biorę maryśkę na warsztat,ale jak kiedyś,też będę z gościem robił.Muszę wreszcie wymienić dwumas bo ten już ledwo zipie ;-) Kupiłem używkę od admina z MCP i mam nadzieję że troszkę na nim pośmigam :P
-
Cytat:
Napisał
artur 2310
dopiero jak do nasadki dospawałem kawał konkretnej rury to nakrętka puściła
Mowa o nakrętce trzymającej przegub? :D Skąd ja to znam.. Ja pogiąłem klucz 1/2 cala, kupiłem dopiero taką lagę 3/4 cala + rura od ogrodzenia pewnie z 1,5 metra i stojąc te 2 metry od auta skakałem po tym - dopiero puściło.. Tam problem jest taki że trzeba zerwać te zabicie.. W peugeocie u kobitki odkręcałem przegub to tam jest zawleczka trzymająca zabezpieczenie nakrętki i wszystko łatwo miło i przyjemnie.. ;) No i nakrętka stara może być..
-
Ja dorobiłem coś w rodzaju klina i to zagniecenie na ile mogłem to wyprostowałem do poziomu śruby ale nawet wtedy były kłopoty.Ten pomysł z Peugota można by wcielić w życie w Fiacie.Wiertło trochę borowania i wszystko ładnie by było skręcone i zabezpieczone.
-
Cytat:
Napisał
artur 2310
Ten pomysł z Peugota można by wcielić w życie w Fiacie.
Z drugiej strony ile razy taką nakrętkę się odkręca ;) Poza tym trzeba by takie zabezpieczenie mieć (nie mówię o zawleczce bo ta jest prosta).. Etam ;) Mam teraz sążny klucz do takich nakrętek i w razie co wiem jak z tym działać ;) Ale potwierdzam że można się ostro zdziwić jak to dziadostwo siedzi ;)
ps. ja też u siebie to rozginałem, rozwiercałem itp..
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
U mnie po wymianie całęgo zawieszenia jednak coś delikatnie czasem puka w kierownicy czyli niestety ale jest luz albo na drążkach albo na maglu. Jak wymieniałem końcówki mechanik mi powiedział że magiel ma luz ale b. delikatny. Nie robię tego puki co raczej, ale idzie jakoś szybko sprawdzić czy to nie są drążki? Drążki bym jeszcze wymienił.. Swoją drogą ile szacować za magiel? Jak z wymianą samemu? Pewnie sajgon..
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
byrrt
ale idzie jakoś szybko sprawdzić czy to nie są drążki?
najlepiej na kanale w dwie osoby. łapiesz palcami przez osłonę tak aby wyczuć tą kulę a druga osoba rusza kierą, tak po luzie. jeśli wyczujesz luz lub stukanie drążek do wymiany. jak jest bardzo twarda osł to trzeba ją zsunąć z magla aby złapać za drążek.
Załącznik 10408 tutaj łapiesz palcami aby spr czy nie ma luzu.
Cytat:
Napisał
byrrt
Swoją drogą ile szacować za magiel?
My oddajemy do regeneracji bo nigdy nie wiadomo co za używkę trafisz. a cena regeneracji od około 200 zł do 500 600 nie pamiętam dokładnie ale to już jak trzeba listwę chromować.
A co do demontażu to co prawda w BBM nigdy jeszcze nie wyjmowałem ale napewno jak w większości przypadków trzeba opuścić wózek.I pamiętać aby nie kręcić kierą bo można taśmę uszkodzić.
-
1 załącznik(i)
Wczoraj z żoną na rowerach zrobione 149.5 km :) no i jedyne auto na jakie mogę zamienic rower to :Załącznik 10431
-
Cytat:
Napisał
lukq
Wczoraj z żoną na rowerach zrobione 149.5 km
Was chyba pogieło i to ostro :P
-
Ferrari jest piękne :D
Co do dystansu na rowerach to zgadzam się z przedmówcą :P
-
Dlaczego? I po 200 robie. Co nie zmienia faktu, że jestem mega dumny z Kini.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Co nie zmienia faktu, że jestem mega dumny z Kini.
Przekaż jej, że całe forum FKP też :D
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Przekaż jej, że całe forum FKP też :D
No a jak by inaczej http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
-
Ja rzadko takie dystanse autem w ciągu dnia robię. He he
-
1 załącznik(i)
Ja dzisiaj zaatakowałem i zdobyłem Trzy Korony w Pieninach.Córka 4,5 roku też się wdrapała i zeszła sama.A moja żonka zakochała się w czymś takim:Załącznik 10443
-
Cytat:
Napisał
artur 2310
A moja żonka zakochała się w czymś takim:
Mi się to nie widzi.. Jakieś zbyt obłe..
-
7:07 h - 619 km - Żory - Krynica morska . Spalanie 6,9 . Gdzie się dało 150-170 km/h - cromal załadowany na maxa . Ten samochód nadal mnie pozytywnie zaskakuje ;)
-
Jaka średnia prędkość wyszła?
-
Cytat:
Napisał
lukq
Jaka średnia prędkość wyszła?
87 km/h ...
-
Całkiem nieźle.
Ja dziś ze względu na deszcz za oknem wyczysciłem, odtłusciłem i nasmarowałem cały napęd w rowerze. Na kolejne dwa tygodnie spokój.
-
Ja dzisiaj wracałem z Leśnicy koło Zakopanego i masakara na Zakopiance.Wczoraj byłem w Bukowinie Tatrzańskiej po tej słynnej burzy z gradobiciem.Takiego czegoś to podobno najstarsi górale nie pamiętają.Byrrt co do Kijanki Carens to miałem okazję się taką przejechać silnik Diesla i byłem bardzo pozytywnie zaskoczony co do dynamiki i elastyczności silnika szczególnie na podjazdach w górach.:smile: