a ja nabiłem dziś klimę. marzy mi się jeszcze ozonowanie wnętrza auta, ale nikt tego w moim mieście nie robi. gdyby ktoś coś wiedział, proszę o cynk.
To jest widok strony w wersji do druku
a ja nabiłem dziś klimę. marzy mi się jeszcze ozonowanie wnętrza auta, ale nikt tego w moim mieście nie robi. gdyby ktoś coś wiedział, proszę o cynk.
ja miałem mieć ozonowanie klimy i wnętrza w Białymstoku. Poszukaj eco myjni oni to robią
chyba Kordelasiński ma sprzęt do ozonowania. Coś mi się tak ostatnio o uszy odbiło ale nie wiem tego na 100%. chyba wiesz o który warsztat chodzi: Serwis samochodowy - Strona główna
kojarzę ich. nawet dzisiaj tamtędy przejeżdżałem. poszło właśnie zapytanie mailowe. dzięki.
Ozonownie mam nawet za rogiem.. heh wydaje mi się, że prawie każdy zakład od klimy ma taką usługę w swoim "menu" ;)
A mi bravo zaczęło dziwnie chodzić.. Tzn jakiś dźwięk z silnika się wydobywa, nie wiem czy to łożysko jakieś czy ki czort znów ale trochę to brzmi jakby z dołu silnika.. Taki warkot, nie żaden pisk czy wycie.. Słyszalne jest szczególnie na niskich obrotach bo potem silnik to zagłusza ale oczywiście dźwięk jest związany z prędkością obrotową.. Kurde oby nie było to nic poważnego :(
weekend więc mycie auta. przy okazji dolewka płynu chłodzącego i oleju. oleju na bagnecie ledwie na czubku. przez 6 tys. km nie robiłem dolewek. poki co, ozonowania tapicerki nie znalazlem.
Ja chyba też powinienem dolać lekko płynu bo mi ucieka bardzo delikatnie chłodnicą.. W sumie ciekawe kiedy ona puści całkowicie ale taka zniszczona z zżarta śmiga na aucie od chwili jak je mam ;) Oleju ubywa tylko tyle co wycieknie po szpilkach kolektora wydechowego - stan praktycznie się nie zmienia :)
mnie też ucieka chłodnicą. poprzedni właściciel nawet czymś chłodnicę doszczelniał stąd ten syf w parowniku. w tygodniu kupuję 5L Petrygo oraz jakiś specyfik do płukania chłodnic i w weekend będzie zabawa. wyciek oleju też namierzyłem. upocona jest miska olejowa.
być może... ale wiadomo, na razie zaczynam "po kosztach" ;) generalnie mam dylemat czy w auto inwestować czy ciułać na nowe. auto wymaga lekkiej interwencji lakiernika (progi, zderzak) poza tym przydałoby się wymienić sondę lambda oraz listwę wtryskową LPG. łącznie z 600 zł wyjdzie. z chłodnicą trochę więcej ;)
Ja w tym i następnym miesiącu na auto wydam lekko 1kPLN + z 800zl opłat.. Tyle na temat ;)
Ja się dzisiaj przekonałem co znaczy miejskue autko w praktyce. Byli my dziś pandą na wystawie rolnej. Przy wyjeździe z parkingu był korek i parę razy udało mi suę wymanewrować o centymetry.
Przy okazji miałem mieszane uczucia widząc jak jedno nowsze nizkozawieszone BMW miało bliskie spotkanie z krawężnikiem który panda łykłaby bez popijania. Cały próg od spodu porysowany. Śmiać się czy płakać?
To ja się pochwale tym że moja Lusia na trasie 700km spaliła 5,2 na 100 km przy jeździe autostradowej. Całkiem fajne auto
a ja czekam na fanty. zamówiony 3-pack Liqui Moly, czyli płukanka silnika, legendarny olej 10W40 MoS2 oraz płukanka chłodnicy. płyn chłodzący (Petrygo) kupiony. na dniach ma również przyjść filtr fazy lotnej LPG.
U mnie ciągle aktywnie ale nie z samochodem, w weekend mieliśmy pogrzeb babki mojej kobitki..
Auto czeka na wymianę zawieszenia - stuka i puka już na prawie każdej dziurze.. ehh ;)
Wczoraj opłaciłem OC za następny rok - 675zł (ze względu na odebranie 20% zniżki za kolizję z mojej winy w tym roku).
Wczoraj wymieniłem też olej, filtry, pogrzebałem przy hamulcach.. ;)
a mnie Poczta Polska dostarczyła zaległe fanty z Megapolu czyli filtr + króciec. teraz pytanie, czym uszczelnia się połączenia gwintowe w instalacjach LPG? silikon wysokotemperaturowy?
SILIKON WYSOKOTEMPERATUROWY CZERWONY 20ML TECHNICQ (3328321020) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A tam nie ma czasem końcówek stożkowych co by na ścisk się uszczelniło?
Do uszczelniania instalacji LPG masz tzw.baryłki na rurki miedziane.To sa jednorazówki jak rozkrecisz tniesz rurkę nasuwasz baryłkę i dokręcasz.Zobacz pw.
też myślałem, że tak będzie, ale nie. to zywkły gwint metryczny. przy wymianie membran reduktora wykrecając przewód gazowy, żadnych zagniecionych baryłek nie stwierdziłem. podobnie na filtrze fazy lotnej i czujnikami. nic takiego tam nie ma. zresztą na ten wkręcany króciec ciśnienia baryłki się nie założy. najmniejsza to fi 5. jej długość to 7 mm. to tyle ile wynosi całkowita długość gwintu na króćcu. za chiny nie wkręcę ;)