Tzn mania, mania i mania? :D 3 zdjęcia widzę i 3 samochodu ;)
hehehe oczywiście mały żarcik ;)
Pozdrowienia dla Was ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Tzn mania, mania i mania? :D 3 zdjęcia widzę i 3 samochodu ;)
hehehe oczywiście mały żarcik ;)
Pozdrowienia dla Was ;)
Hehe no coś takiego.
Dziś Kina zrobiła ze mną 94 km rowerem,więc jestem mega dumny z niej.
Na zdjęciach, Kina,mania,rower. Chciałem też pokazać jak mniej więcej leży na glebie.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Bool dwa litry już jest, antena nowa CB jest, dziś przyszedł jeszcze mały gadżet :P
Ogólnie za dwa tygodnie zabieram się za Manię, w przyszły weekend miałem, ale przyjedzie Przemko i Hania ;-)
Załącznik 4581Załącznik 4582
Czyli mała konserwacja podwozia. ja trzy tygodnie temu robiłem w swojej bravie. tylko jechałem pistoletem. na podwozie i nadkola 4 bolle na pistolet + jedna puszka chyba z novola do profili. ogólnie wyszło super.
Antenę mam podobna i na trójmiasto starcza,na trasę sporadycznie używam. Głównie ostatnio opieram się na trasie Yanosikiem. Muszę konserwować bo mam dwa małe ogniska rdzy,pisałem wcześniej w postach.
Działałem dziś z podwoziem. Nie skończyłem wszystkiego bo został mi tył, za bakiem.
Tak wyglądało po dostaniu się do rdzy.
Załącznik 4675Załącznik 4676Załącznik 4677Załącznik 4678Załącznik 4679
Wszystko wyczyszczone, wyskrobane, szczotką drucianą i innymi przyrządami oczyszczone .
Farba podkładowa na Korozje "CORRINA". Wymalowane wszystko.
Wygląda tak:
Załącznik 4680Załącznik 4681Załącznik 4682Załącznik 4683Załącznik 4684Załącznik 4685Załącznik 4686Załącznik 4687Załącznik 4685
Potem na wszystko po przeschnięciu przyszedł środek BOLL 2 KG do konserwacji podwozia, efekt jest zadowalający
Załącznik 4691Załącznik 4692Załącznik 4693Załącznik 4694
Sory za zdjęcia robione kalkulatorem ....
Trochę to Cię roboty kosztowało.. Ja niestety nie mam kanału poza tym u mnie podwozie jest już pokryte takimkimś bool'em czy czymś podobnym więc nie łatwo się to skrobie ;-)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Kosztowało to fakt. Jeszcze dziś zaraz idę dalej robić. Też miałem tym pokryte,tylko nie po środku auta.
A wygląda na prawdę super, sporo pracy włożone ale wiesz przynajmniej co masz i jak jest wykonane:D
Walczę dziś cały dzień,wieczorem będą zdjęcia. Teraz czekam aż wyschnie. Dobre jest to że mam kanał u taty i urlop. W przyszłym tygodniu biorę się za przygotowanie i woskowanie lakieru,będę też zakładał nadkola,zdjąłem jak zmieniłem springi
Więc dziś tył skończony, cała padaka od spodu porządnie zakonserwowana.
Tam gdzie nie mogłem dojść z pędzlem poszedł środek do profili zamkniętych na wężyku.
Na początek poszło czyszczenie oczywiście, potem malowani podkładem.
Załącznik 4709Załącznik 4710Załącznik 4711Załącznik 4712Załącznik 4713Załącznik 4714Załącznik 4715
Potem przyszła pora na Bolla ;-) Bagażnik zrobiony Hameraidem czarnym połysk, muszę potem jakąś szarą pomalować ewentualnie dla efektu wizualnego.
Załącznik 4716Załącznik 4717Załącznik 4718Załącznik 4719Załącznik 4720Załącznik 4721Załącznik 4722
No i na koniec tak jak wyglądała w garażu.
Załącznik 4723
To tyle na dziś. Jutro może z rana odkurzę i do domu wracam. w przyszłym tygodniu w poniedziałek nadkola montuje. W planie też jest woskowanie i użycie chemii.
Jeśli nie sprzedam to chyba wypiorę tapicerkę i autko będzie miało wsio porobione można powiedzieć na cacy.;-)
Chętnych zapraszam: http://fiatklubpolska.pl/sprzedam-sa...a-manie-16056/
Gadałem dziś ze szwagrem chce kupić auto.. Jutro mam mu podesłać linka - a nóż będzie zainteresowany? :-P
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
No proszę ;-) dziękuje .
Zazdroszczę Ci tego kanału - też bym sobie wszystko fajnie zakonserwował ale jakoś tak nie widzę możliwości :/
Nie dałem rady odkurzyć, Kinia zrobiła mi psikusa i przyjechała wczoraj nic mi nie mówiąc taki suprise ! ;-)
Dziś jadać do domu zauważyłem, że jest ciszej w środku nie jakoś mocno znacząco ale jest.
Zatankowałem do pełna i umyłem padake na myjni bezdotykowej ;-)
Spalanie: autostrada 450 km( średnio150km/h), miasto 200 km, 250 trasa normalna. Z klimatyzacją wyszło 5,6 także jestem zadowolony.
Mam pytanie czy odkręcałeś bak do konserwacji? Bo przewodów to chyba nie z tego co widzę. Zbliża się jesień, zima ^^ i zastanawiam się nad konserwacją na ten trudny czas. Aha jak długo schnie ten środek? jak normalna farba? I chyba ostatnie z szeregu pytań czy myłeś wcześniej podwozie (tam gdzie nie było rdzy) przed nałożeniem podkładu i konserwantu?
Mam nadzieję, że nie jestem zbyt irytujący i z góry dziękuje za odpowiedź
Więc tak:
Baku nie ściągałem, bo doszedłem prawie wszędzie pędzlem, nawet pomiędzy przewodami jak się przyjrzysz.
Pod bak, w progi i tam gdzie nie mogłem dojść poszedł środek do konserwacji profili zamkniętych. Miałem rurkę z 50cm wiec wszędzie mogłem ją wsadzisz.
Jeśli chodzi o mycie. Najpierw wszystko wyczyściłem, oczyściłem. Potem odtłuściłem. Nałożyłem farbę podkładową, potem znowu odtłuściłem i nałożyłem środek konserwujący "BOLL" zeszło mi go prawie 1,8 Kg, miałem 2 kg.
Srodek schnie 24 godziny, ale po 18-20 można spokojnie jechać jak nie pada.
Nie bardzo zrozumiałem o co chodzi Tobie z
Ile za Maryśkę chcesz?:D Tak pomyślałem, że rodzice szukają sobie autka na wymianę, a może akurat by Marysię chcieli.