Dla mnie układ w Tipo jest przekombinowany. Niby precyzyjny, ale przy większych prędkościach zbyt się utwardza i ma za dużą czułość na ruch kierownicy.
To jest widok strony w wersji do druku
Dla mnie układ w Tipo jest przekombinowany. Niby precyzyjny, ale przy większych prędkościach zbyt się utwardza i ma za dużą czułość na ruch kierownicy.
No i wszystko jasne :)Cytat:
Napisał Nuri
Jedz na sprawdzenie i wyregulowanie zbieżności, a przede wszystkim sprawdź ciśnienie w kołach.
Ja tam puszczę kierownicę i mogę na wprost jechać nawet i 5 km, pod warunkiem że droga jest równa i nie ma zakrętów :)
Juz ktos tu tipka z 213 pokazywal. Dzisiaj z kumplem zrobilismy trase katowice-swinoujscie-katowice 2xok. 650 km. W tamtą 6:55 w tym ok 40 minut na papu i z powrotem 6:25 w tym też 40 min papu i 15 min korek pod wrockiem. Takie predkosci to nie jest relaksacyjna jazda w zadnym aucie. Ale w wysokim suvie zwlaszcza. Chocby nie wiem jak byl silnik wyciszony (a ten byl calkiem niezle jak na 180 km diesla) to hałas od budy jest potworny. A żeby to się trzymało drogi jest tak zestrojone że cały drżę w środku ;-). Tipo przy tym to poezja choć nie wiem czy prztrwałby taki hard time często aplikowany. A i żeby obrzydzić dalej porządne fury to po raz kolejny stwierdzam że automatyczna klima to zło, plastiki choć miękkie w wielu miejscach to trzeszczą bardziej niż w tipo, mało miejsca( w tipo moge wyciagnac nogi z przodu) a fabryczny zestaw głośnomówiący działa gorzej niż chińczyk (zrywa komunikację). Plus taki ze dieselek D4 brzmi trochę jak szóstka i naprawde wygodne siedzenia. Ale ze wzgeldu na cene (razy 3)takie auto konkurencją dla tipo nie jest ;-).
Dobra Panowie, Jeszcze mam taką ofertę: 70 tys:120KM, pakiet tech, koło, kolor + dokładają opony zimowe. Samochód jest zarejestrowany ale powiedziano mi, że gwarancja ma zacząć się dopiero od daty zakupu. Dobra oferta??
Z tym najlepiej to Cię trochę poniosło, stary Mondeo nie wypadł źle, ale królowa jest tylko jedna, nawet wg Niemców :smile:
https://www.youtube.com/watch?v=zON4bWsl2Ek
Ja jeszcze się standardowo przyczepię, że na tym filmie widać różnicę zasadniczą w kołach chociażby.
Już pominę, że Vectra pojechała dalej. W 407ce kierowca co najwyżej zauważył wychylenie nadwozia, bo mu było tak wygodnie. A biedna Alfa pewnie za 1-2 dni wylądowała na lawecie, bo zamoczyło trochu :)
Kolejna opinia "użytkownika" , który opinie zasłyszał od kolegów z korporacji którzy nigdy żadnej Alfy nie mieli, ale słyszeli na imieninach u szwagra. Jeżeli chodzi o 159, w testach awaryjności samochodów 10-cio letnich wypada lepiej niż Passat , czy A4. Sam użytkuję taki samochód od 6-ciu lat. Samochód z 2011 roku z 2.0 JTM z przebiegiem 230.000 i jakoś powodów do narzekań nie mam.
Raczej nabijanie się z braku konsekwencji.
Wyśmiewasz się z kolegów posiłkującymi się danymi katalogowymi po czym wrzucasz jakiś filmik gdzie Alfa wygrała test łosia na niskoprofilowej oponie :) Wystarczy w tym samym aucie wymienić koła na balony jak 407'ka i skończyłaby tak samo o ile nie gorzej. Wiemy przecież jak złożone przednie zawieszenie ma 407/C5 :)
Ot taka raczej dogryzka. Z Alfami nie obcuję.
Wszystko co włoskie szybko się psuje :)
Ja???? Wskaż mi choć jeden mój post gdzie wyśmiewam kogokolwiek wskazującego dane katalogowe.
Wszystkie testowane samochody, są na seryjnych kołach fabrycznych. Alfa na filmie to dość mocny golas na seryjnej 225/50R17 , gdyby było to Ti na kole 19" wynik pewnie był by jeszcze lepszy.
Samochód jeździ na czterech kołach , samo przednie zawieszenie nic nie da. Porównaj konstrukcję tylnego zawieszenia w AR159 i Peugeocie 407 , wtedy zrozumiesz dlaczego taki wynik.
Zwracam honor. Zawsze mylę Ciebie z tym drugim fanboyem. Chodziło o krowę. Już kolejny raz.
No patrzę, patrzę właśnie. I śmiem nadal twierdzić, że chodzi o kwestię kół + zestrojenia samego zawieszenia :) Widać to po Vectrze. Odstaje najbardziej w kwestii zawiasu tył a wyszła pomiędzy Alfą a 407 ;) 407 najbardziej na komfort. Vectra średnio - jak to łopel. A Alfa ma sportowe zacięcia ;)
Weź mnie nie obrażaj, nazywając mnie funboyem marki Fiat :smile: Tipo kupiłem tylko dlatego, że dostałem fajną cenę za bardzo dobrze wyposażony samochód wg własnej konfiguracji. Gdybym dostał na VW, Seata, czy inną Kia, też bym kupił. Owszem lubię Fiata, ale tylko starego. Dla mnie fajne Fiaty skończyły się z nadejściem lat 80-tych.
Widzę, że dupa Cię swędzi :food:
Z ciekawości, kto jest pierwszym fanboyem? Odpowiem, FiatPrime :!: Inaczej byś tu nie pisał haha
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Akurat dane katalogowe to ja podałem w nawiązaniu do bredni właściciela hujdaja... Pokaż gdzie je wyśmiałem :food:
Ps. Bana na forum taczki dostałeś, czy co? Aż mi się przypomniało jak w jednym z postów pasażerów nazywasz... Szkoda, że klienci nie wiedzą...