To jest widok strony w wersji do druku
-
Z moich pobieżnych obserwacji po dwóch latach czytania forów wynika, że użytkownicy 1.4 95KM z LPG powinni śmiać się do rozpuku (zwłaszcza ci z dotryskiem) a cała fobia z zaworami po zrobieniu większej ilości km na LPG w tym silniku przypomina strach przed lataniem. Może przytoczę wyliczenia w innym temacie, żeby tego nie rozmywać ale ze statystyki tak mi wynika;)
-
Nie wywołuj FiatPrimeâa z lasu haha ;) tu na forum jest âkilkaâ dosłownie sztuk zagzowanych a w trójmiescie to setki ściąganych głowic w jednej korpo ;)
-
Już przejechałem 150 tys km...
Jedna awaria: przy 148 tysia wymieniłem łączniki stabilizatora. Po za tym paliwo i przeglądy.
1.6 AT+podtlenek LPG od nowości [emoji1787]
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
-
Dałem wyliczenia do nowego tematu, żeby nie rozmywać tego o przebiegach: https://fiatklubpolska.pl/silniki-be...24/#post372189
-
Ciekawe czy u kogoś już pękło 200k.Jest szansa u Lukasa-Gda.
-
3 tygodnie temu będąc na weekend w Szklarskiej Porębie na grillu spotkałem gościa który miał Tipo sedana z LPG .... zrobił na Taxi we Wrocławiu 260tyś i poza dolewaniem oliwy do silnika nic mu sie z tym autem nie działo, żadnej awarii ... jedynie narzekał że na trasie w 4 osoby + bagaż nie ma czym jechać bo te 95 koni za słabe. Więc moim skromnym zdaniem jeżeli instalacja gazowa jest dobrze zamontowana i wyregulowana to z tym silnikiem nic nie powinno się dziać.
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
3 tygodnie temu będąc na weekend w Szklarskiej Porębie na grillu spotkałem gościa który miał Tipo sedana z LPG .... zrobił na Taxi we Wrocławiu 260tyś i poza dolewaniem oliwy do silnika nic mu sie z tym autem nie działo, żadnej awarii ... jedynie narzekał że na trasie w 4 osoby + bagaż nie ma czym jechać bo te 95 koni za słabe. Więc moim skromnym zdaniem jeżeli instalacja gazowa jest dobrze zamontowana i wyregulowana to z tym silnikiem nic nie powinno się dziać.
Jak by miał LPG montowane w Gdańsku to za taki przebieg na taxi bezawaryjnie powinien dostać medal oraz dyplom. Po tym co się naczytaliśmy tu od FiatPrime to aż ciężko w touwierzyć.
-
Cytat:
Napisał
TipoSedan
Po tym co się naczytaliśmy tu od FiatPrime to aż ciężko w touwierzyć.
Ten użytkownik starał się zniechęcić funboyów, no ale z marnym skutkiem :)
-
1.3disel na.liczniku juz 19.500 od czerwca tego roku i jak narazie zadnych klopotow oby tak dalen
-
Przecierz to żaden przebieg wiec nic nie wnosi do tematu.
-
Cytat:
Napisał
Talarsw
Przecierz to żaden przebieg wiec nic nie wnosi do tematu.
Niektórzy tyle robią w 2 lata, a nie pół roku ;)
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Ale chodzi o przebieg a nie o czas...
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Niektórzy tyle robią w 2 lata, a nie pół roku ;)
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Na przykład ja :cool:
-
86000 km od marca 2017.
Brak awarii tylko klocki wymieniłem po 75000 km.
-
Wczoraj przebieg 70k km.
1.4 95KM tartarini założone przy ~10k km przebiegu. Klocki wymienione kilka mies temu. Coś mi stuka z przodu przy powolnym wjeżdżaniu w dziury..
-
123k , tartarini od wyjazdu z salonu. 95 km, 1.4 zero problemów i awarii. Serwisowany w Wejherowie, bo Gdańsk shuewe i plus to jakaś pomylka, szczególnie obsługa. Wejherowo świetne, poza tym, że czasem sobie doliczają np. za zapach do auta nagle 49pln, ale od 3 lat zero problemów :)
-
Da sie? ;) da się, szkoda że m sie tak nie udało :(
-
Cytat:
Napisał
InFlaamess
123k , tartarini od wyjazdu z salonu. 95 km, 1.4 zero problemów i awarii. Serwisowany w Wejherowie, bo Gdańsk shuewe i plus to jakaś pomylka, szczególnie obsługa. Wejherowo świetne, poza tym, że czasem sobie doliczają np. za zapach do auta nagle 49pln, ale od 3 lat zero problemów :)
Ile dolewasz oleju na 1000km i jaki olej lejesz. Ile lpg pali, ile na pb jeździsz?
-
106 k km. 1.4 z lpg. Śmiga i nic się nie dzieje. Pozdrów.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Instalacja stag
Instalacja stag
Instalacja założona w Gdańsku. Wymienione Klocki dwa razy.
Instalacja założona w Gdańsku. Wymienione Klocki dwa razy.
-
1 załącznik(i)
podpatrzone na facebooku
Załącznik 39015