W sieci to samo Yato kupisz taniej
https://www.google.pl/search?client=...8MsJOs%2F8o%3D
To jest widok strony w wersji do druku
W sieci to samo Yato kupisz taniej
https://www.google.pl/search?client=...8MsJOs%2F8o%3D
W turbo szczypce do clicow to podstawa. Tam tych rur jak w kotłowni osiedlowej.
Szczecin przegląd na 15 k z wyminą oleju 199 zł + olej i filtr mój (154 zł). Razem, 353 zł .
Przegląd po 15 tys. ( olej,kabinowy,filtr +mycie) - 653 zł- Ganinex Gliwice Pszczyńska, czas usługi - 90 minut
Przeglad 40tys, 1.6 mjet (olej, filtr paliwa,olejowy,powietrza i kabinowy)_ całość po rabacie 1072 pln. Przy czym sam filtr paliwa to 250 pln...
Tipo 1.4 95 KM - przegląd po 15 tys:
- olej + filtr
- filtr kabinowy
- filtr powietrza
- ozonowanie klimatyzacji + odgrzybianie
- mycie auta
604 zł po rabacie.
Ganinex Pszczyna.
Przegląd OT1 po roku Tipo 1.4 t jet , przebieg 8 tys. km. Wymiana oleju+filtr oleju, filtr powietrza oraz filtr kabinowy.Filtry i olej zakupione przeze mnie, robocizna po stronie serwisu Ganinex Katowice, cena 140 zł, czas oczekiwania 90 minut.
U mnie juz 45000km.wymiana oleju,moj olej ich filtr.dodatkowo tylko od nich przeciwpylkowy.cena 454zl.carserwis Połczyńska.
jak spasować komunikat o serwisie domowymi sposobami :) ?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Testował ktoś sposób : włączyć kluczyk w pozycji on, poczekać aż wskazówki zrobią test, później wcisnąć do oporu pedał przyspieszenia x 3 i gotowe
Testował ktoś sposób : włączyć kluczyk w pozycji on, poczekać aż wskazówki zrobią test, później wcisnąć do oporu pedał przyspieszenia x 3 i gotowe
To jest pytanie czy twierdzenie? ;)
Domowymi sposobami?
Posiadanie:
1. ELM327/STN1110/STN1170
2. Licnecja Multiecuscan/AlfaOBD.
To z gazem, to do kontrolki zużytego oleju, o ile w Europie zadziała, do tego silnik musi być wyposażone w czujnik.
Inny domowy sposób, to czekać aż komunikat sam zniknie, po przekroczeniu 1000km/30dni od terminu 0 wykonania serwisu.
Swoją drogą dlaczego sam nie testowałeś? :lol: Czego się boisz? I tak by nie zadziałało :lol:
Akurat tego bym tak do konca nie wysmiewal. Bylem jakis czas temu z firmowym Fordem Transit Courierem w salonie bo nie skasowali inf o przegladzie podczas jego wykonania. Sprawa zajal sie pan kierownik serwisu, nie mial ze soba nawet telefonu, poprosil tylko o kluczyl, wsiadł za kółko i prosil zeby nie patrzec ;), cos tam ponaciskal i po parunastu sekundach znaczka klucza przegladu juz nie bylo, wiec jak najbardziej takie kody istnieja
Ale nie we FIAT-ach, w Fordach i innych wiem, że są, ale o inną markę nie było pytania - podano konkretny przykład. Sposób z pedałem gazu istnieje we FIAT-ach, ale do celu, który opisałem ;-) Do skasowania inspekcji serwisowej/ustawienia flagi wymiany oleju bez komputera nie należy podchodzić.
Ps. Nie miałem w zamierzeniu wyśmiewać się z kogoś.
Jaki fiat przyjmuje okres tolerancji wykonania przeglądu który powinien być wykonany po roku ? W samochodzie na wyświetlaczu po roku od czasu kupienia auta napisane było że zostało jeszcze ponaad 70 dni do przeglądu i ok 5000km
Masz napisane w książce przeglądów 15.000 km , lub 12 miesięcy , co nastąpi pierwsze. +/- 30 dni , +/- 1000 km.
Tylko zastanawiam się jak to się ma do wskazań z komputera które dają jeszcze ok 40 dni
Ma się nijak :) Już to przerabiałem, jak przekroczyłem termin a komputer ciągle pokazywał kilkanaście dni. Na szczęście nie było problemu z uznaniem gwarancji.