Tak to jest, jak się człowiek ściga z kimś, kto nie wie, że się ścigamy :dresik:
To jest widok strony w wersji do druku
MJ-et na starcie od benzyny dostanie baty, bo ma krótkie przełożenia. Przy wyższych prędkościach będzie odwrotnie.
Trzeba by zrobić pomiary! Ja bazuje na swoich odczuciach porównawczych z jazdy! Użytkowałem 1,6 16V jak i 1,9 JTD po sześć lat każdy ale nigdy równocześnie! Zdarzało mi się ruszać z kopyta jednym i drugim i WYDAJE mi się że ze zdecydowaną korzyścią dla 1,9 JTD! Trzeba by na kresce stanąć i sprawdzić! :)
Witam od tygodnia jestem posiadaczem Tipo 1.4 wersja podstawowa. Ale po przesiadce ze Sieny El to jak wersja premium jestem pod wrażeniem.
Witaj Marcin. Czekam na zdjęcia twojego tipka i na założenie tematu o autku:smile:
Wiatm mam na imie Mateusz i od czwartku posiadam swoje Tipo Pop 1.4 16 v. Auto bardzo mi się podoba i fajnie się jeździ ale mam dwie uwagi. Jak jest zimne i zejdzie już ze sania to chwile faluja obroty i raz na cieplym motorze po odpaleniu zapalił sie check i też zafalował. A po za tym wszystko ok. A z ciekawości ile wasze tipka palą?
Fakt spalanie znalazłem ale na te obroty nie znalazłem odpowiedzi a serwis zbywa że sie dotrze może
Też zastanawiam się dlaczego niby tak sprawdzony i chwalony silnik posiada jeszcze jakieś wady
Bo to zapewne nie wina silnika a jego sterowania / oprogramowania ....
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Wystarczyłoby aby troszkę dłużej silnik podtrzymywany był na ciut wyższych obrotach i tematu drżeni / falowania obrotów by nie było.
Mi nic nie faluje. Komu obroty skaczą?
Założyłem kiedyś temat:
1,4 95 km - falowanie obrotów na jałowym , zimny silnik.
http://fiatklubpolska.pl/silniki-ben...-silnik-34368/
U mnie nadal zdarza się że na zimnym , kiedy silnik chwilkę pochodzi i zjedzie z obrotów , jak stoję na pierwszych światłach koło domu, i jeszcze np wcisnę hamulec, silnik zaczyna lekko kolebać, na obrotomierzu widać lekkie , ledwie zauważalne falowanie obrotów 900 - 1000/1100,wystarczy trochę dodać gazu i przechodzi .
min. Guldzio tez to miał , a może i jeszcze ma .....
Witam ,
mam na imię Rafał, od 13 lutegi jestem szczęśliwym posiadaczem Tipka w wersji Lounge.Autkiem przejechałem juz 1600 km i jestem zadowolony z zakupu dobrze się prowadzi i jest dosyc cicho w środku nawet podoba mi się odgłos silnika .Tipek ma wszystko czego potrzeba a nawet posiada dodatkowe przydatne bajerki.Wygląd samochodu bardzo pozytywny znajomi nie mogli uwierzyć że to Fiat. Muszę przyznać ,że demonem prędkości nie jest chociaż zapewne jest to kwestia przyzwyczajenia.W waszych autach też jest tak ,że gdy samochód zgaśnie przez na przyklad za wysoki bieg nie można odrazu uruchomić ponownie samochodu tylko trzeba wyciągać kluczyk i startować na nowo ?Czy przy zakładaniu instalacji gazowej w serwisie traci się gwarancję na pewne podzespoły ? Do felg 17 mam zapas 16 czy można go używać w razie kapcia z tymi wiekszyi felgami ?Pozdrawiam
Załącznik 26753Załącznik 26754
LaVa powodzenia i szerokości życzę
Z odpalaniem to norma, zabezpieczenie zeby nie krecic rozrusznikiem ja odpalisz
Kurka no dokładnie mój :-) W razie czego możesz śmiało zakładać ten zapas.Też mam na zapasie 16 cali.Mnie jeszcze nigdy nie zgasł w ten sposób więc nie wiem.