To jest widok strony w wersji do druku
-
Panowie - czy blachy zewnętrzne to tylko poszycie "dla wyglądu", a elementy konstrukcyjne mające wpływ min. na bezpieczeństwo są pod nimi? Chodzi o to że lekko pogięte blachy nie muszą oznaczać że elementy konstrukcyjne będą bardzo naruszone?
Wszedłem w eper i wygląda to tak, że na zielono jest cała klatka samochodu, oraz oddzielnie przednie nadkole i oddzielnie bok samochodu. Dalej nie sprawdzę bo mnie wywala.
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Panowie - czy blachy zewnętrzne to tylko poszycie
Kolego, dlaczego nie skorzystasz z PW. Prócz rekonstrukcji wypadków zajmuję się także wyceną szkód i odszkodowaniami. Wrzuć fotki uszkodzeń na PW, zobaczę, czy elementy konstrukcyjne nie ucierpiały. Wiem, że chcesz by ASO dokonało naprawy z polisy AC. W tym przypadku istotna jest opcja ubezpieczenia. Jeśli masz wykupioną droższą polisę z gwarantowaną naprawą w trybie serwisowym, to w zasadzie nie ma się czym martwić, bo naprawią z użyciem oryginalnych części. Istnieje jednak ryzyko, że ubezpieczyciel orzeknie szkodę całkowitą, zwłaszcza jeśli wystrzeliły poduchy i kurtyny.
-
Pytam raczej z ciekawości bo na konstrukcje tipo i W jaki dokładnie sposób aso naprawi, wpływu przecież nie mam.
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
W jaki dokładnie sposób aso naprawi, wpływu przecież nie mam.
Wybór warsztatu naprawczego należy do poszkodowanego. Niestety nie mam pozytywnych doświadczeń z ASO. Zwykle nie posiadają dobrych warsztatów blacharskich, a i lakiernie bywają mało profesjonalne. Wiele ASO korzysta z usług podwykonawców i moim zdaniem korzystniej jest wybrać profesjonalny warsztat gwarantujący dokonanie naprawy zgodnie z technologią, jak i obsługę (krótsze terminy, samochód zastępczy). Mankamentem jedynie jest brak wpisu w książce serwisowej.
-
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Damiano mialeś kolizję?
Tak i naprawa z ac.. Prawy bok: drzwi, trochę błotniki i próg. Tylne drzwi można otworzyć, centralny działa. Poduszki nie wystrzeliły.
Obawiałem się wcześniej o głowice bo mam lpg, a tu taki zonk.
-
Nigdy nie przewidzisz co sie wydarzy :roll:
-
No Tak. Najważniejsze że nikt W tipo nie ucierpiał fizycznie. Dostać "klapsa" W bok od tira to nic fajnego.
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
No Tak. Najważniejsze że nikt W tipo nie ucierpiał fizycznie. Dostać "klapsa" W bok od tira to nic fajnego.
Mnie tir użył jako hamulca na DK, auto lekko się poharmonijkowało.
Ważne, że nikomu nic się nie stało, auto wyklepią (mam nadzieję)
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Szary w tipo dostales?
Nie, pisałem o moich zaszłysz przygodach, jakieś 4 lata temu w Berlingo dostałem strzał
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Panowie czy tylko mnie tak mocno irytują listwy LEDowe w niektórych nowych autach i mam coś z oczami, czy coś jest na rzeczy i jakaś nowa przesadzona "moda" i technologia przyszła?
Chodzi mi o to, że w niektórych modelach które mają LEDy już od kilku lat, te światła po prostu są, najczęściej jako kilka punkcików, nieźle rzucają się w oczy i spełniają swoją funkcję. W Tipo też są takie "nienachalne". Ostatnio natomiast coraz częściej w niektórych autach (zwłaszcza VAGi, Mercedesy, Toyoty, Peugeoty - przynajmniej tyle zaobserwowałem) w mojej opinii listwy ledowe świecą na tyle ostro i nachalnie, że jak nie daj boże spojrzę takiemu prosto "w oczy" to potem przez 1-2 sekundy jestem lekko oślepiony i czuję swego rodzaju dyskomfort :tongue
Kurza ślepota mnie bierze czy co?
Mówię oczywiście o światłach do jazdy dziennej.
-
-
Mnie może nie rażą, ale też się nimi nie zachwycam jak niektórzy.
-
Mnie ledy dzienne nie oslepiaja ale mijania wieczorem troche za jasne na moje, chociaz oświetlaja droge extra.