Możesz coś więcej , gdzie dokładnie znaleźć to ustawienie. Spędziłem 0,5 godziny przy wyświetlaczu i nie znalazłem.
To jest widok strony w wersji do druku
Możesz coś więcej , gdzie dokładnie znaleźć to ustawienie. Spędziłem 0,5 godziny przy wyświetlaczu i nie znalazłem.
Dotykasz w prawym dolnym rogu wyświetlacza:Ustawienia...potem jednostki miary...potem indywidualne i będzie opcja zużycie paliwa w l/100km lub km/l.
U mnie po ok.nie wiem 1,2 miesiace wraca zlosliwie wskazanie spalania na km/l.usrawiam prawidlowo i po dluzszym czasie znowu powrót.
Zrobiona trasa ponad 600 km, gdzie starałem się utrzymywać około 110km/h, co dało średnią 83km/h. Wg kompa wyszło 6,2 a po zatankowaniu 6,9. Jestem rozczarowanym spalaniem, zwłaszcza tym oszukiwaniem przez komputer, żeby dobrze w testach wypadał. Niestety ale T-Jet jest daleko w tyle za konkurencją i broni się tylko swoim stosunkowo małym skomplikowaniem ułatwiającym łatwy montaż LPG. Ale ja gazu nie mam, więc....
t-jety nigdy do oszczędnych nie należały, ja kupując ten silnik po prostu się na to godziłem
Trasa 1527 km Załącznik 33094
Spalanie z kompa 5,7 Załącznik 33095
Realnie spalił ~6,2
Rodzina 2 + 2 i pełny bagażnik Załącznik 33098
500l z boxem na dachu tjet
7,8l pb95 na 100km 90% trasa
Z przyczepą i boxem 10l pb95 na 100km
Jazda spokojna głównie w zakresie 70-90km/h
Wynik wliczony z dystrybutora, bo komputer oczywiście wskazuje mniej.
Wysłane z mojego C103 przy użyciu Tapatalka
Pakowanie bagażnika - majstersztyk!
Szkoda że nie wrzuciłem swojego z sedana. 2+2 Piaseczno - Łeba. Teraz na powrót to już nie będzie to samo. Sedan pakowny, tylko trzeba z głową rozkładać (jak w każdym z resztą - miałem i hatchbacki i kombiaki). I pamiętać o zawiasach, ale one w sumie ładnie wchodzą, dosyć łagodnie.
W mondeo kombi po prostu wrzucałem graty zaciągałem rolete i wio... :-) teraz będę uczył się myśleć :-D