Masz szczęście. U mnie zaczęły się łamać po 2 zmianie kół. Niestety mnie nie udało się naprawić i fartem kupiłem komplet 4 poniżej 100zl na Alledrogokilka lat temu.
To jest widok strony w wersji do druku
Masz szczęście. U mnie zaczęły się łamać po 2 zmianie kół. Niestety mnie nie udało się naprawić i fartem kupiłem komplet 4 poniżej 100zl na Alledrogokilka lat temu.
Poszedłeś na całość, mi w tamtym roku tylko w dwóch po jednym zatrzasku poszło. Nie da się tego naprawić, tylko nowe.
Żebym jeszcze sam połamał to bym wiedział dlaczego [emoji846]. Niestety pomógł mi przy tym wulkanizator.
No to niech płaci. Tych kołpaczków nie wolno ciągnąć. Trzeba je podważać, najlepiej plastikami do tapicerki, z punktem wypychania jak najbliżej otworu centrującego. Gdy ciągnie się je za "skrzydełka", to wtedy zatrzaski jeszcze bardziej napierają na otwór i łamią się. One nie pękły z kruchości.
Można próbować to pospawać, ale nie wiem czy wytrzyma. Ja teraz przed wymianą opon ściągam je sam, jedną sztukę mi kiedyś połamali na wulkanizacji.
Ja zawsze podważam szerokim śrubokrętem owiniętym izolacją, ważne żeby to robić w miejscu podcięcia.
Tak z ciekawości, jak Wam "bierze" sprzęgło w iksach (nisko, średnio, wysoko)?
Sprzęgło łapie od połowy.
Przy okazji mycia jednego z letnich kół znalazłem paskudne odbicie od kamienia na feldze.
Ja dziś wymieniłem
Olej w skrzynki, olej z filtrami w silniku, pasek osprzętu, świece (chociaż stare po 30 tys bardzo ładnie wyglądały) wszystko zrobiłem poza ASO na oryginalnych częściach kupionych od jendego ze przedawców/salonów fiata.
Najgorzej wymienić olej w skrzynki bo śruba która się nalewa jest ciężka do odkręcenia przez rozrusznik który jest blisko. Olej w skrzyni manulnej po 6 latach to czarny syf.... w tamtym roku jak zostawiłem auto na dworze zimą to skrzynia już zaczynała głośno chodzić zanim się rozgrzał. Wchodzi 2l
Kochani użytkownicy X, czy mógłbym poprosić Wa o zdjęcia tych zaczepów do siatki z bagażnika?
Przepraszam za zdublowany post, coś mi telefon pochrzanił.
Mam w telefonie tylko zdjęcie tego haczyka od strony krawędzi bagażnika, jutro wrzucę ten drugi.
Załącznik 41208Załącznik 41209
edit: gotowe
Ok, dziękuję Ci
Mi się w końcu udało dojść do kompromisu z tymi dziennymi żarówkami. Ledów nie chciałem - brak homologacji, tysiąc złotych na lampy z polifta - trochę sporo. Kupiłem więc żarówki Senso z barwionym szkłem, z homologacją.
Moim zdaniem efekt zadowalający, szczególnie jeżdżąc na samych dziennych.
Załącznik 41289Załącznik 41290
Może jeszcze się skuszę na Osram Cool Blue Intense do przeciwmgłowych.
Czy mógłbyś podać jakiś link do tych żarówek? Bardzo fajnie to wygląda.
Tutaj link do żarówek - https://allegro.pl/oferta/2x-zarowka...ok-10919286637
Chciałem jeszcze zmienić te od podświetlenia tablicy na Osram Cool Blue Intense, ale nie jestem w stanie wyciągnąć starych. Plastik się stopił od temperatury, w dodatku z jakimś błotem. Póki działa, to nie ruszam. Potem pewnie będę musiał zmienić też oprawki.