To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo SW -
Cytat:
Napisał
otasz
No tak wygląda moja faktura, tyle że zamiast "zaliczka" jest "zadatek". Do tego mam coś jak umowa/formularz zamówienia, a na niej jest do wyboru zaliczka lub zadatek i zaptaszkowana jest zaliczka.
Hmm...może sprzedawca tak to zakręcił żebyś wpłacił zadatek ( i tak to właśnie zapisał na fakturze ) Zadzwoń do salonu i zapytaj o co z tym chodzi. Ale pewnie ci powiedzą ze wpłaciłeś zadatek tak jak to widnieje na fakturze.
A chciałeś kupić coś innego ;) ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
A chciałeś kupić coś innego ;) ?
Nie rozumiem pytania.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Nie rozumiem pytania.
No, czy masz inny samochód na oku : Tipo ze stock u innych dealerów na przykład ?
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
No, czy masz inny samochód na oku : Tipo ze stock u innych dealerów na przykład ?
Nie, za niczym się jeszcze nie rozglądałem. Dałes mi jednak od myślenia. Samochód zamówiłem 8.06. i tego samego dnia zrobiłem przelew. Fakturę dostałem dopiero 14.06. z datą wpłaty 14.06. Czyżby zaraz po złożeniu zamówienia w fabryce dowiedzieli się o terminie realizacji i żeby się zabezpieczyć przed moją rezygnacją fakturę wystawili na zadatek? Przypadek?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No i nie ma raczej szans ma stock. Musi być biały z fabrycznym LPG w wersji Lounge.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Czyli odbiór będziesz miał w grudniu. Rozmawialiście coś na temat wyprzedaży rocznika, która może się już wtedy rozpocząć?
Tak rozmawiałem. powiedział że jeżeli będzie miał z fiata lepszą cenę niż mój rabat (na zamówieniu mam napisane rabat VIP -takie połączenie rabatu na grupę zawodową + parę stówek za lojalność bo to kolejne auto u nich i bycie Alfisti:-) to wtedy da mi lepszą cenę. Ale to jak to mówią w wyższych sferach gentelmen´s agreement czyli zwykła umowa na gębę.
-
Cytat:
Napisał
otasz
Nie, za niczym się jeszcze nie rozglądałem. Dałes mi jednak od myślenia. Samochód zamówiłem 8.06. i tego samego dnia zrobiłem przelew. Fakturę dostałem dopiero 14.06. z datą wpłaty 14.06. Czyżby zaraz po złożeniu zamówienia w fabryce dowiedzieli się o terminie realizacji i żeby się zabezpieczyć przed moją rezygnacją fakturę wystawili na zadatek? Przypadek?
Prawdopodobnie tak to było, jak zobaczyli termin realizacji to się zabezpieczyli. Chociaż dziwne jest to ze fakturę dostałeś dopiero po wpłacie, ja gdy zamawiałem dostałem zamówienie + fakturę
-
Cytat:
Napisał
eleven111
Prawdopodobnie tak to było, jak zobaczyli termin realizacji to się zabezpieczyli. Chociaż dziwne jest to ze fakturę dostałeś dopiero po wpłacie, ja gdy zamawiałem dostałem zamówienie + fakturę
Ja podobnie. Najpierw oferta z nr i faktura zaliczkowa z nr konta na które mam wpłacić zaliczkę. Drugiego dnia potwierdzenie że pieniądze wpłynęły i info że zamawiamy. Nawet nie wiem jak wyglada sprzedawca- wszystko przez maila. Negocjacja ceny: wymiana dwóch maili tylko ;)
-
Ja też, uzgodnienie specyfikacji auta, ceny, otrzymanie nr konta na który mam przelać zaliczkę, otrzymanie faktury.
-
Ja podpisałem zamówienie z danymi do przelewu, terminem odbioru, itp. Do zamówienia, jako załącznik była specyfikacja wyposażenia. Po zrobieniu przelewu (zrobiony i zaksięgowany tego samego dnia), dopiero po tygodniu otrzymałem fakturę, ale z datą niezgodną z datą przelewu i zamówienia.
Dostawaliście jakąś umowę z warunkami sprzedaży?
-
Nie mam żadnej umowy, tylko specyfikacja + faktura zaliczkowa.
-
Cytat:
Napisał
SeA33
Nie mam żadnej umowy, tylko specyfikacja + faktura zaliczkowa.
Ja tak samo.
-
ja też, specyfikacja (taka oferta z tygodniowym terminem ważności) i faktura zadatkowa... i do tego brak info o terminie produkcji... tylko wzmianka o ok 3 miesiącach oczekiwania...
-
Kurde te ubezpieczenie dealerskie 1800zł jest tylko na 3 lata, potem już we własnym zakresie, więc w przypadku gdy bierzesz auto na raty 6-8 lat to po trzech latach musiasz szukac na własną rękę, oczywiscie pomniejszone o wartość auta i zniżki bezwypadkowe jezeli takie posiadasz , ale to i tak może wyjść spora kwota. :(:(
-
Cytat:
Napisał
piteros333
Kurde te ubezpieczenie dealerskie 1800zł jest tylko na 3 lata, potem już we własnym zakresie, więc w przypadku gdy bierzesz auto na raty 6-8 lat to po trzech latach musiasz szukac na własną rękę, oczywiscie pomniejszone o wartość auta i zniżki bezwypadkowe jezeli takie posiadasz , ale to i tak może wyjść spora kwota. :(:(
Masz na myśli sam GAP za 1800 ? Czy zwykłe oc/ac ?
-
Nie wierzę, zobaczyłem w końcu w telewizji reklamę Tipo SW.