Auto zastępcze przysługuje z gwarancji (są pewne warunki), polecam zapoznać się ze swoimi prawami, czytanie nie boli.
To jest widok strony w wersji do druku
Przecież można to sprawdzić na my fiat czy my mopar
Ktoś zaobserwował jakie są objawy zużytych - uszkodzonych podkładek?
a jakie to są objawy?
W porownaniu do starej skrzyni to wydaje mi sie ze stara na koniec znacznie glosniej "wyła" na 6 biegu. Ta nowa na 6 jest znacznie cichsza, mimo to na 6 slysze charakterystyczne wycie trybów.
Pozdrawiam
U mnie tydzień przed oddaniem auta do serwisu pojawiły się problemy przy wrzucaniu jedynki. Po dłuższej jeździe aby wrzucić jedynkę trzeba było próbować 2 razy. Jak był zimny jedynka wchodziła bez problemu.
Byle się nie rozpadała tak szybko jak M32 :D
powiem Wam szczerze, że raz na jakiś czas - bardzo bardzo rzadko zdarza się iż przy zmianie z jedynki na dwójkę ta owa jedynka dziwnie się wybija. Tak rzekłbym nienaturalnie. Kurka trudno to opisać ale nigdy się z tym nie spotkałem
Te wycie szum świst - jak zwal tak zwał na 6 biegu to niechlubna przypadłość naszych fiatowskich skrzyń biegów. Fiat nie popisał się w tej materii. Inni producenci samochodów mając w swojej ofercie skrzynie 6 biegowe nie maja takich kwiatkow.
Teddybear, chodzi Ci o takie właśnie wybicie biegu, nie rozłączenie, a wybicie? Bo zdarzyło mi się kilka razy, ale to wydawało mi się, że źle sprzęgło wcisnąłem:) Jeszcze Się układałem z autem w tamtym czasie, więc sądziłem, że to moja wina. Obecnie zmieniłem ustawienia fotela minimalnie, aby lepiej sprzęgło dociskać, i nie zauważyłem problemów. Chyba, że mówimy o czymś innym:)
pozdrawiam
Wiecie co fotel mam wydawało mi sie optymalnie ustawiony - kierownica na prostych dłoniach dotyka mi nadgarstków - i wydaje mi się że dobrze naciskam sprzęgło ale popatrzę i poobserwuję :)
Tedybear, wydaje mi się, że czasami nie wciskasz sprzęgła do końca bądź wrzucasz bieg w trakcie dociskania sprzęgła lecz pedał jeszcze nie dotyka "podłogi"
Pelikan być może - nie sprzeczam się ale poobserwuje zachowanie mojej stopy :)