To jest widok strony w wersji do druku
-
Marx - lusterko lepiej działa jak jest zamontowane czujnikiem do góry ale irytujący jest ten wolny czas przyciemniania, w innych autach działa to momentalnie a w fiacie przyciemnia się konkretnie dopiero po kilku sekundach. Dobrze ze zamontowałeś sobie fotochroma bo ty lubisz "grzebać w aucie" wiec pewnie je rozbierzesz i sprawdzisz czy czasami nie ma tam jakiejś regulacji czułosci :-)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Marx - lusterko lepiej działa jak jest zamontowane czujnikiem do góry ale irytujący jest ten wolny czas przyciemniania, w innych autach działa to momentalnie a w fiacie przyciemnia się konkretnie dopiero po kilku sekundach. Dobrze ze zamontowałeś sobie fotochroma bo ty lubisz "grzebać w aucie" wiec pewnie je rozbierzesz i sprawdzisz czy czasami nie ma tam jakiejś regulacji czułosci :-)
Załącznik 38981
Raczej ciężko będzie
-
Można w szereg lub rownolegle z czujnikiem przednim dać potencjometr ( konfiguracja zależy od rezystancji czujnika). Oczywiscie to zadanie z gwiazdką i eleganckie rozwiązanie. Ale działa zaklejenie czujnika z przodu i sciemnia sie mocniej niz potrzeba czyli można jego zamalowaniem/ czesciowym zaklejenim dobrać odpowiedni poziom. Obrocenie lusterka do gory nogami daje chyba taki efekt i czujnik jest bardziej w cieniu malunku na szybie tyle że to chujowo wygląda. A wgl to musi działać do dupy z samej zasady. Tylny czujnik zbiera swiatlo pod innym kątem a kierowca widzi pod innym. Wiec moze byc tak ze sciemnią lusterko światła auta którego nie widzimy w lusterku a mogą nie działać te które widzimy. Wszystko zależy od wzrostu pozycji za kierownicą itp. każdy ma to lusterko inaczej ustawione. Ale patent z zaklejeniem przedniego jest skuteczny.
-
Obrócenie lusterka powoduje że czujnik jest na górze i przyciemnianie zawsze działa. W SW czesto jest tak, że kiedy auto za tobą jedzie to środkowy zagłówek przesłania snop światła i czujnik nie jest oświetlony więc nie przyciemnia lusterka.
-
No wlasnie i to mnie lekko mówiąc ... wqrwia :) ;)
-
Szyby na czarno i wk****a mniej [emoji3]
-
Ja kupiłem z ciemnymi szybami i z tym lusterkiem i okazało się, ze szyby załatwiają temat... lusterko się u mnie nie napracuje....
-
Na szczescie to zasloniecie działa w nocy jest ok w dzień zobaczymy. Kwestia dobrania transparentości. zasłaniacza. Żeby to działało idealnie to musiałbym być kwa robocop i mieć czujnik w oku.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Ja kupiłem z ciemnymi szybami i z tym lusterkiem i okazało się, ze szyby załatwiają temat... lusterko się u mnie nie napracuje....
Dokładnie. Z przyciemnionymi szybami z tyłu nie występuje problem oślepiania we wstecznym lusterku.
-
Zawsze można wyj..ć lusterko i wtedy wgl problem z głowy ;-).
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Dokładnie. Z przyciemnionymi szybami z tyłu nie występuje problem oślepiania we wstecznym lusterku.
Faktycznie tak jest ale po zdjeciu rejstratora z lusterka wygląd i wielkość fabryczego bez foto kojarzy mi sie z maluchem
-
1 załącznik(i)
A ja obczepiam jak choinkę...
-
Szanowni koledzy czy ktoś dołożył do swojego Tipka PTC dodatkowe ogrzewanie elektryczne. Posiadam Tipo 1.6 M jet i słabo się grzeje chciałbym coś z tym zrobić. Trochę poczytałem w temacie o ogrzewaniu ale nie nikt nie zakończył chyba montażu choć z tekstu wynika że takowe próby były.
-
A ja zapłaciłem za wymianę dwumasy, amortyzatorów itd... 2 miesiące po gwarancji się tipo posypał, tzn amorki już na PT były z tyłu do wymiany wg. Diagnosty
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
rycho1973
Szanowni koledzy czy ktoś dołożył do swojego Tipka PTC dodatkowe ogrzewanie elektryczne. Posiadam Tipo 1.6 M jet i słabo się grzeje chciałbym coś z tym zrobić.
To może napraw to ptc co masz bo każdy diesel ma to ustrojstwo w standardzie... przynajmniej w katalogach, sprawdź swój vin.
Poza tym ptc grzeje tylko powietrze wtłaczane do kabiny a nie ciecz w silniku... diesel tak ma, wysoka sprawność i niskie temperatury...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Szary83
amortyzatorów
U mnie lewy tył zapocony amor ale na ścieżce wychodzi tak samo sprawny jak prawy to nie zaczepiam...