To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Cytat:
Napisał
Zielony
po co do wzmacniacza wchodzi przewód plusowy zasilający paski grzejne tylnej szyby
Nie do końca rozumiem ale jeżeli faktycznie tam jest grzanie szyb to jeden biegun jest plusowy, drugi na masie. I być może właśnie ta masa jest brana po prostu do wzmacniacza - 12V ma po włączeniu zasilania ale mase też musi mieć ;)
Cytat:
Napisał
Memciu
A może to plastiki od siedzeń?
Sam nie wiem, wcześniej też to słyszałem, mam wrażenie że z 2giej strony też. Otworzyłem siedzenia i na te zaczepy trzymające siedzenie dałem taśmę izolacyjną tak aby ciasno sie zatrzaskiwały (aż nie mogłem zatrzasnąć).. Dźwięk jest słyszalny nie na jakiś wybojach czy ostrych dziurach tylko jak zakołysze autem bardzo delikatnie - tak jakby jakaś np. śruba była w plastikach i uderzała o tylny boczek.. Głośne to dosyć jest.. Muszę się z kolegą przejechać..
-
krótkie pytanie, co sądzicie o tych oponkach do Pandzi?
OponySzybkoiTanio.pl
Boma
-
Daytona polecał mi kiedyś gumiarz, polaris nie raz przewijają się w recenzjach.. tyle pamiętam ;)
-
Cytat:
Napisał
boch
krótkie pytanie, co sądzicie o tych oponkach do Pandzi?
Polecam ci sprawdzić opinie na oponeo .
Ale ja osobiście wręcz odradziłbym ci opony Barum, wiele opinii negatywnej słyszałem o nich i nawet w praktyce jak szwagier je miał, nie były zadowalające- różnica była tak że on miał letnie, przy deszczu to jakby na łysych oponach się jeździło, niebezpieczne.
Może ten model jest już lepszy.
Ja do siebie planuję kupić z tych modeli opony:
Goodyear Ultra Grip 8 195/65 R15 91 T. Opony Goodyear . Oponeo.pl
lub ContiWinterContact TS850, które wyszyły w sprzedaż w tym roku, ale starszy model [czyli TS830] był podobno rewelacyjny.
Mieszkam w ciężkich warunkach [górki, góreczki ;D] więc muszę chociażby na przód mieć dobre opony.
PS: słyszałem raz, że podobno lepsze opony daje się na tył :P
I w sumie domyślam się że po to by tyłem nie zarzucało - a jak wiadomo ciężko opanować auto jak tyłem zarzuci.
-
Przewód plusowy który zasila element grzejny tylnej szyby przechodzi przez wzmacniacz antenowy.Jak widać na fotce to prąd przechodzi przez tą cewkę.Szyba ma masę z drugiej strony przykręconą do słupka śrubą M6,a wzmak ma masę na aluminiowej kostce która też jest przykręcona do słupka.Ciekawe.
-
Ja mam barumy polaris 2 w tym rozmiarze i sobie chwalę. Spokojnie udało m się wyjechać pod górkę we 3 osoby gdzie latem jedzie się max. 40 km/h (stromizna). A był rozjeżdżony śnieg. Wiadomo, wszystko zależy od stylu jazdy.
-
Umyłem wczoraj padake.
Jeśli chodzi o spalanie na ostani wypad to spaliła zaledwie 5,5 l/100. Przy 160-17 na autostradzie, potem na trasie dalej starałem się nie schodzić poniżej 100km/h.
Dodam, że od Torunia za Warszawę w 4 osoby. No i z 50 km po mieście.
z klimą oczywiście.
-
dzięki za rady. podzwoniłem po okolicznych sklepach i dostałem dobrą ofertę na VIKING SNOW TECH 2. 145 zł za sztukę z montażem. podobnie jak Daytony mają bardzo dobre opinie.
-
Cytat:
Napisał
lukq
Dodam, że od Torunia za Warszawę w 4 osoby
I brawo za jazdę ;) Bo ja tam walczyłem ze snem siedząc na pasażerce ;)
-
Cytat:
Napisał
miszko
I brawo za jazdę ;) Bo ja tam walczyłem ze snem siedząc na pasażerce ;)
Hehe spoko,nam było wygodnie,ale dziewczyny trochę podskakiwały z tyłu:p
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
-
EdiT :D
Dziś wymienione żarówki z przodu Tungsram H1 12V 55W Megalight Ultra 90%. podobno świecą najlepiej i nie przepalają się tak jak osram NB, czy Philips BV. Zobaczymy, jeśli padną szybko to ostatni z tych innych niż zwykłe.
Wyczyszczone lampki oświetlenia rejestracji, nowe żarówki w5w,
Światła postojowe, przednie u mnie teraz to LED :>
-
to daj znać jak się sprawują te żarówki. w moim na razie jakaś tanizna z tesco. szału nima ;)
-
Ja miałem wsadzone z też jakieś g*** bo mi się ostatnio przepaliła. głownie chce zobaczyć jak w deszczu się zachowują.
-
No ja jadąc rano do pracy też muszę na światełkach i wtedy przypominam sobie że mam je beznadziejne ;) W prawdzie jest już widno ale to się niedługo skończy.. Ehh..
A w temacie mojego autka wrzuciłem fotorelację z naprawy nadkola/progu w Bravo ;)
-
3 załącznik(i)
Wczoraj tak jadąc sobie do pracy wpadłem na taki zwariowany pomysł. W BBMach nie za bardzo jest gdzie wstawić wyświetlacz z temperaturą, spalaniem itp.. A jednak by się przydało.. A gdyby tak tutaj:
Załącznik 5066 Załącznik 5067
Jakoś pożenić i zrobić takie cuś:
Załącznik 5068
Oczywiście fotka zupełnie poglądowa. Wyświetlacze są w wersji z białymi napisami. Są to wyświetlacze OLED tak więc zaj**biście czytelne i trwałe. Oczywiście graficzne. Tak dobrze umiejscowiony byłby na pewno dobrze widoczny. Wyświetlacz byłby graficzny 128*64 punkty.. Coś by można poszaleć ;)
Sam nie wiem czy chciałoby mi się to robić bo trzeba by zrobić jakby dodatkowo licznik.. No ale efekt byłby niezły myślę sobie ;) Przebieg, spalanie, komunikaty, inspekcje olejowe i co tam jeszcze by się chciało ;)