To jest widok strony w wersji do druku
-
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Dvr, przód i tył. Dod rc500s i do tego podłączone jest dodatkowe gniazdo do ładowania telefonu po lewej stronie kiery pod konsola, kabel wyprowadzony do uchwytu przy lewym słupku a. Jak zostawię włączony przycisk w zaparkowanym aucie to normalnie leci nagrywanie. Przed rozładowaniem aku chroni układ dod dp4 czy jakoś tak...
Panie za takie cuś to by zapłacił jak za zboże. A jak by było fabryczne to już wgl markieting by sie chwalił we wszyskich ulotkach.
-
1 załącznik(i)
Przy 40 tys (czyli po czasie)zmieniłem świece. Weszły bosche.Stare bym powiedział bez oznak zużycia na oko trzebaby szczelinomierzem zbadac czy sie elektroda zużyła. Ale gra nerwów była z kluczem dynamometrycznym. Ustawilem 20 ciagne i mam wrazenie ze zaraz ukręcę. Wymiękłem przestawiłem na 19 Nm. A tak w rękach na czuja mam z 17 ;-)
-
Cytat:
Napisał
marx30
Przy 40 tys (czyli po czasie)zmieniłem świece.
łatwo można było je odkręcić? chodzi o siłę
-
Byłem teraz na przeglądzie po 3 latach-31 kim.
Gość w Aso mówi że Fiat zmienił zalecenia odnośnie świec i teraz po 60 kkm zaleca wymianę....
Zostały stare...🤔
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
teraz po 60 kkm zaleca wymianę....
no to ładny rozrzut 30 a 60 tys to spora różnica (oczywiście jeśli chodzi o t-jeta)
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Gość w Aso mówi że Fiat zmienił zalecenia odnośnie świec i teraz po 60 kkm zaleca wymianę....
Zostały stare...[emoji848]
W 1.4tjet?
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
marx30
Przy 40 tys (czyli po czasie)zmieniłem świece. Weszły bosche.Stare bym powiedział bez oznak zużycia na oko trzebaby szczelinomierzem zbadac czy sie elektroda zużyła. Ale gra nerwów była z kluczem dynamometrycznym. Ustawilem 20 ciagne i mam wrazenie ze zaraz ukręcę. Wymiękłem przestawiłem na 19 Nm. A tak w rękach na czuja mam z 17 ;-)
Pytanie jaki miałeś klucz czy dobrze skalibrowany. Ja ostatnio świece Boscha po 60kkm dokrecalem na 24Nm.
-
Cytat:
Napisał
steyr
w 1.4tjet?
Wysłane z mojego fig-lx1 przy użyciu tapatalka
1,4 95 km
W sumie to ja bym zrobił to gdzieś tak po środku....
Między 30 tyś a 60 tyś czyli ok45 tyś przebiegu.
I tak zrobię...😁
-
Ja wymieniałem wczoraj po 4 latach i 32 tyś. przebiegu.Auto użytkowane 90 procent w mieście więc dosyć często odpalane. Świece NGK. Silnik 1.4 95KM.Niby żadnych objawów ale nie zaszkodzi.
-
Po 30kkm w 1.4 95 km wymieniaja w turcji przy E4. Przy naszych E6 to 60kkm. Majac stilo swiece wymienilem profilaktycznie po 60kkm ale wyglad nowka:)
-
Cytat:
Napisał
manio20
łatwo można było je odkręcić? chodzi o siłę
Bardzo latwo oczywiscie odpowiedni klucz tzn. taki ze 25 cm ramię
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
steyr
Pytanie jaki miałeś klucz czy dobrze skalibrowany. Ja ostatnio świece Boscha po 60kkm dokrecalem na 24Nm.
Klucz masówka ale z nr seryjnym i swiadectwem kalibracji
a to też może być pic na wodę.
Gdyby ro byl wolnossak to przed 60 kkm nawt bym tam nie zaglądał. A wymieniłem bo za kilka dni tipek dostanie ze 20KM więcej więc taką operację lepiej na nowych gratach.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Bardzo latwo oczywiscie odpowiedni klucz tzn. taki ze 25 cm ramię
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Klucz masówka ale z nr seryjnym i swiadectwem kalibracji
a to też może być pic na wodę.
Gdyby ro byl wolnossak to przed 60 kkm nawt bym tam nie zaglądał. A wymieniłem bo za kilka dni tipek dostanie ze 20KM więcej więc taką operację lepiej na nowych gratach.
Przy lpg zmieniam w 1.4tjet tak jak producent podaje co 30kkm.
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Zostały stare...🤔
Krzycholu ta wymiana świec to w t-jet cie czy wolnossaku?
O ile w innych ASO przy przeglądzie się do tego przyznają, jak nie to będą kasować tak jak w książce. Będąc okazjonalnie ostatnio w ASO zapytałem o koszt samej wymiany oleju+ filtra, ponieważ auto niebawem będzie miało 15kkm i rok od odbioru z salonu, pan z serwisu wyskoczył, że to by trzeba i świece wymienić. Uśmiechnęłem się i wyprowadziłem go z błędu, że według książeczki świece powinienem wymienić po 30kkm. Koszt robocizny+ olej i filtr wycenił na 860netto-> 1057brutto po „rabacie”, raczej wymienię to poza ASO a jeśli już to nie w takiej cenie.
-
Cytat:
Napisał
mechanizator9
Krzycholu ta wymiana świec to w t-jet cie czy wolnossaku?.