To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Myślałem nawet żeby pobawić się w rzeźbienie obudowy na zasadzie wypełniania wnęki kasety, szpachli, szpachli natryskowej, podkładu i lakieru ale chyba już mi się nie chce ;) Kiedyś zrobiłem tak frontpanel do wzmacniacza - ze starego CD. Do dziś mi służy i wygląda całkiem profesjonalnie ;) Tyle że to koszta i czas którego ostatnio w ogóle nie mam. We wnęce kasety będzie dosłownie tylko wyświetlacz, sterowanie tylko pilotem, usb albo na froncie albo na dole koło zapalniczki; nie wiem nawet czy nie pominę slotu karty - zobaczymy jak to wymiarowo i jak potem z estetycznym montażem slotu w frontpanelu radia ;)
-
Pamiętaj, że jak będę sprzedawał Manie (a jest cały czas na sprzedaż) to radio mam na CD, które Ci się podobało :DDD
-
Jakiś czas temu sam wrzucałem link do aukcji gdzie takie ładne radyjko jak Ty masz było za 200zł.. Niby tanio a ja non dinero więc nie kupiłem. Prawdę mówiąc ciężko z kasą u mnie ostatnimi czasy a perspektywy są takie że za niecałe 2 latka ślub czyli wypadałoby też coś odłożyć.. Tak więc nie sądzę żeby na takie wydatki przez najbliższy okres były wolne pieniądze ;) Ale co ja się tu żale.. CD zdecydowanie fajniejsze od kaseciaka, ale to też nie rozwiązuje wszystkich problemów bo najlepiej byłoby odtwarzać mp3.. Jakby się udało z tym modułem i wyszłoby to względnie estetycznie (a tak będę się starał) to może będzie to nawet lepsze rozwiązanie ;) Mając CD jak Ty pewnie też pomyślałbym o podpięciu podobnego modułu (są takie w aluminiowej obudowie eleganckie na tej stronie) w schowku i zrobienie sobie wejścia AUX.. Moje radyjko niestety nie ma takiej możliwości tak więc będę wpinał się w obwód kasety. Ok zobaczymy jak w ogóle to dojdzie ;)
-
No i dziś jestem już u rodziców ;-)
Zabieram się za konserwację i ogólny przegląd podwozia. Muszę teraz tylko trochę poczekać, aż przeschnie bo po drodze natrafiłem na niezłe oberwanie chmury.
Jak starczy czasu to może i jakieś woskowanie się zrobi ;-)
-
Ja dziś rozeznałem temat modyfikacji radia pod MP3 - spokojnie dam radę ;)
Niech tylko przyjdzie mój odtwarzacz i zabieram się za robotę ;) Może jak mi się uda to podepne go zamiast fal AM bo ze schematu wynika że powinno się to dać zrobić w stereo. Jeżeli się nie da to wepnę się zamiast kasety i dorobię jakiś przycisk od włączania trybu kasety (tryb AM by likwidował sprawę bo nie musiałbym nic kombinować de fakto nawet z kasetą ;)
Edit:
Znalazłem nawet film na YT jak ktoś już dokonał podobnej modyfikacji :D
http://www.youtube.com/watch?v=daEfPF7v4wU
Tyle że u mnie będzie ładniej ;P
-
Byrrt, miałbym do ciebie sprawę ;D
Mam radio Blaupunkt Daytona Mp53 [idealnie mi pasuje do oświetlenia deski rozdzielczej w samochodzie], i mam pewien problem- to ma obsługę mp3 z cd, lecz niema u mnie w nim napędu cd, gość go usunął bo i tak nie działał, do tego skleił panel z całym radiem.
Dałoby się w nim dorobić tak by poprzez sygnał z CD miał przewód ze złączem USB? Tzn. na pewno się da tylko czy warto kombinować i czy opłacalne.
Takie oto radio:
http://www.youtube.com/watch?v=ZmR15...eature=related
-
No ja czekam na efekty, bo jestem ciekaw jak to wyjdzie :D
-
Memciu odnośnie Twojego radia to na moje pozamiatane już.. Nawet audio raczej się tam nigdzie nie da wpiąć bo i napęd CD nie łatwo zaemulować. Swoją drogą jak radio nie ma ani CD anie USB czy karty to jest że tak powiem prawie bezużyteczne co? :) Ratuje trochę że ma AUX'a.
Laser można było wymienić a nie od razu wywalać cały napęd..
Czytałem fora i tak widzę że ostatnio Dealextreme przyspieszyło z przesyłkami i jak to wysłali w przeszłym tygodniu to są nawet szanse że w następnym będzie w PL :D Mi się radia z ramką akurat w BBMach strasznie nie podobają stąd te kombinacje..
-
No jedynie z czego słucham to FM , te bebechy lasera mam, ale co z tego jak gość skleił panel bo zaczepy pourywał i by się nie trzymał a samego panela nie mogę znaleźć :/ do tego nie wiem dokładnie jak tam są zaczepy, czy przy panelu czy przy radiu.
Myślałem że da się coś z tym zrobić a szkoda, bo bardzo fajny wygląd ma.
Może jakąś zmieniarkę z mp3 poszukam- tylko to też duże koszta takiej zabawki.
-
zostaje transmiter fm. Tylko nie każdy chce coś takiego.
-
Ja np nie chcę :)
Myślałem że da się coś z tym zadziałać, ale trudno.
-
Po co transmiter jak radio ma AUX? Nie boisz się o szyby zostawiając radio z panelem w aucie?
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
Cóż poradzę na to jak poprzedni fachowiec tak sobie wymyślił z tym panelem :)
AUXa niestety niema. Tu na archiwalnej aukcji też kolega miał problem z laserem, więc może to już taka ich wada.
BLAUPUNKT DAYTONA MP53 - MOSFET 4 x 50 WAT Kraków (976873316) - Archiwum Allegro
-
Cytat:
Napisał
Memciu
AUXa niestety niema.
Jak to nie w 0:18 filmu widać wyraźnie że gość włącza AUX1 i AUX2.. Może ma z tyłu wyprowadzenia po prostu?
-
Zielony, słyszałem ostatnio teorię, że jakby w środku była nieszczelność to by przy końcówce odprowadzenia wody z kabiny było widać marker. Może sprawdź tam, poświeć.