Dziś zamówiony , odbiór w listopadzie.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Dziś zamówiony , odbiór w listopadzie.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
U mnie autko już we Włoszech, za trzy tygodnie ma być u dealera.
To pewnie podróżuje razem z moim.
Dobra autko już jest na parkingu,teraz sprawy papierkowe i odbiór w tygodniu, dzisiaj były wstępne oględziny i oczywiście pokrywy pod kokpitem brak, ale to już w innym wątku. Czas oczekiwania wyszedł trzy miesiące z hakiem , ale był też okres wakacyjny gdy fabryka przez jeden miesiąc stała, więc nie jest źle.
Powiem że bardzo dobry okres oczekiwania jak zamawiałeś na przełomie sierpnia. Mój już dojeżdża do Gliwic mam nadzieje że po 20 listopada obiorę, a to byłby niezły termin bo dwa miesiące i dwa tygodnie [zamównie 7.09.17]. Mój też w lounge ale z Tjet lpg. Jedyne czego żałuje bardzo to nie wziąłem DAB :(
Mam tą niezwykłą przyjemność napisania swojego pierwszego posta na forum z informacją, że za ok. miesiąc będę posiadaczem Tipo w wersji SW 1.4 T-jet 120KM LPG - no i tutaj poniosła nas z małżonką fantazja, bo wybraliśmy S-Design w kolorze białym :rolleyes: z paroma ficzerami w postaci NAVI, czujników cofania, kamery cofania. Żeby nie było tak pięknie to finansowanie w formie leasingu, więc w teorii autko będzie nie moją własnością, ale jak wiemy ma to zarówno wady, jak i swoje zalety.
Według logistyki FIATa pojazd w tym tygodniu ma być już wyprodukowany, więc na pewno trzeba się liczyć z miesiącem na transport. Zanim jednak dojdzie do tej wiekopomnej chwili, czyli odebrania kluczyków, zejdzie jeszcze trochę.
Mam kilka pytań a propos wersji S Design i LPG.
1. Czy wersja S-Design ma tempomat adaptacyjny? W trakcie konfigurowania auta nie moglismy w salonie wybrac w wersji S-Design opcji Bezpieczeństwo Plus tylko zwykłe Bezpieczeństwo (PAKIET BEZPIECZEŃSTWO Ogranicznik prędkości System Brake Control). W wersji z Plusem był tempomat adaptacyjny. Czy to standard w S-Design?
2. Jak to jest z wskazaniem spalania paliwa w wersji LPG? To prawda, że komputer ma upośledzone te wskaźniki?
3. Fabryczne LPG, to znaczy, że instalacja jest montowana na linii produkcyjnej w Turcji - nie w Tychach? Jak w takim samochodzie wygląda wlew paliwa, czy w wersji SW traci się jakieś miejsce kosztem butli? Nigdy nie mialem auta z LPG - na co powinienem zwrocic uwagę w pierwszych miesiacach uzytkowania? Dotychczas jeździłem dieslem 1.9 CDTI 150KM (wiem, że przesiadka będzie bolesna :D)
4. Czy z doświadczenia wiecie coś o rabatach pt. wyprzedaż rocznika? Dealer doradził mi, że auto warto zamówić tak aby było wyprodukowane jeszcze w 2017 roku, aby próbować skorzystać z jakiegoś rabatu albo zwrócić się o taki rabat. Wiem, że auto jest przeze mnie zamawiane i teoretycznie są to świadome wybory, ale dealer twierdzi, że jest to jakaś furtka do rabatu. Co sądzicie?
5. Czy są tu użytkownicy wersji S Design? Lub moze ktoś miał okazję oglądać? Jakie są Wasze wrażenia. Podjąłem decyzje na podstawie suchych statystyk, opisow i zdjęć z portali zachodnich. Mialem okazje 2 razy jezdzic wersja Lounge SW ale 95KM.
6. Ostatnie pytanie nie związane z samochodem tylko z finansowaniem: jaka według was firma leasingowa jest najbardziej ludzka przy dobrych warunkach wspolpracy czyli niskim oprocentowaniu? Rozwazam Alior Bank.
Pozdrawiam!
Nie ma adaptacyjnego tempomatu, konfigurator nie pozwala na dobranie tej opcji do wersji z lpg
Butla jest w miejscu kola zapasowego, zamiast niego
Wskaźniki są na desce ale są tylko w miare orientacyjne
Wlew jest pod klapką obok paliwa
Ja przesiadłem sie z dizla ponad 180km i prawie 500 momentu i nic nie boli... Tjet to inna bajka niż te 95km, którymi miałeś okazje jeździć...
Jeśli chodzi o leasing to dużo zależy od wkładu własnego, bo jak bierze się na długi okres 60m i całość kwoty w leasing to u mnie oferta salonowa przebiła inne oferty.
Mnie nic nie boli, przesiadałem się z mJTD czyli CDTI 150KM i jakoś żyję.
Brałem salonowy leasing, przy wpłacie 20% i 48 m-cach jakby nie liczyć wychodziło najtaniej. Wkurzyłem się jedynie na drobną opłatę za "brak polecania zapłaty", nie lubię tego typu gierek w drobne opłaty tytułem wyimaginowanych usług.
Wskaźnik LPG całkiem ok. Jedna kreska 100 km
Oglądałem i jeździłem wczoraj na żywo. Ja lubię czarne wnętrza bez żadnych sreberek i jest bardzo ok, Brakuje mi czarnej podsufitki i słupków. Natomiast fotele... Na zdjęciach super , na żywo już nie bardzo. Ta "skóra" jest raczej średnia , bardzo twarda i bez jakiejkolwiek faktury. Sprawia wrażenie jak derma w maluchu.
Najlepiej w pierwszej kolejności uderzyć do banku w którym masz rachunek / rachunki. Ja od wielu lat w ING , brałem od nich już dwa razy leasing i nikt nie był w stanie przebić oferty. Nie dość , że załatwiłem cały temat w 20 minut , to jeszcze nie poniosłem żadnych dodatkowych opłat (prowizja , opłata za rejestrację , itp.). Dostałem od nich również bardzo dobrą ofertę na ubezpieczenie w PZU. Stawka taka jak bym ubezpieczał flotę 30 samochodów. Fiat ze swoją ofertą leasingu nawet się do nich nie zbliżył.
marx30: Jesteś ABSOLUTNIE pewien że są różnice w silnikach pomiędzy wersjami PB a LPG?
Ja nie posiadam takiej wiedzy na 100%, tylko ktoś bliski FIATowi powiedział mi że to marketingowa bujda na resorach i że zarówno w odmianie PB jak i LPG jest dokładnie to samo - ponieważ FIATowi nie opłaca się tworzyć żadnych jego permutacji bo podraża i komplikuje to cały proces logistyczno - produkcyjny. Fakt faktem że na potrzeby tureckiego rynku gdzie LPG jest bardzo popularny i produkowany wzmocniono T-JETa o opisywane przez Ciebie elementy typu głowica, kolektor itp...
Pytam tylko z czystej ciekawości.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ja odbieram swojego HB za dwa tygodnie też białego ale bez LPG. Też wybierałem wersje S-Design nie widząc jej na żywo, ale dwa tygodnie później w innym salonie zmierzyłem się z całym czarnym kombi. Akurat w tym kolorze te wstawki piano black zanikają, ale jesli chodzi o środek i fotele - jest dużo lepiej. Biksenony to tylko 25W d5s, więc nie ma co porównywać do wersji 35W, ale i tak będzie trochę lepiej niż na tradycyjnych halogenach - ale uwaga ceny żarników na dzień dzisiejszy zaczynają się oficjalnie od 550zł. Wymieniamy parami w razie przepalenia :P Plus za barwę światła. Całokształt robi lepsze wrażenie - ale tym bardziej kontrastują twarde plastiki szczególnie na bokach drzwi - bo reszta jest bardzo przyjemna.
Czarne felgi 17" i wstawki w porównaniu z białym kolorem auta będą wyglądać po prostu ładnie ale można byc pomylonym z wersją POP pomimo klamek w kolorze karoserii :)
Ogólnie pierwsze wrażenie wersji S-Design jest bardzo dobre, ale po przyjrzeniu się na spokojnie - po prostu to samo auto nieco tylko dopieszczone fabrycznie :)
Wg ePER , gołe głowice do 1,4 88 kW mają inne nr katalogowe , czyli coś jest na pewno innego:
71776819 - benzyna
71776820 - benzyna + lpg
Będę miał GetinLeasing z oferta salonową. Co ciekawe jak dzwoniłem normalnie na infolinię to droższy leasing niż w salonie.
Co myślicie o cenie 1500 zł brutto za montaż haka w salonie? Hak-zamiennik.
Jaki hak ? Firma ? Automat , czy zwykły na śruby ? Podaj więcej info.