Manio gdzie kupowałeś olej i jaki ?
To jest widok strony w wersji do druku
Manio gdzie kupowałeś olej i jaki ?
Czy ktoś pokusił sie o samodzielną wymianę oleju? Po 15 tys wg insrukcji nie trzeba wymieniać, a więc nie będzie przeciwwskazań do wymiany we własnym zakresie. Pytam z ciekawości, jak wygląda dostęp do korka spustowego i filtra oleju. Czy trzeba ściągnąć osłonę pod silnikiem? Pewnie jutro jak znajdę czas to sam to sprawdzę, ale może już teraz ktoś podzieli się tą informacją. Może wie ktoś również gdzie znaleźć informację z jaką siłą dokręcac różne śruby, w tym przypadku korek spustowy miski olejowej.
Witam.
Trzeba odkręcić plastikową osłonę i wtedy dostęp do korka i filtra oleju jest prosty. Zmiana oleju i filtra bardzo prosta.
To w ASO nie maja klucza do filtra oleju?
Do tjeta bez klucza to nie ma co podchodzic. Dostep kijowy. W wolnossaku to i srubokretem sie go odkreci
A od gory odkrecal (spod maski) czy od dołu (w sensie pod autem)? Bo tjeta masz jak rozumiem?
Ciekawe jak sie tam dostal. Filtr jest ukosnie do gory a od dolu jakies szpargały typu chłodnica oleju itp. Trzeba bedzie oblookać
https://www.shell.pl/kierowcy/oleje-...ect-5w-40.html ten spełni i podobno agś poleca do lpg 1,4 95km
W ASO Długołęka przegląd tipka T-jet z gazem kosztował mnie niecałe 1100 zł.
Co było w tej cenie, wymiany reduktora do gazu?
W przczynie leja shell hx8
@Mati66622 a ile tam biorą za przegląd po roku i 10tyś km?
Istnieje duża szansa , że mogą nie mieć :cool: Ja opier......m "pana mechanika" przy przeglądzie jak mi zdjął opaskę zaciskową na rurze od filtra powietrza , rozginając ją śrubokrętem i próbując ją zapiąć z powrotem obcęgami do wyciągania gwoździ. Nawet nie zipnął , tylko poszedł do magazynu po nową , którą założyłem sobie sam szczypcami do opasek fiatowskich wyjętymi z bagażnika. Inwestycja 35,- zł w Castoramie.
Rok temu zaplacilem za przeglad+przeglad gazu(juz nie robia tej usługi), dezynfekcja ukladu klimatyzacji+olej na dolewke 1l 611,43zl
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Przy 30wycenili mi z ich materialami 679zl bez swiec a ze swiecami 866swiecami zl. sama robocizna 270zl olejolejmaterialy leje taki jak rok temu mi zalali shell helix hx8 ,
materialy ze swiecami kupie sam za ok 420 przeglad bez przegladu lpg to zrobiłem osobno w AGŚ