To jest widok strony w wersji do druku
-
Nie lepiej zakładać od razu i od początku czerpać korzyści z tańszej jazdy? Zwłaszcza teraz jak gaz taki tani. Jak coś się popsuje, jest gwarancją.
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
dzięki ale mi chodzi o spalanie PB :D co ile trzeba tankować PB jak masz LPG :)
ja obecnie mam przejechane 15.500 km Benzynę zatankowałem do pełna jak miał przejechane ok 200km. Po tych 15k km cały czas mam 3/4 baku benzyny:)
-
Nice :) ale pewnie ciągle w trasie :) A mnie chodziło właśnie o miasto bo wiadomo, że więcej schodzi :) Ale mimo wszystko dzięki !
-
Około 430 km, średnia prędkość 67 km/h, trasa i korki średnie spalanie według komputera 5.6, z dystrybutora nie sprawdzałem ale pewnie koło 6,1-6,2, jazda bez szaleństw a na autostradzie 120-130 km/h. 5 osób + pełen bagaż , 1.4 95 km
-
dziś po krakowie pobiłem chyba rekord niechlubny - 13.5 / korki ale nie jakieś ogromne plus 36 stopni
-
klima, miasto, korki, jak dla mnie to nic dziwnego...
-
Cytat:
Napisał
Malzapl
dziś po krakowie pobiłem chyba rekord niechlubny - 13.5 / korki ale nie jakieś ogromne plus 36 stopni
Zdarza się i mnie w t-jet nie raz zobaczyć taki wynik na kompie. Reset trip B mam ustawiony po każdym odpaleniu i czasami jak podjeżdżam 2-3 km to potrafi pokazać 13-15 litrów.
-
Cieszę się że mam zwykle 1.4! Po 400 km z czego 250 podmiejski a 150 po Szczecinie komp pokazuje 6,5 litra. Docieram go łagodnie więc może dlatego. Jutro trasa na spota w Myśliborzu przy Autoporcie (serdecznie zapraszam - ok 15:00)
-
Ja jeżdżę "normalnie" , jak staram się jeździć eko delikatnie , nie przekraczam 70 i włączę SS , to potrafię zejść w mieście 7,5-8l. Ale to nie jazda , tylko takie pyrkanie na emeryta. Jak normalne i czasem dokręcę do czerwonego pola , to wyniki jak pisałem powyżej.
-
Cytat:
Napisał
Semper
Cieszę się że mam zwykle 1.4! Po 400 km z czego 250 podmiejski a 150 po Szczecinie komp pokazuje 6,5 litra. Docieram go łagodnie więc może dlatego. Jutro trasa na spota w Myśliborzu przy Autoporcie (serdecznie zapraszam - ok 15:00)
mój tjet nie widział 6 z przodu:) ale widział 1.4 z tyłu - coś za coś a poważnie to sporo 1.4 tjet pali
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
to prawda, na to ma niestety wpływ i chyba najbardziej co za miasto - przy średniej prędkości 22 km/h nawet s/s nie pomaga:)
-
Cytat:
Napisał
Malzapl
mój tjet nie widział 6 z przodu:) ale widział 1.4 z tyłu - coś za coś a poważnie to sporo 1.4 tjet pali
to prawda, na to ma niestety wpływ i chyba najbardziej co za miasto - przy średniej prędkości 22 km/h nawet s/s nie pomaga:)
Spore macie panowie te zużycie. Ja u siebie po 5 tys km ani razu więcej niż 8 litrów. Dużo autostrady, miasto Wodzisław, trochę Rybnika. Między 7,5 litra a 8 litrów. Prędkości nie małe bo na autostradzie min 130 czasem zdarzy się i depnac 170. Zauważyłem jedno, nie można trzymać pedału gazu sztywno tylko go lekko muskac jeśli można to tak powiedzieć. I zmieniam biegi przy ok 2,7 tys obrotów.
-
Cytat:
Napisał
Kasparo88
Spore macie panowie te zużycie. Ja u siebie po 5 tys km ani razu więcej niż 8 litrów. Dużo autostrady, miasto Wodzisław, trochę Rybnika. Między 7,5 litra a 8 litrów.
Nie porównuj jazdy po Wodzisławiu czy Rybniku , do jazdy po Warszawie , Krakowie , czy Wrocławiu. Na 30 minut jazdy , 15 minut stania w korku , lub posuwania się na jedynce.
-
Cytat:
Napisał
Malzapl
No to pobiłeś :D Jak jeździłem T-jetem to myślałem że 12 które wykręciłem to maks co się da bo cisnąłem go ostro .... :P :) :D
-
Cytat:
Napisał
Kasparo88
Spore macie panowie te zużycie. Ja u siebie po 5 tys km ani razu więcej niż 8 litrów. Dużo autostrady, miasto Wodzisław, trochę Rybnika. Między 7,5 litra a 8 litrów. Prędkości nie małe bo na autostradzie min 130 czasem zdarzy się i depnac 170. Zauważyłem jedno, nie można trzymać pedału gazu sztywno tylko go lekko muskac jeśli można to tak powiedzieć. I zmieniam biegi przy ok 2,7 tys obrotów.
Myślę że po 5 tyś czas już zacząc wrzucać 4 bieg, powinno spalanie wrócić do normy ;)
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
No to pobiłeś :D Jak jeździłem T-jetem to myślałem że 12 które wykręciłem to maks co się da bo cisnąłem go ostro .... :P :) :D
Bardzo ciepło i niska średnia
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Myślę że po 5 tyś czas już zacząc wrzucać 4 bieg, powinno spalanie wrócić do normy ;)
Nie rozumie o co chodzi? Jak auto jest gonione i to konkretnie. I mam dość dynamiczny styl jazdy . jeśli twierdzisz że pora wrzucić 4 bieg to samochód najwięcej pije na 1,2,3:) średni trip z 1800km 7.2 litra na dystrybutorze 7,7.srednia prędkość 51 A jeśli chodzi o jazdę po Rybniku to myślę że podobnie jak w Krakowie w godzinach szczytu. Może moja technika operowania pedałem gazu mi pomaga. Dynamicznie przyspieszam po czym potem delikatnie muskam gaz. W mieście wiadomo, taka technika nie ma racji bytu. O ile pamiętam to jeżdżąc po mieście a od Wodzisławia do Rybnika jest 12 świateł i jazda jeden za drugim ogonkiem to średnia prędkość 21 a spalanie 7,7 czyli 8,2 realnie. Pozdrawiam
Cytat:
Napisał
giannini
Nie porównuj jazdy po Wodzisławiu czy Rybniku , do jazdy po Warszawie , Krakowie , czy Wrocławiu. Na 30 minut jazdy , 15 minut stania w korku , lub posuwania się na jedynce.
Zapraszam do Rybnika w godzinach szczytu. Bywa że odcinek 6 km pokonuje się 40minut. Jedno z najgorszych miast na Śląsku do jazdy z uwagi na brak obwodnicy. Kto tutaj mieszka ten wie i przeklinać na czym świat stoi. Żona co dzień pokonuje trasę z Rybnika do Wodzisławia czyli 15 km pod dom i zajmuje jej to 50minut.pozdrawiam
-
z tym 4 biegiem to był żart przecież, nic do głębszego rozumienia...
-
-
Dziś minęło w Tipencjuszu 2000km. Trasa - 30% autostrady i drogi ekspresowe (prędkość od 120 do 150), reszta drogi miastowe ( raczej w godzinach bezkorkowych). Spalanie 6,5 L. Raczej nie kręcę powyżej 4500.
-
Cytat:
Napisał
Kasparo88
Nie rozumie o co chodzi? Jak auto jest gonione i to konkretnie. I mam dość dynamiczny styl jazdy . jeśli twierdzisz że pora wrzucić 4 bieg to samochód najwięcej pije na 1,2,3:) średni trip z 1800km 7.2 litra na dystrybutorze 7,7.srednia prędkość 51 A jeśli chodzi o jazdę po Rybniku to myślę że podobnie jak w Krakowie w godzinach szczytu. Może moja technika operowania pedałem gazu mi pomaga. Dynamicznie przyspieszam po czym potem delikatnie muskam gaz. W mieście wiadomo, taka technika nie ma racji bytu. O ile pamiętam to jeżdżąc po mieście a od Wodzisławia do Rybnika jest 12 świateł i jazda jeden za drugim ogonkiem to średnia prędkość 21 a spalanie 7,7 czyli 8,2 realnie. Pozdrawiam
Zapraszam do Rybnika w godzinach szczytu. Bywa że odcinek 6 km pokonuje się 40minut. Jedno z najgorszych miast na Śląsku do jazdy z uwagi na brak obwodnicy. Kto tutaj mieszka ten wie i przeklinać na czym świat stoi. Żona co dzień pokonuje trasę z Rybnika do Wodzisławia czyli 15 km pod dom i zajmuje jej to 50minut.pozdrawiam
przy 6 km w 40 m średnia prędkość to około 10km/h - 1.4 tjet poniżej 10l nie zejdzie chyba że to zjazd od morskiego oka:) , w każdym bądź razie spalanie masz super, od początku było takie samo czy było większe na początku