Do jest nas trzech do tej kiery :smile:
To jest widok strony w wersji do druku
Do jest nas trzech do tej kiery :smile:
To ile aut ma się rozbić po wyjeździe z salonu? Na razie 3 :-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A zauważyliście ze gałka tylko na 5 biegów?
"Połączona z litrowym sercem pięciobiegowa skrzynia manualna została tak zmodyfikowana i zestopniowna, by na autostradzie utrzymując silnik powyżej 3200 obr./min i przy prędkości ok. 130 km/h zapewnić wyższy komfort jazdy."
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Chciałem lyknac tipo z automatem w benzynie ale niestety obecny model nie daje takiej możliwości. Oby z tym nowym 1.3 była taka opcja bo chyba w 500x z tym samym silnikiem jest do wyboru?
Mi akurat podoba się Tipo sprzed liftingu.
Cieszę się, że teraz nawet w bazowej wersji Tipo będzie miało niezły silnik. 190 nm momentu to kiedyś miały 2 litrowe, mocne wolnossące benzyny a teraz można mieć tyle w podstawowym Fiacie dla ludu. Fajnie to będzie jeździć. Cross średnio mi się widzi ale może załapać na rynku, szkoda tylko że nie w kombi.
Widać tez że dojdzie dużo opcji do wyposażenia, m. in. czujniki z przodu, bezkluczykowy dostęp. Wszystko na plus.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Cena pewnie też mocno na plus. Stawiam, że benzyna bez pakietu sport, jeśli taki będzie, przy dopchaniu konfiguratora wyjdzie 100k+ :)
Najwyżej weźmie się przedlifta które powinny być dużo tańsze po zmianie :p
wystarczy wymienić sama poduszkę za 500 zl po co zaraz auta rozbijać :-) a i jeszcze jak 100 dorzucić to i ładna kierownica sportowa/spłaszczona z 500x sie znajdzie
Ciekawe czy reflektory i zderzaki w wersji po FL będą pasowały do obecnej wersji pierwotnej:eek:
Załącznik 39116
Taka z alcantarą jest za-je-bis-ta :rolleyes: chce...;)
Tipo z tym 1.0 Firefly wcale nie musi być złą opcją. Mam ten silnik w 500x i całkiem fajnie to się odpycha. Spalanie (silnik mocno nieułożony, przebieg poniżej 1000 km) jest takie jak mam w tipo t-jet, a tipo jest lżejsze i niższe. Palic może mniej niż 1,4 16v/t-jet, a zdecydowanie lepiej będzie napędzać auto niż 1,4 wolnossący.