To jest widok strony w wersji do druku
-
To już problem FCA, który sami sobie zrobili. Jedyna szansa wyjścia z twarzą to montaż tej osłony wszystkim chętnym (i zasadniczo tak do tego podchodzą). Poza tym, o ile pamiętam, są tu koledzy, którzy mieli tę osłonę zamontowaną fabrycznie w sedanie benz. Więcej bajzel i to pewnie większy niż myślimy.
-
Cytat:
Napisał
kjk
To już problem FCA, który sami sobie zrobili. Jedyna szansa wyjścia z twarzą to montaż tej osłony wszystkim chętnym (i zasadniczo tak do tego podchodzą). Poza tym, o ile pamiętam, są tu koledzy, którzy mieli tę osłonę zamontowaną fabrycznie w sedanie benz. Więcej bajzel i to pewnie większy niż myślimy.
Wystarczy jedna pomyłka osoby która wprowadza kompletację części bo np. robiła na zastępstwie za koleżankę na urlopie. Znam taki przypadek osobiście zza miedzy z GMMP (zatrudniona wtedy przez Adecco). Tylko tam sie od razu skapneli na produkcji bo część nie pasowała. A tu mieli w systemie że wkladać/ nie wkładać to wkladali/lub nie.
-
A mi się wydaje, że to było celowe działanie ze strony FCA (vide np. opisywany brak uszczelki w sedanie na rynek polski). Takie "kastrowane" z popierdółek samochody na rynku polskim to nie tylko domena Fiata.
-
To raczej nie jest ten przypadek bo uszczelka jest zaznaczona dla rynkow gdzie przewidziano (owszem importer na rynek pl mogl sobie zazyczyc taka specyfikacje ale tego nie zrobil). Przypadek oslony jest inny bo nie dotyczy danego rynku. Tyle teorii a faktycznie moga byc inne ustalenia.
-
Czyżby wszechobecne oszczędności... ;)
-
A propos oszczędności:
u mnie też nie ma tej osłony, ale nie chce mi się pocinać 200km do dilera, u którego kupiłem moją brysię
po to by zamontować osłonę za 40PLN (pod warunkiem, że mi ją przyznają jeśli to zgłoszę).
Do ASO mam 20km i jest to jak najbardziej do przełknięcia.
Tylko, czy Waszym zdaniem jest możliwość uderzenia do centrali FCA i zgłoszenia braku osłony ze skutkiem
(pozytywnym ma się rozumieć) w postaci zaproszenia na wymianę w pobliskim ASO a nie w serwisie u dilera?
-
Cytat:
Napisał
Doro
A propos oszczędności:
u mnie też nie ma tej osłony, ale nie chce mi się pocinać 200km do dilera, u którego kupiłem moją brysię
po to by zamontować osłonę za 40PLN (pod warunkiem, że mi ją przyznają jeśli to zgłoszę).
Do ASO mam 20km i jest to jak najbardziej do przełknięcia.
Tylko, czy Waszym zdaniem jest możliwość uderzenia do centrali FCA i zgłoszenia braku osłony ze skutkiem
(pozytywnym ma się rozumieć) w postaci zaproszenia na wymianę w pobliskim ASO a nie w serwisie u dilera?
Mi FCA odpowiedziało że "problem może być rozwiązany przez sprzedawcę samochodu" czyli przez właściwego dilera, jakby z jego stanu/na jego koszt. Tak to rozumiem. Juz mam założone. Odczucie dużo lepsze niż jak jej nie było, w sensie sporo zasłania.
-
:) napisze jeszcze raz...sedan benzyna 1.4 95KM lounge...oslone mam od chwili zakupu...nawet nie mialem pojecia przy zakupie na co patrzec i gdzie zagladac...
-
Cytat:
Napisał
Celnik
Juz mam założone. Odczucie dużo lepsze niż jak jej nie było, w sensie sporo zasłania.
+2 do zajebistości? Napisałeś jakby to gdzieś na widoku było ;P
-
To tak jak byś kupił chleb bez jednej dupki, przylepki czy jak tam w różnych częściach kraju się na to mówi, bo w piekarni głodny piekarz sobie odciął... wiec poczucie spełnienia i kompletności po uzyskaniu należnej osłony w pełni zrozumiałe...
-
Cytat:
Napisał
Kot66
:) napisze jeszcze raz...sedan benzyna 1.4 95KM lounge...oslone mam od chwili zakupu...nawet nie mialem pojecia przy zakupie na co patrzec i gdzie zagladac...
Mam tez lounge, nawet tez sam kolor ale pewnie przez ciemna tapicerke nie mam oslony. ;)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Qvadrat
To tak jak byś kupił chleb bez jednej dupki, przylepki czy jak tam w różnych częściach kraju się na to mówi, bo w piekarni głodny piekarz sobie odciął... wiec poczucie spełnienia i kompletności po uzyskaniu należnej osłony w pełni zrozumiałe...
Rozumiem ale tez nie przesadzajmy , bez osłony da się żyć ;P
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
+2 do zajebistości? Napisałeś jakby to gdzieś na widoku było ;P
[emoji6] powiedział bym że nawet +4 . Przyjemniej rękę wsadzić [emoji6]
-
No tak to najwazniejszy element wnetrza. Tylko ze 99% z nas nie wiedzialoby w ofolw ze jej nie ma. 100 razy bardziej brakuje tej lampki w schowku
-
Cytat:
Napisał
marx30
No tak to najwazniejszy element wnetrza. Tylko ze 99% z nas nie wiedzialoby w ofolw ze jej nie ma. 100 razy bardziej brakuje tej lampki w schowku
Witam,
powiedz mi jak masz tipo z oryginalną instalacja gazową?
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ja tam lampke mam od nowosci.