To jest widok strony w wersji do druku
-
Do pełni szczęścia brakuje jakiegoś termometru który by pokazał jakie temperatury ma układ. Było by bardziej transparentnie. Ale ja wierzę bo w skodzinie 105 raz zagotowałem hamulce
Waldek ma dość fajne testy (sponsoring jest, nie ukrywajmy ale do zniesienia) ale nie jest jaki dziennikarz który nie czai bazy i rozwodzi się nad telewizorkiem na kokpicie i czytelnościa jego menu.
Tu też coś o eko niańkach czyli GSI które mamy i ktore permanentnie mnie wk..wiają zalecając zmianę biegu gdy kompletnie nie ma do tego warunków
https://www.youtube.com/watch?v=rEjneo3AgoI
-
Cytat:
Napisał
piteros333
Poprawcie mnie jeżeli sie mylę, jeśli mam gwarancje standardową 2 lata, to drugi przegląd nie muszę robic w ASO, bo w momencie robienia drugiego przegladu konczy mi sie gwarancja. No chyba ,że np stwierdzą w czasie tego drugiego przeglądu, że pojawiły sie jakies usterki gwarancyjne, (w co osobiscie wątpię) to wtedy warto jednak ten przegląd zrobic w ASO i mieć wbite w książeczkę, że zgodnie z zaleceniami korzystało sie z ASO?
:) hee...ten sam dylemat bede mial za rok...czy jechac na ten 2-gi przeglad czyli juz w konczacej sie standardowej gwarancji i zostawic jakas tam kase dla pieczatki w ks.gw. czy z przyjemnoscia samemu sobie zrobic dobrze przy swoim autku :)...a za oszczednosci miec cos dla ciala i ducha lub jakis gadzet tuningowy upiekszajacy autko :)...ale to dopiero za rok bede myslal...
-
wysłałem dziś do dwóch salonów we Wrocławiu prośbę o wycenę pierwszego przeglądu. pierwszy wycenił usługę ok 950 drugi 1250 :) ręce opadają. Tipo SW 1.4 t-jet LPG
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
"Koszt przeglądu na 15.000 km auta z LPG to około 1250 złotych brutto, w zakres takiego przeglądu wchodzi: wymiana oleju oraz filtra oleju, wymiana filtra kabinowego, wymiana świec zapłonowych i filtrów gazu, diagnostykę komputerową i robociznę."
"Koszt przeglądu to około 950 złotych.
Koszt wypożyczenia samochodu na czas przeglądu to koszt 60 złotych. "
a w Szczecinie 550 str 17 pierwszy wpis
-
Zalecenia producenta sa jasne i okreslone w instrukcji. A jak chca wymieniac swiece czy filtry gazu to zapytaj czy nie mogliby na wlasny koszt. To bedzie takie samo naciaganie tylko w druga strone. Szkoda ze rozrzadu nie zmienili i oleju w skrzyni
-
Zapomnieli dodać wymianę płynu hamulcowego ;) to razem pewnie z 1500 wyjdzie ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
1000 za przegląd.. Ja pier.. Chyba tam nie pojedziesz?
-
Cytat:
Napisał
ttaszt
wysłałem dziś do dwóch salonów we Wrocławiu prośbę o wycenę pierwszego przeglądu. pierwszy wycenił usługę ok 950 drugi 1250 :) ręce opadają. Tipo SW 1.4 t-jet LPG
"Koszt przeglądu na 15.000 km auta z LPG to około 1250 złotych brutto, w zakres takiego przeglądu wchodzi: wymiana oleju oraz filtra oleju, wymiana filtra kabinowego, wymiana świec zapłonowych i filtrów gazu, diagnostykę komputerową i robociznę."
"Koszt przeglądu to około 950 złotych.
Koszt wypożyczenia samochodu na czas przeglądu to koszt 60 złotych. "
a w Szczecinie 550 str 17 pierwszy wpis
Chyba wiem o którym serwisie mówisz we Wrocławiu ja zapłaciłem 1050 zł z rabatem 20% a pierwsza wycena była ponad 1200 zł
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
czyzby szczecin sie robił mekką Tipowskich przeglądów? Świetnie bo będzie okazja się spotkać :)
-
z pewnością nie pojadę na przegląd w takich cenach. Już taniej wyjdzie pojechać do szczecina nawet może z noclegiem bo po spotkaniu z tedybear wracać raczej się nie da :)
-
Witam, a czy ktoś kto posiada fabryczny LPG robił darmową regulację gazu przy 1500 km?? Mam taką informację z salonu, gdzie kupiłem samochód a w innym jak dzwoniłem to powiedzieli, że pierwszy przegląd jest obowiązkowy po 15.000 lub 1 rok.
Ktoś w Was robił taką regulację gazu przy przebiegu 1500 km ??
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
MRobert79
Witam, a czy ktoś kto posiada fabryczny LPG robił darmową regulację gazu przy 1500 km?? Mam taką informację z salonu, gdzie kupiłem samochód a w innym jak dzwoniłem to powiedzieli, że pierwszy przegląd jest obowiązkowy po 15.000 lub 1 rok.
Ktoś w Was robił taką regulację gazu przy przebiegu 1500 km ??
Pozdrawiam
Byłem na aktualizacji softu po ok.1500 właśnie ale z własnej inicjatywy. O regulacji LPG nikt nic nie mówił
-
Nie wiem jak to w fabrycznym ale w Tartarini dokładanyn w ASO przy 1500 km to przegląd zerowy i jest obowiązkowy. Jest sprawdzana cala instalacja pod kątem wlasciwego montazu i ewentualne strojenie instalacji
Instalacja fabryczna moze byc juz sprawdzana w fabryce a zestrojenie jest juz od poczatku optymalnie ustawione dla kazdego egzempalrza
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
w fabryce a zestrojenie jest juz od poczatku optymalnie ustawione dla kazdego egzempalrza
Ta...
-
A w czym problem? Chyba bylo to jakos przed produkcją testowane i jakąs mape ktora wydała sie najlepsza wgrywają do nowych instalacji, nie ma bata musi jezdzic dobrze
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Ta...
No chyba ta skoro po primo w harmonogramie przegladow ani slowa na ten temat. Po sekundo chyba nikt nie ma problemow z checkami itp na fabrycznej. I nie rozumiem czemu tartarini nie moze zrobic tak jak np.brc w aftermarketach. Zalozylem brc w lokalnym warsztacie i tez sami probowali stroic ale szarpalo w momencie przelaczania sie klap w dolocie. No to zadzwonili po wsparcie z centrali podajac dokladnie typ silnika dane itp. Przyjechal jakis krzysztof jarzyna ze szczecina z pendraivem i kazal im to wgrac. Na moje pytanie czy nie bedzie jazdy z laptopem odpowiedzial ze nie ma takiej potrzeby na co mu odpowiedzialem ze do zobaczenia za kilka dni. Odpowiedzial ze raczej sie nie zobaczymy i to auto z tym silnikiem trzepali na hamowni we wloszech czego efektem jest wsad do ecu. I mial racje jak dotad ani raz sie nic nie dzialo od czerwca 2009 i 152 kkm