Witam, a możecie powiedzieć, które serwisy nie montują same instalacji tylko odstawiają auto do AGŚ na montaż? Bo jak dobrze zrozumiałem,to w Bytomiu nie robią tylko właśnie zawożą auto.
Pozdrawiam
To jest widok strony w wersji do druku
Witam, a możecie powiedzieć, które serwisy nie montują same instalacji tylko odstawiają auto do AGŚ na montaż? Bo jak dobrze zrozumiałem,to w Bytomiu nie robią tylko właśnie zawożą auto.
Pozdrawiam
Fiat Partner Bytom zawozi do AGS. Dąbrowa montuje u siebie. Zawiercie chyba też.
W poniedziałek jak byłem przywieźli nówkę na lawecie do montażu LPG i na naklejce było napisane CEL: GLIWICE , ODBIÓR: PSZCZYNA
BTW.
Mój po ostatniej regulacji wykręcił 9,19 litra LPG na 100 km. 411 km na 67,8 litra LPG. Upał, klima na full no i A4, Zakopianka i jazda góra dół góra dół :) Myślę że dobry wynik zważywszy że wtakich warunkach Tipek zapieprzał w zakresach 100 - 140 miejscami 160-170.
witam też odebrałem Tipo z LPG i po przejechaniu 500km czy to zimny czy rogrzany silnik dziwnie odpala falują obroty,na początku obrotomierz leży na zero mimo uruchomionego silnika tak przez 2 sek.i później już normalnie na 1000obr. wskakuje.jadąc są jakieś takie spadki mocy zauważyłem też że ładowanie bateri z 2 na 3 kreski wskoczyło też tak miałeś dzwoniłem do aso i kazali jeździć jeszcze i przyjechać na 1 przegląd LPG po 1500km. aby wyregulować instalacje
No to jak na fabryczną super ekstra instalację gazową to dramat, powinno hulać aż miło a tu takie niespodzianki
przyjechac na pierwszy przegląd , hmm,a jak cos "odpadnie" to będzie z winy użytkownika,ja bym pojechał z reklamacją , auto na Pb czy na LPG ma pracowac tak samo , bez szarpania, falowania i spadków mocy
Jedź od razu. Nie ma co czekać.
Szkoda silnika... trzeba jechac z tym odrazu. U mnie na fabrycznym lpg auto chodzi rowno i dynamiczne. Jedynie czuc troche turbo dziure ponizej 2k obrotow.Jedyny moment kiedy widac roznice to tankowanie i pewnie przyjdzie za przeglad wiecej zaplacic...
a czy można domniemywać, że do tjeta bez lpg ktoś dołożył lpg za ok 2500 i zaoszczędził ok 1000zł (albo za 3000 i oszczędził 500)? Nie odpowiadaj, to pytanie retoryczne...
Masz rację, nie wpadłbym na to że można robić oszczędności w taki sposób tzn. próbować oszczędzić 500 na aucie za 60 tysi i wkładaać tam instalkę cholera wie gdzie, mając fabryczną alternatywę i ryzykując gwarancję.
Ale skoro zainteresowany napisał że odebrał auto z LPG, oznacza to albo fabryczną albo dołożoną przez dealera. Z tym że ta druga opcja jest bez sensu bo dokładane przez dealera w ASO Tartarini kosztuje drożej niż fabryczna. Stąd moje domniemanie.
Można iść dalej i uznać że Tjeta wziął z placu bo mu sie spieszyło i jednak dołożył LPG w ASO ale niech autor sam napisze
Znalazłem
http://fiatklubpolska.pl/forum-ogoln...niu-lpg-38168/
i tyle w temacie :)