To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Nie rozumiem waszych ekscytacji dot. spalania...co to za roznica czy to 0,5L czy 1L więcej lub mniej? A już gazu to nie wspomne...
Moje auto spala ile mu zatankuje ;)
Ten 1L różnicy, to niekiedy dodatkowe 50zł za trasą pokonaną w 1 dzień, po miesiącu to może być np 500zł (lub 250-300zł jak LPG). Myślę, że kupujący tipo to nie ci sami klienci co audi S6, merc S AMG itp, gdzie na koszty paliwa nie zwracają uwagi
-
Dla mnie to ważne, bo kwestia spalania to jeden z powodów dla których zmieniam obecny samochód (C-klasa), który potrafi łyknąć nawet i 14 litrów na 100km :)
-
Cytat:
Napisał
vati
Dla mnie to ważne, bo kwestia spalania to jeden z powodów dla których zmieniam obecny samochód (C-klasa), który potrafi łyknąć nawet i 14 litrów na 100km :)
jak zobaczysz moje raporty to w pewnym miejscu też jest trochę ponad 14L/100 ale to tylko i wyłącznie miasto i to jeszcze bardzo nieoszczędna jazda
-
Vati! Jasny ...j, moje dwa stilo i bravo wychodzą w 11/setkę ON. Gon to auto szybciutko!
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Moje auto spala ile mu zatankuje
A moje spali cokolwiek mu zatankuję:
- wleję benzynę - spali
- wleję gaz - spali
- olej - zżera
- płyn chłodniczy - połknął
To na czym ja jeżdżę? :lol:
-
-
Cytat:
Napisał
Braval
Vati! Jasny ...j, moje dwa stilo i bravo wychodzą w 11/setkę ON. Gon to auto szybciutko!
Czekam na odbiór Tipka, żeby mieć czym jeździć :).
Spalanie w C-klasie duże ale komfort jazdy i dynamika powala na kolana..
Nigdy nie jeździłem wygodniejszym autem. Co śmieszne, tak jak pisałem spalanie w mieście oscyluje w okolicach 14l/100km, natomiast na autostradzie przy prędkościach 160-170km/h nie przekracza 7,5l/100km...
Ciekawe jak będzie na autostradzie w Tipo, bo coś czuję że już nie tak kolorowo jak w Mesiu...
-
Cytat:
Napisał
vati
Czekam na odbiór Tipka, żeby mieć czym jeździć :).
Nigdy nie jeździłem wygodniejszym autem. Co śmieszne, tak jak pisałem spalanie w mieście oscyluje w okolicach 14l/100km, natomiast na autostradzie przy prędkościach 160-170km/h nie przekracza 7,5l/100km...
Ciekawe jak będzie na autostradzie w Tipo, bo coś czuję że już nie tak kolorowo jak w Mesiu...
mi przy 150(miejscami jadę 170 ale to może 10% trasy) wychodzi trochę ponad 8L/100KM
-
Cytat:
Napisał
vati
5,8 litra wg dystrybutora przy 120-130km/h w dwie osoby :)
-
Pytanie zasadnicze. 1.4 95 KM czy T-JET? Bo ja zamówiłem T-Jeta ze względu na osiągi.
-
T-jet w dużym mieście spala ok 10-12 litrów, w trasie przy średnio dynamicznej jeździe ok 8 litrów.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
vati
zekam na odbiór Tipka, żeby mieć czym jeździć .
Niestety w tipku już przy 140 -150 km / h obroty silnika są na tyle wysokie , że każdy mocno niespieszący się kierowca po jakimś czasie odpuści i zjedzie z prędkością do 110 /120 km ... . Oczywiście to rzecz gustu , ale ja tak zauważyłem po sobie że najlepiej mi się podróżuje max. 120 km / h , powyżej niestety zaczynam odczuwać dyskomfort .
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
Niestety w tipku już przy 140 -150 km / h obroty silnika są na tyle wysokie , że każdy mocno niespieszący się kierowca po jakimś czasie odpuści i zjedzie z prędkością do 110 /120 km ... . Oczywiście to rzecz gustu , ale ja tak zauważyłem po sobie że najlepiej mi się podróżuje max. 120 km / h , powyżej niestety zaczynam odczuwać dyskomfort .
Ja mam całkiem inne odczucia - przy ok. 140-150 jedzie mi się całkiem przyjemnie. Można prowadzić swobodnie rozmowę z pasażerem zarówno z przedniego jak i tylnego siedzenia. Gdyby nie chęć oszczędzania paliwa jeździłbym pewnie trochę szybciej.
-
Cytat:
Napisał
grandekropka
T-jet w dużym mieście spala ok 10-12 litrów, w trasie przy średnio dynamicznej jeździe ok 8 litrów.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
Niepocieszyłeś mnie... Rozumiem, że system S&S mogę traktować jako niepotrzebny bajer, który i tak spalania wiele nie obniży?
W sumie, auto na postoju spala z 0,3-0,5l/h więc oszczędność raczej żadna..
-
S&S proponuję mieć na stałe wyłączony jeśli masz t-jeta