To jest widok strony w wersji do druku
-
System iTPMS działa bardzo dobrze, aby pokazał jakikolwiek komunikat to musi ciśnienie w oponie spaść o przynajmniej 0.5 bara. Jeśli zmieniasz koła z letnich na zimowe i odwrotnie, dopopowujesz koła to trzeba zrobic reset iTPMS. U mnie po dwóch latach użytkowania żadnych problemów z iTPMS.
-
Wcześniej jeździłem autem jeszcze prostszym, dlatego też jestem nauczony bieżącego kontrolowania tego, na co mam wpływ - między innymi stanu ogumienia i ciśnienia w oponach. Zauważyłem po prostu, że w takich sytuacjach zdarzają się fałszywe wskazania - może ktoś przeczyta, może komuś się przyda, żeby się nie zdziwić, a może na tej podstawie ktoś stwierdzi, że u mnie jest jakiś problem i pomoże mi go rozwiązać.
Strach generalnie cokolwiek napisać, zaraz Cię do leni przyrównają - więcej życzliwości i wyrozumiałości, nikt nie jest doskonały.
-
Tu nie chodzi o bycie niedoskonałym a o obnoszenie się i demonstrowanie swojej niedoskonałości i robienie z tego normy zamiast dążyć do doskonałości.... tyle OT
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
System iTPMS działa bardzo dobrze, aby pokazał jakikolwiek komunikat to musi ciśnienie w oponie spaść o przynajmniej 0.5 bara. Jeśli zmieniasz koła z letnich na zimowe i odwrotnie, dopopowujesz koła to trzeba zrobic reset iTPMS. U mnie po dwóch latach użytkowania żadnych problemów z iTPMS.
Ja nawet po zmianie zimówek na letnie i odwrotnie, nie muszę nic resetować. Nie mam żadnych komunikatów ani błędów.
-
pewnie masz zimowe i letnie w takim samym rozmiarze :-)
-
Ja tak mam lato i zima 16 i nawet takie samo ciśnienie... wygoda :-)
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
pewnie masz zimowe i letnie w takim samym rozmiarze :-)
Lato 16, zima 15.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Lato 16, zima 15.
Kiedyś po wymianie kół taki komunikat ci się pojawi, to tylko kwestia czasu :)
-
Jak się pojawi to sobie z nim poradzimy jednym guziczkiem :smile:
-
Jeżeli ktoś planuje zakup opon zimowych, to wydaje mi się, że koniec sierpnia, to dobry czas, dlatego, że nie ma jeszcze takiego ruchu w interesie. Można w związku z tym przebierać w różnych modelach opon. Ceny nie są też wyśrubowane do granic możliwości. Krótko mówiąc można.
No chyba, że ktoś chciałby pójść w kierunku opon całorocznych, co także jest całkiem interesującą kwestią, zwłaszcza, że zimy w Polsce nie należą w ostatnich latach do surowych.
Specyfikację opon całorocznych można znaleźć np tutaj: https://www.oponeo.pl/artykul/rankin...orocznych-2018
-
Do końca września są ludzkie ceny zimowek...
-
Co do opon calorocznych lepiej kupowac zimowe z homologacja na letnie niż letnie z homologacja na zimowe.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Co do opon calorocznych lepiej kupowac zimowe z homologacja na letnie niż letnie
???????? A jakie to opony mają taką taką homologację?
-
Goodyear Vector 4Seasons 2Gen
-
Michelin Crossclimate mają właśnie homologacje na zime - a są letnie.
Mam i polecam.