i wracamy do wniosku, że Tipo nadal nie ma konkurencji w stosunku cena/jakość. Audiofilem nie jestem ale wygłuszał drzwi będę bo jest słabo ale to nic w porównaniu z focusem mk2 gdzie przy zamknięciu drzwi słychać jak blacha rezonuje.
To jest widok strony w wersji do druku
i wracamy do wniosku, że Tipo nadal nie ma konkurencji w stosunku cena/jakość. Audiofilem nie jestem ale wygłuszał drzwi będę bo jest słabo ale to nic w porównaniu z focusem mk2 gdzie przy zamknięciu drzwi słychać jak blacha rezonuje.
To moje spostrzeżenia po ponad rocznej jeździe:
- łatwo rysujący się lakier (mam wersję metalik), ja rozumiem że lakiery eko, ale żeby się tak rysował przy klamkach od paznokci po kilkukrotnym użyciu przez osobę z takowymi to jednak moim zdaniem wada i mogli te okolice jakoś zabezpieczyć.
- materiał na boczkach auta w wersji easy bardzo łatwo się brudzi i te jasne ślady wyglądają po prostu nieestetycznie, więc już wolę ten plastik jak z poloneza, który chociaż jest praktyczny
- połączenie średniego wyciszenia auta ze średniej jakości radiem i automatyczną klimą którą też słychać daje efekt, który przy dłuższej jeździe np. ekspresówką męczy zamiast sprawiać przyjemność
- silnik 110 E-torq mi starcza, ale nie jest on przeznaczony dla osób lubiących dynamiczną jazdę, bo wtedy też dochodzi spore spalanie.
Ogólnie mimo pewnych wad jestem na razie zadowolony z zakupu.
Do wszystkich malkontentów takich jak ja, którym nieco doskwiera brak czujnika poziomu płynu spryskiwaczy: ja spróbuje rozwiązać ten problem za pomocą tego: 39,17 zł 46ďź zniżki | XKC-Y25-PNP zmiana poziomu wody lub cieczy bezdotykowy czujnik poziomu cieczy zewnętrzny czujnik poziomu przylegającego PNP wyjście DC 5 do 12 V
https://a.aliexpress.com/_BOJBzL
Póki przyślą i póki zmontuje układ to w sam raz na wiosnę montaż wyjdzie bo nie mam garażu...
Update, inny Chińczyk ma to po ok 13-20zl bo za 40 dokładnie ten sam na Allegro jest.
Nie podoba mi się w tipo
*Witam wszystkich forumowiczów. Na początku pragnę PRZEPROSIĆ bardziej doświadczonych kolegów za swój post o skrzyni w Tipo (pisałem wtedy o skrzyni M32), co jest ewidentnym błędem. W moim Tipo z 2016 r. jest skrzynia C635 (o ile czegoś nie przekręciłem) , którą niestety musiałem zregenerować przy przebiegu 59000 i 4 letnim aucie. Koszty regeneracji plus wymiana sprzęgła przy aucie za 40 tys. zmusza mnie do wystawienia negatywu dla Tipo.
Wiem, że to auto budżetowe i że jestem zielony z motoryzacji, ale takie naprawy to chyba nie przy tym przebiegu.
Pozdrawiam i życzę mniej problemów z Waszymi Tipkami.
Myślę, że przypadek Kolegi to kategoria "shit happens", a nie typowy problem. O ile wadliwe sprzęgła niektórym się trafiły, to ze skrzyniami raczej nic się dzieje?
qfel potwierdzam, że są kieszenie
Dla narzekajacych na swoje Tipo .... polecam Toyotę ;-P
A tu recenzja zadowolonego uzytkownika:
https://www.youtube.com/watch?v=A93a71_hcZM
A czytałeś opinie pod tym filmikiem, zauważyłeś piękne buty Pana recenzenta?
Zresztą trudno odnieść się do filmiku nie widząc auta choć facet ma trochę racji
IMHO Kolejny sfrustrowany typ. "Bagażnik jest głęboki ale płytki" itp. I wgl kawał chama, jak to przystało na germanofila (tzn niemieckiej motoryzacji).
Aczkolwiek na temat Toyoty mam zdanie gorsze niż o Fiacie, o przeładowanych tabletach, wyświetlaczach również nie za dobre.
Ale nikt mi nie każe tego kupować. A jak gościu czuje przymus kupowania pod wpływem reklamy i się na to skarży to żal. A jak to służbowe to darowanemu koniowi... dawniej by popierdzielał Żukiem
A za to w kolejnym filmiku Chris nawiązuje do wgniatania progów w Toyocie, czyli też temat znany.