To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Zrobilem troche kulturalniejsze balasty do ledow dziennych + kierunkow. Tzn i tak druciarnia bo powinny byc w metalowej puszce jak wszelkie przetwornice montowane przy lampach ale cieplo trzeba jakos odprowadzac. Te moje beda montowane w przednim pasie we wnekach od strony silnika przy swiatlach na gwintach srub mocujacych chlodnice. Stamtad tez jest brana masa. Na plytce jest zwora gdyby szybko trzeba sie przelaczyc na ori h15. Na filmiku widac jak dzialaja te ledy
-
Bardzo ładnie świecą te ledy. Planuje takie coś wstawić żonie do c3.
-
1 załącznik(i)
A dołożyłem se ładowarkę. Okazuje się że w dłuższej trasie okazuje się potrzebna tyle człowiek ma tych badziewi, zwłaszcza jak się chce posłuchać muzy z pendriva. Podświetlenie pasuje do reszty i ogólnie będzie pod ręką
-
Cytat:
Napisał
marx30
A dołożyłem se ładowarkę.
Super pomysł. Też mi czasami brakuje gniazd a to miejsce jest idealne. Od biedy można też z niego kabelek dzieciarni do tyłu pożyczyć.
Wrzucaj manuala, jak podpinałeś, jakie gniazdo użyłeś i czy są jakieś myki z demontażem konsoli centralnej (można jakieś klipy niechcąco połamać?)
-
Miałem o to samo prosić, już zamówiłem gniazdo USB. Miejsce jest bardzo dobre i dlatego od razu się zdecydowałem.
-
Cytat:
Napisał
lanki
Super pomysł. Też mi czasami brakuje gniazd a to miejsce jest idealne. Od biedy można też z niego kabelek dzieciarni do tyłu pożyczyć.
Wrzucaj manuala, jak podpinałeś, jakie gniazdo użyłeś i czy są jakieś myki z demontażem konsoli centralnej (można jakieś klipy niechcąco połamać?)
Idealnie wizualnie byłoby jakby to gniazdo było trochę bardziej do przodu ale tam pod spodem zaczynają się zgrzewy tego uchwytu na kubek więc nie bardzo.
Gniazdo z allegro pod hasłem ładowarka usb jest od cholery z różnymi podświetleniami woltomierzami itp.
Zasilanie akurat tam mi idzie do tylnego gniazda zapalniczki które dorabiałem więc się do niego wpiąłem, ale zasadniczo najłatwiej jest się wpiąć przy gnieździe zapalniczki pod panelem klimy. Napięcie jest po włączeniu zapłonu jest na tym obwodzie bezpiecznik więc sie nadaje.
O konsoli juz było: klipy są tylko z przodu raczej wyskakują same ciężko je połamać, poza tym 4 śruby po bokach tzn. 2 pod deklami z przodu 2 pod zaslepkami z tyłu i jedna pod uchwytem na kubek (torx, trzeba wyciągnąć tę wkładkę na kubek). Trzeba zdjąć ramkę od lewarka biegów zaślepkę koło ręcznego.odpiąć panel zapalniczki, aux, usb. Dodatkowo w okolicach ręcznego w kwestii wytłumienia włożyłem kawałek filcu bo tam goła blacha, chuja to da ale miałem to dałem.
-
1 załącznik(i)
Załącznik 38485
pierwszy serwis po 3 latach...
-
Jaka cena tak z ciekawosci bo tez to musze zrobic
-
Cytat:
Napisał
marx30
A dołożyłem se ładowarkę. Okazuje się że w dłuższej trasie okazuje się potrzebna tyle człowiek ma tych badziewi, zwłaszcza jak się chce posłuchać muzy z pendriva. Podświetlenie pasuje do reszty i ogólnie będzie pod ręką
Którędy kabel poprowadziles. Proklem z cięgnami ręcznego i biegów
-
Za podpięcie maszyny 170zł i 100zł za kazde 100g czynnika.
-
A ile po 3 latach trzeba było uzupelnic?
-
1 załącznik(i)
Załącznik 38488 ubytek znikomy.
-
Cytat:
Napisał
Talarsw
ubytek znikomy
To rzeczywiście nie dużo zeszło.
U mnie po 2 latach wszystko ładnie chodzi i myślę że też po 3 latach będę sprawdzał jaki status, ale w planach mam przejście na 134a.
-
Nie rob tego. Nowy czynnik pasuje do starego ukladu ale stary czynnik moze miec wplyw na sprezarki w nowych ukladach. Temat jest swiezy wiec lewnosci nie ma ale nie ryzykuj. Stary czynnik i tak bedzie wycofany wiec lepiej nie mieszac...
-
Układ w tym sprężarka jest wspólna dla EU, jak i krajów poza EU, np. na Turcję szły silniki Euro 4, a czynnikiem jest R134a.
Oprócz samochodów, w chłodnictwie i klimatyzacjach domowych/przemysłowych ludzie używają milionów urządzeń na 134a i nie przejdą na śmiercionośny 1234yf.
Zanim coś się zmieni z dostępnością czynnika to już pewno nie będę miał Tipo. Generalnie dbam o ekologie, ale nie kosztem swojego zdrowia/życia.
Zmiana złączy, czyszczenie układu i nabicie R134a to 300zł.