To jest widok strony w wersji do druku
-
Problem polega na tym (pytanie czy tapicer to wie) ze te czesci są zgrzane do reszty boczka i zeby to porzadnie zrobic trzeba usunac te zgrzewy w taki sposob zeby dalo sie je wykorzystac ponownie. W gre wchodzi hotair jakies szczypce itp. I potem ponowne " zarobienie/tulejowanie" tych zgrzewów zeby bylo jak fabryka. A nie ze utnie ro kątówą a potem cos tam nasmarka lutownicą
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Dziś odebrałem samochód po praniu siedzeń i boczków drzwi. Wyglądają jak nowe. Rozmawiał ze mną właściciel myjni i mówił, że ten materiał na boczkach jest fatalny. Polecił mi by to obłożyć albo skaja albo skórą. Po myjni pojechałem do tapicera i powiedział, że może to zrobić. Koszt usługi będzie znany dopiero jutro. Za to obszycie kiery skórą to 400 zł.
Nie jest to przypadkiem jakaś bzdura. Boczki do kitu, a siedzenia z tego samego materiału ok. Dziwne to dla mnie.
-
Wiedział jak to jest zrobione. Powiedział co i jak trzeba zrobić. Facet zna się na robocie. Zostaje tylko kwestia ceny. Czekam na wycenę.
-
Dziś dostałem odpowiedź w sprawie kosztu obszycia boczków w skaji oraz kiery w skórze. Cena 1400 zł. Chyba sobie jednak podziękuję. Jedynie kierownica mnie kusi.
-
A masz plastikową kierownicę?/ Ja bym zamienił na oryginał już obszyty - jest tego na portalach aukcyjnych trochę. Chyba że chcesz kolor zmienić i przeszycia na inne - to wtedy zostaje obszycie w zakładzie.
-
Cytat:
Napisał
nightingale79
A masz plastikową kierownicę?/ Ja bym zamienił na oryginał już obszyty - jest tego na portalach aukcyjnych trochę. Chyba że chcesz kolor zmienić i przeszycia na inne - to wtedy zostaje obszycie w zakładzie.
Bez sensu , fabryczna to jakaś plastikowa świnia , nijak ma się do skóry a do tego perforowanej 😎
-
Jeździłem w ostatnim czasie kilkoma różnymi samochodami róznych klas - wszystkie nie starsze jak 3 lata. Nie bardzo lepszej jakości były ich kierownice jak w Tipo. Jedynie na plus to że były mniejsze i grubsze. Wszystkie z podobnej jakości "skórą".
-
Nie podoba mi się w moim 4 letnim Tipo, że musiałem wymienić już sprzęgło i do wymiany kłania się kochana skrzynia M32 i to wszystko przy przebiegu 56 000.
-
Cytat:
Napisał
Bluka
Nie podoba mi się w moim 4 letnim Tipo, że musiałem wymienić już sprzęgło i do wymiany kłania się kochana skrzynia M32 i to wszystko przy przebiegu 56 000.
Tipo nie ma skrzyni M32
-
Ze sprzęgłem coś sie dzieło czy pękł docisk?
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Tipo nie ma skrzyni M32
Zwłaszcza w wersji 95 KM
-
Cytat:
Napisał
Bluka
do wymiany kłania się kochana skrzynia M32 i to wszystko przy przebiegu 56 000.
No to wymieniaj M32.
-
Jesteś pierwszym wlascicielem auta?
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Ze sprzęgłem coś sie dzieło czy pękł docisk?
Mechanik stwierdził rozsypane łożysko oporowe.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Talarsw
Jesteś pierwszym wlascicielem auta?
Nie.
-
W tjet i mjet jest ta skrzynia?