1.2 l to troche mało jak na taka kastę.Trzeba trzymać na obrotach silnik a start spod świateł:wink: Kiedyś jak kupowałem Bravę to właśnie taką 1.2 próbowałem.Po jeździe próbnej miałem dosyć.1,6 to optimum przy takich gabarytach i masie.
To jest widok strony w wersji do druku
1.2 l to troche mało jak na taka kastę.Trzeba trzymać na obrotach silnik a start spod świateł:wink: Kiedyś jak kupowałem Bravę to właśnie taką 1.2 próbowałem.Po jeździe próbnej miałem dosyć.1,6 to optimum przy takich gabarytach i masie.
mnie ruszanie spod świateł aż tak bardzo nie frapuje :) bardziej wizyty na stacji paliw, a w tym momencie Stilo z silnikiem 1.2 wypada bardzo korzystnie. w moim aucie mam obecnie 90 koni więc stadnina o 10 kucy mniej specjalnie różnicy mi nie zrobi. moja laska ma w swoim Pugu silniczek o mocy 68 KM (HDI)i coś takiego na miasto w zupełności wystarczy. ja wiem, że diesle mają trochę inny moment obrotowy, w tym momencie jazda próbna 1.2 oraz 1.6 wszystko wyjaśni.
polowanie na Stilo w okolicznych komisach ogłaszam za rozpoczęte :)
---------- Post dodany o 20:36 ---------- Poprzedni post dodany był o 20:21 ----------
dźwięk silnika 1.6 brzmi zachęcająco:
http://www.youtube.com/watch?v=yQiAPmov6hw
;)
Znajdź lepiej coś za granicą i sprowadź lepiej na tym wyjdziesz.Chyba że polujesz na salonowe z udokumentowanym przebiegiem.
to nie tak :) w komisie to ja chcę auto tylko poopczajać, ewentualnie się nim przejechać żeby zdecydować czy 1.2 czy 1.6. właściwe auto będzie mi ściągał znajomek kumpla z pracy. jak do tej pory nikt na niego nie narzekał.
Jak będziesz mógł to jedź razem z nim po to autko.Różne przekrętasy są u nas.:smile:
boch polujesz na Stilo? heh ;) Szczęściarz ;)
się wyżenisz, to też auto zmienisz ;)
ot a mówią że po ślubie to człowiek biednieje bo go baba wysysa, a tu proszę jakie paniska auta zmieniają :D
ja tam planuje stilo ale tez za jakiś czas. na razie plan jest na zaręczyny. kto wie może w weekend majowy :D
ja też za jakiś czas. ja generalnie lubię wcześniej drążyć tematy. z Bravo mi nie wyszło, bo pośpiech, bo LPG... ale cieszę się że to mój pierwszy samochód. nauczył mnie pokory i znacznie pogłębił wiedzę w temacie "mechanika pojazdowa" ;)
zmieniamy temat. coś dla posiadaczy starszych aut czyli komputer pokładowy:
POKŁADOWY KOMPUTER EKS (SPALANIA PALIWA ZEGAREK) (2173185362) - motoAllegro
prezentacja na youtube
Jest więcej takich komputerków i na allegro i na YT ;)
Uniwersalny komputer pokładowy (V:BETA) - LCD S65, ATMega88 - YouTube - ten projekt mi się podoba.. Gość miał to do handlu wprowadzać - nie wiem czy już sprzedaje..
ten który tutaj zapodałeś ja już nawet kiedyś wrzucałem. pamiętam, że pomarudzilśmy trochę na deske rozdzielczą BBMów, która nie specjalnie sprzyja montażowi takich komputerków :)
boch mam ten w domu co dałeś link:)
Braciak do Toyoty sobie kupił:P
i jak się sprawuje taki komputerek ?:>
ScanGaugeII - POKŁADOWY LICZNIK + LICZNIKI CYFROWE + DIAGNOSTYKA To jest niezły komputerek z funkcją diagnostyki OBD.
Dla chętnych luksusu ;-) FOTELE Skóra FIAT MAREA 99r. (2223019916) - motoAllegro