To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo 2021 -
Cytat:
Napisał
gilbert3
Skoda Fabia znajomego, którą miałem okazję pomykać z silnikiem 1.2/115 KM, które bardziej czuć niż 120 z Tipo, przecierałem oczy ze zdumienia - w korkach pali 6 litrów, a t-jet niestety w takich warunkach łyka 11. Jest co prawda trochę mniejsza niż Tipo, ale podejrzewam, że więcej niż 7 litrów by ten silnik nie wziął w budzie Tipo. Uczy to, że dobrze zaprojektowany silnik benzynowy potrafi być oszczędny, Fiat umie zrobić trwały silnik (choć nie każdy), ale oszczędny raczej nie będzie. Przy źle dobranej mocy do wielkości auta, a wydaje mi się, że 120 KM to rozsądne minimum do Tipo, znów okaże się, że silnik 1.0/100 pali za dużo, bo go trzeba cisnąć żeby jechał.
Ta hybryda 1.3 to będzie koszt auta >100 kpln - nie wierzę, że będzie tańszy, a wtedy kto to kupi?
Miałem okazję dłużej jeździć skodą rapid z takim silnikiem i co do spalania się zgodz. Pali mniej... ale mnie różnica wychodziła ok 1 l do 1,5 litra. Co do kultury pracy i przyspieszania zwłaszcza od 60 do 100 km g i wyżej to skoda odpada.
Poczekam na 1,3 turbo w pseudo hybrydzie ale przy tej cenie to nie wiem czy nie zmienię marki
-
Tipo z silnikiem 1,4 95KM będzie oferowany w ograniczonej ilości niestety będą limity na te silniki ze względu na normy emisji.
Co do cen podanych w cytowanym artykule to są one już z rabatem importera :) Wyjściowa katalogowa cena bez rabatu na Tipo sedan Classic to 55700, a najtańszego sedana w 1,0 to 60700 każda wersja wyposażenia czyli Tipo, City Life i Life różni się od siebie o 6 tys. zł nie zależnie od wersji nadwozia.
Jeśli chodzi o mocniejszy silnik, to nic nie wiemy, nikt nam nie potwierdził, ale też nie zaprzeczył więc możliwe, że pojawi się mocniejsza jednostka w benzynie ale czy to będzie 1,3 150KM jak w 500x? wątpie, jeśli już to pewnie będzie w granicach 130KM
-
Bardzo duży skok cenowy, co przyniesie (moim zdaniem) spadek sprzedaży. W miarę wyposażony samochód będzie kosztować min. 70000 zł. a to wiązać się będzie z zmianą marki na inną. Tylko co?
-
Jeżeli miał bym wydać za odpowiednik tego czym jeżdżę obecnie grubo ponad 80 tysi (a po rabatach zapłaciłem 67) to dołożę jeszcze z 4 -6 i mam Suzuki sx4 s cross i to jeszcze z napędem na 4 koła. Fiata brałem dlatego, że mogłem spokojnie kupić to co chciałem za małe pieniądze... A nie np. toyotę w ubogiej wersji. Znaczek nie ma dla mnie znaczenia.
-
To zobaczycie ile te inne marki będą kosztowały... i wtedy porównajcie...
-
To prawda - jeszcze bardzo dużo zależy od cennika konkurencji - głównie Dacii i Skody.
-
Jeśli ceny tak wzrosną to będzie ostra walka o klienta. Wtedy będzie się liczyć marketing. Ale jeśli konkurencja, a co za tym idzie wykonanie jest lepsze to wolę dołożyć pare tysi i poczuć tzw. Prestiż 😄😄😄
-
Ok. Będą cenniki i promocje będę porównywał.
-
Cytat:
Napisał
pietics
Jeżeli miał bym wydać za odpowiednik tego czym jeżdżę obecnie grubo ponad 80 tysi (a po rabatach zapłaciłem 67) to dołożę jeszcze z 4 -6 i mam Suzuki sx4 s cross i to jeszcze z napędem na 4 koła.
Suzuki sx4 s-cross to trochę inny segment żeby porównywać z Tipo chyba że mowa o wersji Cross.
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
wolę dołożyć pare tysi i poczuć tzw. Prestiż
Prestiż to rzecz względna ;P
Cytat:
Napisał
Qvadrat
To zobaczycie ile te inne marki będą kosztowały... i wtedy porównajcie...
No dokładnie tak, znając specyfikę branży z doświadczenia wiem, że ceny wszystkich marek pójdą w górę, więc myślę że Tipo nadal będzie całkiem dobrze pozycjonowane.
-
Cytat:
Napisał
PabloAimar
Suzuki sx4 s-cross to trochę inny segment żeby porównywać z Tipo chyba że mowa o wersji Cross.
No obawiam się, że Tipo Cross nie będzie specjalnie odstawał cenowo od SX4 s.cross... ale poczekamy zobaczymy... bo mnie Koledzy zaraz zjedzą za gdybanie :lol:
Prestiż to rzecz względna ;P
No dokładnie tak, znając specyfikę branży z doświadczenia wiem, że ceny wszystkich marek pójdą w górę, więc myślę że Tipo nadal będzie całkiem dobrze pozycjonowane.
No obawiam się, że Tipo cross nie będzie specjalnie odstawał cenowo od suzuki sx4 s-cross ... ale poczekamy... bo mnie Koledzy zaraz zbesztają za wróżenie z fusów :lol:
-
Pojawiły się cenniki Tipo po lifcie. https://cenniki.fiat.pl/fiat
Tanio już było.
-
kurcze, strasznie ta cena wygląda :D no ale nie ma się co dziwić - wszystko podrożało a auta przede wszystkim.
pomyśleć, że w lipcu 2018 kupiłem na nocy fiata popa hb 1.4 95 za 46 500... te czasy już nie wrócą, a to tylko 2,5 roku temu :)
-
Nowe auta drożeją zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami ekspertów np.najtańszy Duster nie kosztuje 39900 zł tylko 47900zł i w tej cenie jest silnik 1,0 Tce 91KM,brak klimy,koła zapasowego...
-
Trzeba dla sprawiedliwości zauważyć, że teraz będzie 5 lat gwarancji. To jest różnica.
-
Dłuższa gwarancja większe dojenie na przeglądach.
-
Cytat:
Napisał
Bronckey
Dłuższa gwarancja większe dojenie na przeglądach.
Dokładnie, ja tam zwolennikiem ASO nie jestem sam ogarniam mechanikę. Ale zdaję sobie sprawę że są osoby dla których auto to środek lokomocji i polegają na usługach innych osób, wtedy trzeba jeździć do ASO żeby utrzymać gwarancję.
-
Cytat:
Napisał
mihauu
kurcze, strasznie ta cena wygląda :D no ale nie ma się co dziwić - wszystko podrożało a auta przede wszystkim.
pomyśleć, że w lipcu 2018 kupiłem na nocy fiata popa hb 1.4 95 za 46 500... te czasy już nie wrócą, a to tylko 2,5 roku temu :)
Bo piniondz zarówno USD, EUR jak i PLN itp. drukuje się pełną parą. Inflacja to cena jaką wszyscy zapłacą za spokój spoleczny tu i teraz i iluzję tego że rządy nas ratują przed skutkami covidu. Taka bomba z opóźnionym zapłonem. Właśnie zamiast kupować nowe auto kupiłem działkę ale nie wiem może parę tipków schodzącej generacji by warto, może lepsza stopa zwrotu ;-). Do tego dochodzi dążenie unii do zbawienia ziemi przed CO2 i zmuszenie ludzi do korzystania z elektryków przez kary na emisję spalinówek już wliczane w ceny. Już widzę te stacje ładowania pod każdym blokiem w PL. A ponieważ 2 dni temu nasz wódz podpisał kolejny pakiet eliminujący w praktyce węgiel z produkcji energii (albo jej cenywyjebane w kosmos) to piękna perspektywa się szykuje.
-
Z każdą generacją samochód musi być nafaszerowany coraz większą ilością systemów bezpieczeństwa, a silniki muszą spełniać coraz bardziej absurdalne normy ekologiczne. Za wszystko oczywiście zapłaci nabywca. Kolejne dotacje z Unii, jak choćby te ustalone wczoraj, to przecież nie darowizny z kieszeni Merkel i Macrona, tylko pożyczki, które będziemy wszyscy spłacać - w cenie samochodu, benzyny, prądu itd.
Na plus nowego Tipo - zachowane zegary analogowe. Szkoda, że na przednim grillu nie zostało logo Fiata, mnie się akurat to czerwone bardzo podoba.
I jeszcze zauważyłem, że wersja podstawowa czyli Tipo Classic nie będzie miał systemu Start Stop? W specyfikacji jest umieszczony znak -. Dziwne, to chyba już jest obowiązkowy system.
-
w nowym są analogowe zegary nadal? Znaczek czerwony został na tylnej klapie.
-
cyfrowe tylko w najwyzszych wersjach. tak samo jak tablet 10.25". Chyba ze na zamowienie. Swoja droga ciekawe czy da sie plug&play zmienic tablet.