@otasz mógłbyś zdradzić ile ASO życzy sobie za montaż czujników? Jak się pytałem u siebie o cenę to mnie zwaliło z nóg :tongue
To jest widok strony w wersji do druku
@otasz mógłbyś zdradzić ile ASO życzy sobie za montaż czujników? Jak się pytałem u siebie o cenę to mnie zwaliło z nóg :tongue
jak usłyszałem cene za montaz dodatkowego gniazda do zapalniczki i schowanie do pod kokpitem to zwalilo mnie tez z nog
A jak bym chciał to zrobić we własnym zakresie to straszą utratą gwarancji.
Jutro jadę zarejestrować i odbiór autka zrobić ,choć byłem już dwa razy oglądać :) Na razie nie ma się do czego przyczepić.
Spokojnie. Jak tak tydzień nim pojeździsz to będziesz miał całą listę rzeczy do przyczepiania :lol:
Byłem dzisiaj rzucić okiem, parking tak upakowany, że udało mi sie zrobić tylko zdjęcie z bliska
Załącznik 29977Załącznik 29978
Homologacja dzisiaj dotarła, czyli faktycznie zajęło to około 3 dni. Czekam tylko na montaż czujników. Dobrze, że zwróciłem uwagę, że mają być pomalowane, bo wstawiliby oczywiście czarne. Możliwe, że uda się go odebrać do piątku, także moje biadolenie się skończy;-). Hak na razie odpuszczam, zamontuję w przyszłości gdzieś indziej, a w zamian kupię córeczce jakiś nowy, wypasiony fotelik (już mówi, że chce biały:wink:). Na kołach opony Continental, nie wiem, czy prosić ich o założenie zimówek, czy odbierać i uciekać gdzie pieprz rośnie. Zimówki założę, na te felgi, a na lato kupie jakieś nowe srebrno-czarne.
Małe pytanie, bo zauważyłem to dopiero na zdjęciu. Ta "wypustka" na tylnym zderzaku, obok łączenia z błotnikiem, to taki "ficzer", czy coś się pogięło?
Wydaje mi się, że to dobrze, że jest poobklejany folią i tymi piankami, bo może mniejsze szanse, że naprawiali ewentualne uszkodzenia, ale może jestem naiwny. Długo czas oczekiwania wzbudził we mnie podejrzenia, że coś się mogło wydarzyć w transporcie, więc podchodzę do tego z dużą nieufnością.
Kurcze zastanawiam się nad jakimś pomocnikiem do odbioru, typu rzeczoznawca. Chodzi głównie o to, że znam swoje podejście do tego typu spraw i pewnie nawet nie zauważyłbym, że kolor jest inny niż zamawiałem.:wink:. Niby to nowy samochód, ale jakbym przy odbiorze nowego mieszkania nie wynajął kogoś takiego, to kosztowałoby mnie to ładnych parę tysięcy.
Otasz- a ja takiego małego okienka w tylnej szybie nie mam [emoji16]. A tak w ogóle : gratuluje cierpliwości.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Zarejestrowałem. Odebrałem. Przejechałem 80 km i jestem mega zadowolony :D
@twinskillers jeśli można wiedzieć gdzie odbierałeś?
Cześć
W Bielsku-Białej.
Mój już czeka w kolejce w Tychach w kolejce na odwóz, wczoraj sprzedawca potwierdził że wyrusza do salony w sobotę :D
Wszyscy mają Tipo, mam i ja:smile: Po 5 miesiącach i 13 dniach oczekiwania.
https://images81.fotosik.pl/912/bbb23c86e4b4c8bagen.jpg
https://images82.fotosik.pl/913/4249b65c5af9131dgen.jpg
Zimówki przełożone od razu w salonie.
Ciekawostka. Sprzedawca przyjechał po mnie do domu, wiec nie było problemu z dotarciem na odbiór;-)
Otasz- po tak dłuuuugim oczekiwaniu napisz jak wrażenia ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja jutro mam odbiór po trzech miesiącach z hakiem w tym fabryka miała miesiąc przerwy okres wakacyjny, więc uważam, to za dobry wynik. W tej chwili często bywam w salonie ponieważ załatwiam formalności i widzę ,że co odbiór tipka to wszystko w kolorze białym :smile:. Ja zamówiłem perłowa saabię.
Otasz - Biały ładny;) od razu zapodaj może jakiś wosk na zimę.
Szczerze mówiąc to po tak długim czasie się chyba trochę wypaliłem, bo zamiast się cieszyć, to jestem jakiś taki obojętny. A może to stres, bo i przy odbiorze się trochę stresowałem i teraz jeżdżąc też, bo nie moge się jeszcze przyzwyczaić.
Przez ostatnie dwa miesiące byłem zmuszony jeździć Cinquecento 900, w którym cały czas musiałem utrzymywać wysokie obroty, więc mam teraz problem z ruszaniem, bo strasznie gazuję :smile:
Pierwsze co to żałuję braku kamery, chociaż wczoraj wyjechałem z salonu z oponami letnimi w bagażniku i jeździłem tak przez cały wieczór, więc nie wiem, czy widoczność jest tak kiepska, czy to opony bardziej zasłaniały szybę. Zresztą mam Punto II i Cinquecento, a to są na prawdę krótkie samochody. Muszę jak najszybciej znaleźć jakąś fajną kamerę.
Salonowe czujniki parkowania wyglądają biednie i jeszcze nie ogarniam przełożenia ilości kropek/częstotliwości pikania do rzeczywistej odległości od przeszkody.
Po wyjeździe za salonu pojechałem na stację zatankować hybrydę. Weszło 42,5l benzyny i 34l gazu. Przeraża mnie trochę pojemność butli, bo do Punto wchodzi mi ze 31-32l.
Najbardziej cieszę się, że nie wziąłem nawigacji, tylko Android Auto. Działa to rewelacyjnie. Doinstalowałem kilka aplikacji i o ile jestem w stanie wybrać jako źródło muzyki Spotify, czy Deezer, to pomimo doinstalowania Waze mogę uruchomić tylko Mapy Googla, więc muszę gdzieś poszukać rozwiązania.
Domawiany w trakcie UConnect live jest i działa. Nawet w drodze do biura pociągnęło mi to jakaś aktualizację dzisiaj.
Dziura pod kokpitem jest, ale tej pomiędzy 1, a 2 póki co nie stwierdziłem. W tej chwili jeżdżę dość zachowawczo, bo muszę się nauczyć ruszać:smile:, więc może dlatego? Albo mój styl jazdy jest z tym kompatybilny po prostu :)
Miałem prawie 6 miesięcy na przeczytanie instrukcji, a stanąłem na 80 stronie :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
No właśnie miałem o to pytać, bo nigdy tego typu rzeczy nie robiłem. Sam się za to nie biorę, bo nie umiem;-), ale przede wszystkim nie mam czasu. wyczaiłem już kilka salonów w Rzeszowie, które się zajmują tym całym dokładnym myciem itp., rozumiem, że mam szukać usługi nałożenia wosku twardego? Tak to się nazywa?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Aha, i kolejna ciekawostka. Uświadomiłem sprzedawcę co to jest Android Auto:wink: Pokazałem mu wszystko chociaż sam pierwszy raz widziałem to na oczy. Strasznie mu się to spodobało. Mówił, że jestem pierwszą osobą, która to zamówiła. Po mnie zamówił to jeszcze kolega @muchac35, ale on akurat odebrał auto dwa tygodnie przede mną.