To jest widok strony w wersji do druku
-
A czy mały przegląd obejmuje też przegląd blacharski ? Czy to jest ekstra płatne
-
Cytat:
Napisał
tanioazpadnie
Automobil Wejherowo :
Mały przegląd około 160 zł + materiały +przeglad LPG = +/- 400zl ,
Duży przegląd około 300 + materiały + przegląd LPG = +/- 750zl
może kolega podpowiedzieć co to za przegląd duży/mały czym się różni itp :) dzięki za odp bo ja też z ich serwisu będę korzystać
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
A czy mały przegląd obejmuje też przegląd blacharski ? Czy to jest ekstra płatne
Pytałem ich o to w ASO i każdy przegląd zarówno mały jak i duży zawsze zawiera w sobie przegląd gwarancyjny blacharski lakierniczy.
-
Cytat:
Napisał
macsss
może kolega podpowiedzieć co to za przegląd duży/mały czym się różni itp :) dzięki za odp bo ja też z ich serwisu będę korzystać
"Mały" czyli przy 15 , 45, 75 tysięcy km.
"Duży" czyli przy 30 , 60 , 90 tysięcy km
Można się z nimi potargować, zawsze jakiś tam rabat dostaniesz 😀
-
Witam wszystkich!
Ja swój pierwszy przegląd w Tipolewie po 15k km przejechanych w ciągu niecałych 9 miesięcy zrobiłem w ASO w Bielsku-Białej.
Filtry: oleju i kabinowy (Bosch, oba za około 70 zł) i olej (Shell 90 zł za 4L) miałem swoje, kupione w Inter-cars.
Nie było żadnego problemu, żeby takie zamienniki zastosować.
Ogólnie za sam przegląd, wymianę oleju i filtrów, odgrzybianie klimy i gratisowe mycie z myciem szyb - bardzo porządne trzeba przyznać zapłaciłem niecałe 210 zł.
Także osobiście z czystym sercem mogę polecić ASO w Bielsku na Katowickiej. ;)
-
Cytat:
Napisał
pawelbba
Witam wszystkich!
Ja swój pierwszy przegląd w Tipolewie po 15k km przejechanych w ciągu niecałych 9 miesięcy zrobiłem w ASO w Bielsku-Białej.
Filtry: oleju i kabinowy (Bosch, oba za około 70 zł) i olej (Shell 90 zł za 4L) miałem swoje, kupione w Inter-cars.
Ogólnie za sam przegląd, wymianę oleju i filtrów, odgrzybianie klimy i gratisowe mycie z myciem szyb - bardzo porządne trzeba przyznać zapłaciłem niecałe 210 zł.
Dzięki za info. Też się tam będę wybierał w sierpniu na pierwszy przegląd. Powiedz proszę czy wcześniej im zgłaszałeś, że przyjedziesz ze swoim olejem i filtrami? Jak długo trwała cała operacja?
-
Cytat:
Napisał
chrabol
Jak myślicie, czy cena ok. 800 zł za wymianę tarcz i klocków w ASO jest ok? Tarcze i klocki TRW.
to są części eksploatacyjne - nie podlegają gwarancjii.
Zrobisz gdziekolwiek indziej to oszczędzisz 200-400zł kwestia jedynie tego jakiej marki kupisz klocki i tarcze.
Osobiście w życiu bym tego nie robił w aso ale wybór należy do Ciebie
-
Cytat:
Napisał
pawelbba
Witam wszystkich!
Który to olej? Dasz linka?
Ktoś tu chyba pisał, że potem mogą zrobić ekspertyzę olejową jak coś by padło i że lepiej lać Selenie - nie wspominali nic o tym?
-
Cytat:
Napisał
TipoSedan
Każdy olej posiadający zatwierdzoną specyfikację Fiat 9.55535-S2 i lepkość 5W40 jest olejem właściwym do tego silnika. I olej każdego producenta o tej specyfikacji możesz nalać.
Kto będzie robił tą ekspertyzę i w jaki sposób ? Mechanik z ASO weźmie na język i sprawdzi ? Nawet analiza chemiczna czy spektralna nie wskaże producenta oleju.
-
Nie wiem jak się to robi i czy to powszechna praktyka czy wyjątek (na 90% to drugie). Nie pamiętam nawet kto to pisał. Spektralna producenta nie wskaze;) ale chemiczna może wykluczyć Selenie jeśli czegoś dodają właśnie pod analizę;) w końcu tania ta Selenia nie jest;)
-
Cytat:
Napisał
SeA33
Dzięki za info. Też się tam będę wybierał w sierpniu na pierwszy przegląd. Powiedz proszę czy wcześniej im zgłaszałeś, że przyjedziesz ze swoim olejem i filtrami? Jak długo trwała cała operacja?
Przy umawianiu się przez telefon pytałem czy można mieć swoje filtry (wskazałem markę Bosch) i olej shell 5w40. Gość z serwisu potwierdził. Podczas samej wizyty przy wypisywaniu zlecenia serwisowego również stwierdził, że nie ma to większego znaczenia - ważne że norma i parametry są zgodne.
Cały serwis trwał około 1h 40 min, ale to pewnie przez trwający mecz Polska - Senegal :)
Cytat:
Napisał
TipoSedan
Ktoś tu chyba pisał, że potem mogą zrobić ekspertyzę olejową jak coś by padło i że lepiej lać Selenie - nie wspominali nic o tym?
link do oleju do tipo 1.4 95 KM :
https://sklep.intercars.com.pl/produ...a-5w40-4-litry
-
Cytat:
Napisał
pawelbba
ten olej nie spełnia normy c3 i fiat s2
pewnie czeski błąd ale wolę zwrócić uwagę, żeby ktoś na ślepo nie kupił.
-
Nie jest to czeski błąd. Shell Helix Ultra z linku , nie spełnia norm Fiata przewidzianych dla tego silnika.
Tak tylko dla przypomnienia:
SAE 5W-40
ACEA C3 / API SN
specyfikacja : 9.55535-S2
-
O jedna literke nie ma sie co kłócić, pewnie pan z aso podobnie podszedł do tematu ;) :)
-
Podzwoniłem dzisiaj po różnych ASO w okolicy i tak:
- Katowice Kościuszki - 450 zł (olej + filtr oleju) , dodatkowo około 200 jak trzeba wymienić kabinowy oraz powietrza.
- Katowice Roździeńskiego - 330 za sam przegląd bo oleju nie trzeba po 15 tys :lol::lol::lol: olej i filtr oleju to łącznie 550
- Żory Euromont max 750 :lol: w zależności czy filtr powietrza dojdzie oraz kabinowy
- Pszczyna Ganinex - 550 zł (olej + filtr + kabinowy)
- Bielsko Katowicka. Pytam gościa ile kosztuje podstawowy przegląd auta po 15 tys a ten do mnie 60 zł... :lol::lol::lol::lol::lol: Cała reszta (olej + filtr + kabinowy około 600 zł)
- Dąbrowa Górnicza - 550 z olejem, filtrem oleju, filtrem powietrza oraz kabinowym
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
Bielsko Katowicka. Pytam gościa ile kosztuje podstawowy przegląd auta po 15 tys a ten do mnie 60 zł... :
No i to jest normalna cena za przegląd bez wymiany oleju i filtrów żeby utrzymać gwarancję.
80 w Kato płaciłem za punto
-
Ja dzwoniłem po Krakowie niedawno i nie ma już tych super cen, przynajmniej na Andersa i w Auto Krak bo do innych Interów nie dzwoniłem - w obu chcieli koło 500zł (za olej, filtr, filtr powietrza, filtr kabinowy) i 350zl bez filtra powietrza i kabinowego bo powiedziałem że nie mam nawet 5000km przebiegu i zapytałem czy wszystko trzeba wymieniać wtedy. Ceny wzrosły o 100zł po roku, więc już chyba Kraków nie będzie najtańszy w okolicy - może dawniej walczyli na ostro ale nikt przez lata nie upadł to se dali spokój. Tak czy siak ceny są niższe minimalnie nadal niż na Śląsku, więc raczej się nie ugadali.
-
Mechanicy podobnie jak lekarze lubia straszyc. Jak pan natychmiast filtra kabinowego po 10 tys nie zmienisz to auto panie na zlom sie bedzie nadawac itp. Zapalcilbym te 60 zl za gware samemu wymienil olej przy 10 tys. jak male przebiegi poza aso i kazal sie pocalowac wszystkim w dupe.
-
dziś zapłaciłem za przegląd po roku eksploatacji równe 350 zł (filtr oleju, kabinowy i olej miałem swoje), (fiat Krosno)
-
Cytat:
Napisał
manio20
dziś zapłaciłem za przegląd po roku eksploatacji równe 350 zł (filtr oleju, kabinowy i olej miałem swoje), (fiat Krosno)
Ze swoimi materiałami to drogo.
Ja dwa dni temu za przegląd 15.000 Carserwis Warszawa 450,- zł. Olej mój , filtr powietrza , filtr oleju , filtr p/pył od nich. Carserwis jest drogi , pewnie można było taniej , ale już przebieg mnie naglił (15800km) i mam do nich blisko.