No ale tak bez żadnej foty :?: No i jak mamy Ci uwierzyć ;-);-)
To jest widok strony w wersji do druku
No ale tak bez żadnej foty :?: No i jak mamy Ci uwierzyć ;-);-)
No wiem, pomyślałem, jak juz było wszystko poskręcane :P Obiecuje poprawę ;)
To teraz na dwór, aparat w dłoń, robimy kilka ładnych zdjęć w plenerze; )"
ułożą sie....
Wczoraj zdecydowałem się na sprawdzenie wtrysków, to jednak one są powodem problemów z tym szarpaniem.
Tutaj jeszcze wtryski w aucie.
Załącznik 15626Załącznik 15627
Tutaj juz poza autem.
Załącznik 15628
Okazało się, ze pierwszy wtryskiwacz był "mniej sprawny" :roll: dostałem propozycję, zeby odkupic jeden sprawny od pana, ktory mi je sprawdzał (miał taki na stanie), zgodziłem się ;) dostałem sprawny wtryskiwacz (stary oczywiście tez) ;)
Tak wyglądają po przybyciu do mnie.
Załącznik 15633
Po złożeniu auta do kupy ( więcej fotek brak, bo mi z głowy wyleciało) ku mojemu zadowoleniu auto zaczęło jeździć normalnie :D nie mówiąc o tym, ze lepiej odpala i jakoś ciszej chodzi teraz ;)
Co ciekawe tylko co mnie zastanawia, przy próbie przelewowej wyszło, ze to wtryskiwacz 2 l 3 leją, a ten pierwszy był stosunkowo najlepszy, a tu masz odwrotnie :P koleś mi powiedział, ze mogło tak być, ale tym dwóm pomogło samo czyszczenie i jest ok, podobno często się tak zdarza ;)
Tak czy siak auto chodzi i jest mi z tym bardzo dobrze :D
Ile taka przyjemność?
Sprawdzenie wtrysków 100zł/kpl, plus 150zł za wtrysk (naprawa starego wyszłaby około 200) także nie jest źle. Robocizna darmowa, bo sam wyjmowałem i wkładałem wtryskiwacze u kolegi mechanika ;)
No to super.Pisałem Ci już kiedyś o wtryskach i o sofcie.Jak szczelne to i ładnie odpala a i pewnie dymu z tyłu nie uświadczy teraz.I oby tak dalej.
Najbardziej balem się, ze będzie problem z ich wyciąganiem, naczytałem się jak to one potrafią być zapieczone, ale na szczęście poszły gładko :D
teraz tylko lac dobrej jakosci paliwko i oby wytrzymały jak najdłużej ;0
A po wymianie wtrysków w JTD się nie wprogramowuje w ECU jakoś ich wydajności itp?
W tych jeszcze nie ;) tutaj tylko muszą sie zgadzac klasy wtryskow ;0
No i lipa, wczoraj wracając z nad morza po około 600 km, znowu zaczęło rżeć :sciana: no i spalanie jakieś duze, bo ponad 6l/100km :(
Ręce opadają.
rżeć czy żreć? ;) wciąż myślisz o Stilo dla żony? może ten
Fiat Stilo 9900.00 PLN. BOCHNIA (ZAWADA KOŁO BOCHNI) - otoMoto.pl
? :)
Pewnie chodzi o drżeć.
Dziwne bo jakiś czas był spokój.A wiązka od wtrysków jest cała :?: A w tym samym przedziale obrotów co przedtem :?:
Tak chodziło o "drżeć" :P
Tak w tym samym przedziale obrotów, to trochę dziwne jest i to spalanie jakieś dziwnie wysokie.
Mam jeszcze tydzien urlopu i chce to ogarnąć jakos.
wysokie spalanie??ja na belgijskiej i holenderskiej autostradzie w swoim bravo osiagnalem 4.9....matko kochana....to ponad litr wiecej.....idzie sie powiesic :P
Spalanie 6,6l/100km w trasie to mało :?:, tyle, to on w mielscie powinien palic, a pali prawie 9l, a czasem wiecej.
no i to szarpanie, ewidentnie cos jest nie tak, tylko co.
paliwo trefne..za duzo bio skladnikow..Akurat teraz ci nie powiem ale czytajac rozne rzeczy itp..to podobno szarpanie nie jest tylko powodowane samym silnikiem..Niewiem..moze katalizator??...
Co do paliwa, to zawsze tankowane na jednej stacji (Orlen) czy dobre nie wiem ;)
co kata, to faktycznie trzeba by go sprawdzic, bo kto wie co tam jeszcze siedzi ;)
Kazdy mowi ze kat wystarcza az do smierci...Ale nikt nie przewidzial w tamtych latach Kata ze bedzie musial biopaliwem sie truc :D