Oceniam na plus, przede wszystkim lepszą kulturą pracy na zimnym silniku.
Dodatkowo nasłuchałem się już za dużo od mechaników i znajomych na temat oleju Castrol, który opiera się głównie na dobrym marketingu.
To jest widok strony w wersji do druku
Oceniam na plus, przede wszystkim lepszą kulturą pracy na zimnym silniku.
Dodatkowo nasłuchałem się już za dużo od mechaników i znajomych na temat oleju Castrol, który opiera się głównie na dobrym marketingu.
Okay, ja tez nigdy nie byłem fanem castrola. Ja w takim razie zalewam Motul Synergie 6100 10W40, albo może i wleje pełen syntetyk 5W40. Zastanawiam się tylko nad moim przebiegiem około 170 kkm.
Motul to także bardzo dobry olej, porownywalny z valvoline
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Przebieg - szczególnie jak na disel'a (jeżeli w ogóle prawdziwy) jest niewielki ale jeżeli jeździsz na 10W40 nie zalewaj 5W.. Możesz tylko żałować - po co Ci to.. Teraz jest wszystko szczelne, nic się nie dzieje, ale słyszałem o paru takich sytuacjach jak ktoś chciał sobie polepszyć a po zalaniu 5W okazało się że połowa silnika przecieka..
To w sumie nie będę kombinował na siłę. Wleję 10W40 Motula i zobaczymy. Przede mną i tak kolejne wyzwanie, mianowicie wymiana świec żarowych. Ciekawe czy wszystkie się ładnie odkręcą...
Też przez chwile myślałem o 5W ale krótka rozmowa z kolegą z motoryzacyjnego mnie wyleczyła - opowiedział mi kilka epizodów znajomych co tak zrobili i żałowali ;)
Dziś z pierwszych wiosennych porządków, padakę wyczyściłem porządnie po zimie, następnie wytarłem do sucha, po czym zaczęło się woskowanie.
9h przy aucie wypolerowane na wysoki połysk środek porządnie odkurzony i wymyty. Jutro zrobię zdjęcia bo jest już ciemno.
Pokonałem dziś 60 km w jedną stronę by ją myć, więc trochę kosztowała dziś padaka mnie grosza :D.
Muszę kupić kilka części w tygodniu i przymierzam się do set-up'a wiosennego.
Napisz proszę jakich środków używasz do lakieru?
Wosku z żółwiem Turtex czy jakoś tak, bezbarwny. ;-) Nie zostawia smug na plastykach a nawet je tez woskuje i nadaje połysk. Jutro wrzucę zdjęcie. Jak stałem pod Marketem to ludzie patrzyli się jakoś ze zdumieniem :D
Wymieniłem jeszcze jedną z żarówek mijania z tyłu:P
Ja tez dzisiaj posprzątałem porządnie Brave, ale niestety na mycie juz czasu brakło ;)
No ja od rana, jeszcze szwagier przyjechał pił piwko obok i mówi, ty to masz pasje.
Ja mówię, że moją pasją Padaka moja, a jego to piwko i zapadła cisza :DD
No ja czekam na fotki ;)
Prawidłowo, krótka piłka
Jedno dziś bo byłem ze śmieciami to przy okazji tel. zrobiłem.
Załącznik 3105
Ładnie ładnie no ale cały chodnik kolega zajął http://autokacik.pl/images/graemlins/skromny.gif
Ja w tamtą sobotę zmieniłem pakiet na letni hehe bo trzeba odstraszać zimę ;-)