To jest widok strony w wersji do druku
-
Dzisiaj w aronie odkryłem automatyczne parkowanie, fajna sprawa. Równolegle bez problemu sam wjeżdża, operuje się tylko sprzęgłem. Co raz bardziej mi się podoba, dostałem propozycje zamiany. Gdyby był "normalny" silnik i miałbym wolne ~35 tys to...
Nie, w cenie arony można wyrwać ze stocku tucsona.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Dzisiaj w aronie odkryłem automatyczne parkowanie, fajna sprawa. Równolegle bez problemu sam wjeżdża, operuje się tylko sprzęgłem. Co raz bardziej mi się podoba, dostałem propozycje zamiany. Gdyby był "normalny" silnik i miałbym wolne ~35 tys to...
Nie, w cenie arony można wyrwać ze stocku tucsona.
Ale w wąską przestrzeń potrafi wjechać?
Czy potrzebuje tyle miejsca co kobieta? [emoji16]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Jadac rownolegle do aut , seat oblicza wolne miejsce i sygnalizuje ze w to sie zmiesci. Zatrzymujesz auto, wrzucasz wsteczny i reszte robi za ciebie. Kierowca tylko sprzeglo dusi. Pozniej pierwszy bieg i automat podjezdza. Jutro chce sprawdzic czy prostopadle tez ogarnia.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Jadac rownolegle do aut , seat oblicza wolne miejsce i sygnalizuje ze w to sie zmiesci. Zatrzymujesz auto, wrzucasz wsteczny i reszte robi za ciebie. Kierowca tylko sprzeglo dusi. Pozniej pierwszy bieg i automat podjezdza. Jutro chce sprawdzic czy prostopadle tez ogarnia.
No właśnie chodzi mi o to miejsce, bo znajomy miał chyba forda (nie pamiętam marki) z pierwszą wersją asysyenta (wtedy szał pał itd nowość ochy achy) i potrzebował przerwy między autami o długości dwóch swoich długości.
-
Dwie długości na pewno nie są potrzebne.
-
Wczoraj z ciekawości oglądałem na yt filmik o seacie. Wrażenia fajne. W cenie 80tys można z bardzo dobrym wyposażeniem trafić autko. Jak by nie patrzeć konkurencyjne dla Tipo
-
Pomóżcie, jak włączyć aby na zegarach wyświetlał się tachograf to znaczy żeby pokazywało prędkość samochodu tymi dużymi cyframi bo w salonie diler mi to ustawił ale coś chyba namieszałem i nie mogę już tego odnaleźć. Druga sprawa- niby działa mi uconnect tj. mam dostęp do tych ecodrive i pokazuje mi że do 2022 jakoś mam aktywne ale nie podświetla mi ikony np zgłoszenie fotoradaru i chyba natężenia ruchu (piszę z domu z pamięci) Nie mogę się też połączyć z FB, jakiś błąd wywala. Pytam o to bo na stronie https://maps.mopar.eu/en/private/per..._=201903313842 niby jestem zalogowany, niby wyświetla mi jakie mam auto i mogłem pobrać pliki map nowych ale jak dodaje nr vin auta to "VIN not recognised" i teraz nie wiem bo nie pamiętam czy nie dodałem tego wcześniej jak czekałem za autem bo znałem już vin i z ciekawości tu grzebałem i wywala tak bo poprostu już jestem tam dodany czy coś jest nie tak i nie ma mnie w bazie vin z uprawnieniami (przypominam że mapy pobrałem i wyświetla nazwe auta włącznie z moim kolorem. Android auto działa za to bez problemu. Generalnie mega jest. Pomożecie?
-
Pod jakim wzgledem konkurencyjne? To zupelnie inne auta, arona jest mniejszy , bagaznik tez mniejszy do tego premiera dwa lata po tipo. Fajne auto nie powiem, jezdzi sie przyjemnie i przyspiesza dobrze, ale nie zaplacilbym za to tych ponad 80 tys. Wiadomo bajerow moj egzemplarz ma duzo tylko czy to sie przyda na dluzszy okres uzytkowania? Nie widze siebie aby za kazdym razem gdy chce zaparkowac wlaczam asystenta i jade wzdluz aut szukajac miejsca czy sie zmiesci. Powiem nawet ze wolalbym naprawde ubozej wyposazonego "suva" ale wiekszego, obszerniejszego niz wyższa "ibize" z normalnym silnikiem niz to pyrkajace wysilone coś ;)
Kolejny minus jaki znalazlem to wysiadanie z tylu, jest niewygodne, kanapa jakby cofnieta przez co wysiadajac ocieramy sie o krawedz karoserii. 3 osoba z tylu tez wygody podrozy nie zazna bo tunel srodkowy jest dosyc szeroki i wysoki na ok 15 cm przez co ciezko ulokowac nogi.
Fajne auto do miasta i w podroze dla max 4 osob.
-
Lewe przyciski na kierownicy Góra lub dół do pozycji nr 1 a potem prawo /lewo aż będzie prędkość.
To powyzsze jest wszystko w instrukcji. Czytałeś ją?
Co do uconnect to masz polaczenie bluetooth z telefonem? Masz appke uconnect?
-
Dopiero ją przeglądam, jakoś czasu jeszcze nie miałem, szukałem ale nie znalazłem tego. Co do uconnecta to TAK mam apke na komórce TAK mam telefon sparowany ale podłączam go po kablu mimo wszystko. Co do wyszarzonych nieaktywnych ikon fotoradaru itp to wiem że często pisaliście na forum, że usługi trafic itp często nie działały. Może akurat mamy okres taki że znowy nie działają i niepotrzebnie się spinam? Na kierownicy poszukam
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Dopiero ją przeglądam, jakoś czasu jeszcze nie miałem, szukałem ale nie znalazłem tego. Co do uconnecta to TAK mam apke na komórce TAK mam telefon sparowany ale podłączam go po kablu mimo wszystko. Co do wyszarzonych nieaktywnych ikon fotoradaru itp to wiem że często pisaliście na forum, że usługi trafic itp często nie działały. Może akurat mamy okres taki że znowy nie działają i niepotrzebnie się spinam? Na kierownicy poszukam
Nie podłączaj kablem, chyba, że z AA chcesz korzystać.
I spróbuj na samym bluetooth, na telefonie appka powinna się połączyć i na wyświetlaczu obok uśmiechu od ecodrive powinien pojawić się typ sieci typu 3G, 4G
Nie upatruj winy w tym, że nie działało, myślę, że problemem może być właśnie podłączenie usb, bo wtedy android przejmuje radio. Nie masz dostępu do telefonu i jego kontaktów z poziomu radia, chyba, że przez AA
-
Aha dobra to spróbuje po BT. Faktycznie odkąd zainstalowałem w komórce AA i po podłączeniu po kablu AA przejmuje auto ale wtedy ręcznie na 7`wycofywałem się do menu uconnecta. Czyli rozumiem, że aktualnie te opcje zgłaszania radarów trafika powinny działać?
Tak jak zaglądam do tych opcji eco gdzie jest to drzewko z techniką jazdy to w zasadzie wszystko mam na zielono po za ikoną dotyczącą zmiany biegów, mam na czerwono i jedną kropkę. Hmm co prawda nie patrzę na te komunikaty na 3,5` gdzie pojawia się strzałka sugerująca zmianę (w instrukcji widzę że oprócz strzałki sugerującej zmianę to po jej bokach podpowiada nr biegu np 4 A 5 itp a u mnie sama strzałka) wsłuchuję się w auto i staram się go nie piłować ani nie zamulać. Na co dzień jeżdżę dislami w pracy i może to bierze górę w mojej technice jazdy, muszę się przyzwyczaić.
Dziękuję za pomoc, jesteście nieocenieni :redface:
-
Nie patrz na gsi, czasem pokazuje totalne pierdoły takie jak jadę ze stałą prędkością obroty około 1,8k i się toczę na 5 a on mi każe wyższy [emoji16]
Wyczujesz go, ja tez wg ecodrive nie potrafię biegów zmieniać. Numery biegów były we wczesniejszych wersjach, nie wiem czemu z tego zrezygnowali, ja tez mam ino trójkąty.
-
Dziękuję za pomoc Szary83. Telefon po BT bez uwag, wszystko działa jak należy. Z AA raczej malo będę korzystał bo widzę że działa tylko po usb a to powodowało jakieś komplikacje z uconnectem. Dziękuję. Autko jest super. W końcu dotarłem do 21 wieku 😉 tachograf oczywiście też zadziałał tak jak podpowiedzialeś.
-
Bezawaryjnej jazdy [emoji594]