mój stoi juz w salinie czekam na papiery
To jest widok strony w wersji do druku
mój stoi juz w salinie czekam na papiery
To nie jest takie proste jak Ci się wydaje. FCA i dealerzy , to są zupełnie inne firmy. Jeżeli dealer ma przykładowo gwarancje bankowe na 1.000.000 i wziął od FCA samochodów na zbliżoną kwotę z odroczoną płatnością ( do siebie na stock , zamówionych , jako demo itp.) to dopóki za któryś nie zapłaci , następnych nie dostanie. Choćby FCA miało ustawiać samochody piętrowo na placu , do dealera nie wyjadą.
zarejestrowałem swojego tipka :) Jutro odbiór. zamówienie 28.04.2017 odbiór 27.07.2017. Czyli trzy miesiące bez jednego dnia.
Zrób jakaś fotkę ;) . Mam takie pytanie. Ile trwa cała procedura. Płacisz dealerowi, on wysyła ci coś poczta, idziesz do wydziału komunikacji i od razu dostajesz tablice ? Są jeszcze tymczasowe ? Ostatni raz 15 lat temu rejestrowałem samochód Wiec tak pytam ;) ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Z tego co wiem możesz zapłacić dealerowi i on zarejestruje auto za Ciebie, ale to kosztuje extra, u mnie wołają chyba ze 200 PLN dodatkowo, gdzie indziej może mniej. Druga opcja - dostajesz dokumenty od dealera i rejestrujesz sam.
Po telefonie od sprzedawcy że papiery odebrał od kuriera i mogę jechać szybka rozmowa z kierownikiem i już jechałem :)
Obejrzałem sobie autko miło pogadaliśmy dał mi papiery wszystkie do zarejestrowania i zaznaczył że nie wyda auta jeśli nie zobaczy kasy. W wydziale komunikacji we Wrocławiu kolejka na 2h jakoś to zniosłem. Dostałem tablice od razu właściwe i tymczasowy dowód rejestracyjny ważny miesiąc. Mam dostać SMS jak właściwy będzie już do odbioru. Całoś w urzędzie zamkneła sie w około 2,5h miło i sympatycznie przy okienku. Mogłem sobie wybrać nr rejestracyjny z dostępnych w danej chwili u Pani w okienku :)
O zrobieniu zdjęć zapomniałem dziś jak będę odbierał cyknę i wstawię :) może w wątku Tipo SW aby nie zaśmiecać tego.
Jaszy, ttaszt - dzięki :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
No, po 10 tygodniach i 3 dniach tipek dopłynął, dotoczył się i dojechał do Łodzi :D Zaraz idę go obejrzeć a najpóźniej w środę będzie odbiór.
Cytując inne forum, pijcie ze mną kompot ;)
Tak się na razie prezentuje - kołpaki w bagażniku ;)
Załącznik 28851
Załącznik 28852
Załącznik 28853
Załącznik 28854
ładny kolorek, szerokości
Panowie i Panie info od dealera iż dokumenty dotarły jutro jade do wydziału komunikacji zarejestrować i jak wyrobia się z zamontowaniem alarmu bedzie odbiór :) wkońcuuuuu !
Witam po 12 tygodniach od złożenia zamówienia w piątek 28 lipca o 17 telefon od dilera że autko właśnie wjechało na plac,niestety tego samego wieczoru wyjazd na urlop więc teraz Tipek będzie musiał poczekać na mnie dwa tygodnie aż wrócę.
Pozdrawiam
Jak kocha to poczeka ;)
mi wydali auto na dwa dni przed wyjazdem, żona się śmiała że chyba nie pojechałbym na urlop bez auta :)
Pozdrowienia z DĄBEK :)
Odebrałem Tipolota od jutra zaczynam urlop :]