Święte słowa. amen
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
To jest widok strony w wersji do druku
Święte słowa. amen
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Mam wycenę tych trzech aut pod moje wymagania
Opel astra silnik 1.4 125KM było 79 potem 73 teraz dali 71 tyś zł plus dywaniki :smile:
Kia ceed 1,6 gdi 135KM 70k tyś zł cos jeszcze może urwe
Fiat 1.4 16v T-jet 120KM 65 tyś zł i i raczej juz tu nic nie urwę, brak klimy strefowej, tylko automatyczna, bez gazu.
Wszystko w kombi
Ale mam kuźwa dylemat !
piteros333, tipo w jakiej wersji wyposazenia?
Tipo POP wyposarzenie standartowe plus automatyczna klima, swiatła przeciwmgielne , bluetooth-usb bez nawigacji , koło zapasowe,czujniki parkowania przód -tył, lakier metalizowany i jeszcze tempomat, ale tego nie pamietam , abym zamawiał pewnie jest w tym pakiecie pop2 komfort , bo widze go tez na liscie .To taka wstepna wycena.
Gdyby nie ta niepewna skrzynia to brałbym opla , a tak cholera go wie co wybrać.
W tipo nie ma czujników z przodu ( konkurencja w tej cenie ma przód i tył ), klima dwustrefowa ( opel ma za 1500 )
Sent from my iPhone using Tapatalk
Możesz się od razu zapytać ile się w tej chwili czeka na SW. Zamawiałem miesiąc temu, miało być 3 miesiące, a w piątek się okazało, że to będzie jednak około 7 miesięcy. Być może to dla Ciebie istotny argument.
U mnie sprawa jest prosta mam w wypożyczce do początku listopada seata leon reference i umówieni jesteśmy ,że do 09.08.2017r, muszę złozyc zamówienie, czeka sie trzy miesiące, takie info o dealera. Choć to tochę dziwne , bo w okres wakacyjny niby fabryki nie pracują, ale to jest przerwa dwumiesięczna, tylko teraz od kiedy, czerwiec - lipiec czy lipiec - sierpień?
W piątek obdzwaniałem salony, żeby sprawdzić, czy wydłużony czas to norma, czy wina mojego dealera i dowiedziałem się, że fabryka stoi w sierpniu.
To jednak lipiec-sierpień no zobaczymy jutro co mi powiedzą, a to nie jest gdzies w umowie zawarte do jakiego czasu oni muszą zrealizowac zamówienie? Troche to dziwne ,żebym czekal ponad pól roku na samochód, ja bym zrezygnował. Z tego co poczytałem jezeli termin sie przedłuża można się zwrócić o wydanie auta zastępczego do tego czasu, przecież na umowie musi być termin z którego raczej muszą się wywiązać.
Jest coś takiego jak termin realizacji, a w nawiasie dopisek - przybliżony. Przynajmniej u mnie tak jest. zakładam że wszystkim standardowo podają 3 miesiące, bo realny termin jest znany dopiero po złożeniu zamówienia w fabryce. Gorzej, jak w moim przypadku, jeśli celowo lub nie nie informują o tym klienta. Nie wiem czy 3 miesięczna obsuwa mieści się w przybliżonych 3 miesiącach. Czekam tydzień aż mój sprzedawca wróci z urlopu żeby wyjaśniać sprawę, powoli jednak rozglądam się za jakąś sensowną alternatywą bo nie mam czym jeździć i zależy mi na czasie.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Otasz fabryka stoi w sierpniu więc czas oczekiwania zamawianych teraz samochodów wydłuża się o ten miesiąc postoju ... zamawiałem 29.czerwiec .... auto jest przewidziane do produkcji w 38 tygodniu czyli końcówka września a w październiku będzie w salonie. Niestety na samochody produkowane pod indywidualne zamówienie trzeba czekać ....kumpel zamawiał Nissana X-Trail i czekał pół roku na odbiór, kuzynka zamawiała Mazdę CX-3 też pół roku czekała .... ja jestem zdecydowany na SW z takim a nie innym wyposażeniem i czy będzie za 4 miesiące czy na pół roku to i tak nie chcę innego więc poczekam ....jestem tylko umówiony że jak już będzie na miejscu a akurat na wyprzedaży rocznika która ma być już w październiku były by lepsze rabaty to sprzeda mi to auto w najkorzystniejszej ofercie z kolei jeżeli będzie drożej to mam zagwarantowaną cenę z aktualnej oferty i takie podejście do klienta mi się podoba.
No ale widzisz, Ty zamawiałeś 29 czerwca, a ja 8 czerwca. Ty odbierasz w październiku, a ja w grudniu. Sam widzisz, że coś jest nie tak. Wiem, że trzeba czekać, ale różnica pomiędzy 3 miesiącami, a 7 jest więcej niż kolosalna, a najgorsze w tym wszystkim jest to, że nikt nie raczył mnie o tym poinformować.