Choinkę zapachową i fajne dywaniki... tudzież owiewki na szyby...
Reszta zależna od samozacięcia - poziomu determinacji...
To jest widok strony w wersji do druku
Choinkę zapachową i fajne dywaniki... tudzież owiewki na szyby...
Reszta zależna od samozacięcia - poziomu determinacji...
i chęci...:roll:
Hehe �� dzięki. No chęci są teraz trzeba plany realizować.
Mi co prawda chodziło teraz o tempomat, ale doczytałem już temat do końca, że w Popie też nic nie zrobię
Widziałem jedynie jakąś chińską dokładkę tempomatu.
Może macie Panowie filmik jak to działa? Na pewno nie tylko ja bym chętnie zobaczył jak to działa.
Odświeżając temat - trochę pozytywnych informacji. Aktywacja tempomatu w Tipo SW 1.4 T-Jet POP 2017 przebiegła bezproblemowo. Aktywacja za pomocą Multiecuscan 4.6 R1 dostępnego w dziale download. Głównym zamiarem była wymiana fabrycznej kierownicy - zwykłej, ze sterowaniem radiem i telefonem, na kierownicę skórzaną. Sam tempomat wyszedł tak trochę przy okazji w związku z przyciskami tempomatu na nowej kierownicy. Po zamontowaniu kierownicy przyciski panelu tempomatu podświetlały się jedynie w momencie przekręcenia kluczyka (w chwili przeprowadzania autodiagnostyki) następnie gasły. Po aktywacji przyciski świecą się już cały czas. Wszystkie informacje wyświetlają się na centralnym wyświetlaczu. Tempomat działa.
Jeżeli można to poproszę o troszkę więcej informacji - co trzeba zmienić? Myślę, że oprócz mnie wielu forumowiczów będzie wdzięcznych.
W moim przypadku wystarczyło jedynie zmienić kierownicę na kierownicę z przyciskami do tempomatu i aktywacja tempomatu w mes. Jak widać z całości tematu, problem z aktywacją tempomatu występuje w wersjach TIPO TIPO, ale już w POP można mieć "szczęście".
miałem poprzednio hyundaia ix35. Też myślałem o tempomacie. tam wystarczyło tylko zmienić kierownicę na taką z przyciskami. I wszystko zaczęło działać.
Witam. Posiadam Tipo pop kombi 1.4. 2017r. Zmieniłem kierownicę na skórzaną z tempomatem ale żaden spec w mojej okolicy nie chcę podjąć się aktywacji tempomatu. Mówią nawet, że trzeba zmieniać bodycomp. Czy kolega, któremu się to udało może podać jakieś szczegóły samej aktywacji? Czy można to zrobić samemu posiadając ten program? Czy mogą wystąpić jakieś "skutki uboczne"?
Ostatnio zakupiłem OBD2 Viaken i zastanawiam się czy jest sens próbować aktywować tempomat bez przycisków, a jeśli się powiedzie to później dokupić kierownicę? Jak nie będzie przycisków to pewnie sypnie tylko błędem.
Ale przyciski nie są pasywne bo są na LIN-ie
Chodziło mi, że wielu wcześniej w temacie były osoby co miały problem z aktywacją. Ja chciałbym najpierw aktywować - jak się uda to dopiero wtedy martwić się czy mam wiązkę do przycisków. Chyba, że bez przycisków nie da się podjąć próby aktywacji.
Podłączam się do pytanie czy bez przycisków pójdzie aktywacja tempomatu?