To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
ja mialem takie widełki i je się zakładało na to małe ramie co jest za rolką ale klucz chyba nr 16 też się nadaje. za śrubę można złapać również i nie powinna się odkręcić bo z tego co pamiętam to akurat w tą stronę co się luzuje rolkę to ona się dokręca.
-
Dokładnie jest jak piszesz,czyli nakładasz klucz na śrubę rolki i naginasz w lewo.Jest do dość kłopotliwe bo jak poluzujesz napinacz to pasek sam nie spadnie,bo luz robi się na styk.Klucz 15 albo 16 i rurka bo ciężko to chodzi jak cholera.Teraz sam zakładam i ściągam pasek ale na początku musiało być nas dwóch ;-)
-
Najchętniej to bym się do tego dobrał bez ściągania koła i plastiku.. Ok - zobaczymy ;)
-
A ja dziś zaspawałem małą dziurkę w wydechu motocykla. Teraz wezmę się za polerowanie kolektorów.
-
A u mnie... zabawy na śniegu ;D Ładnie tak dzisiaj popadało, ale było faktycznie ślisko na drogach.
-
kurcze ja cały dzień spędziłem na dworze przy -10 i w niezłym śniegu. Ale buty taktyczne są niezniszczalne więc ułatwiły prace. Robić się nikomu nie chce ale jeść swoj wyroby to już każdy :D
-
-
Cytat:
Napisał
seba_999
Czytałem.... Akcyza z paliwa nie starcza na poselskie "premie".
Warto też poczytać o emeryturach, dziś wyszedł ciekawy artykuł co chcą zrobić z 2 filarem [OFE]
-
Ja jestem za. Mój warunek jest malutki niech politycy zarabiają 1600zł i siedzą w sejmie 8 godzin przez 3 dni w tygodniu a pozostałe dwa dni w biurach poselskich. Każdy dzień nieobecności to 200 zł mniej przy wypłacie.
-
Cytat:
Napisał
seth
niech politycy zarabiają 1600zł i siedzą w sejmie 8 godzin przez 3 dni w tygodniu a pozostałe dwa dni w biurach poselskich. Każdy dzień nieobecności to 200 zł mniej przy wypłacie.
Jestem za.
-
ja też. ale to nasze gadanie nic nie zmieni. jedyna rzecz jaką możemy zrobić przy okazji kolejnych wyborów, to pójść do urny i oddać nieważny głos. jeśli zrobi tak większość niezadowolonych rządami w tym kraju, to wtedy jest szansa, że coś drgnie. poza tym, przydałoby się rozliczać z programów wyborczych. osoby które należą/należały do ugrupowania, które nie zrealizowało najważniejszych punktów swego programu wyborczego będąc u władzy, powinny być wykluczone z życia politycznego na conajmniej dwie kadencje sejmu. tak to widzę. poza tym, przydałyby się międzynarodowe badania psychiatryczne, nienaganna kariera zawodowa i poukładane życie rodzinne. skoro firmy zagraniczne zatrudniające pracowników na odpowiedzialne stanowiska gruntowanie sprawdzają kandydatów starających się o pracę, to dlaczego mielibyśmy nie ustanowić identycznych reguł dla osób starających się o władze. tyle na temat z mojej strony :)
-
Cytat:
Napisał
boch
jedyna rzecz jaką możemy zrobić przy okazji kolejnych wyborów, to pójść do urny i oddać nieważny głos. jeśli zrobi tak większość niezadowolonych rządami w tym kraju, to wtedy jest szansa, że coś drgnie.
Nic to nie da, być może taki głos będzie dla kogoś zbawieniem [czytaj: okazją do przekrętów].
Nie wiem czy słyszeliście, ale Tusk chciał wprowadzić by głosy można było też oddawać poprzez internet i telefonię, jak ktoś się interesuje takimi sprawami to wie że w Rosji jest taka opcja właśnie, czyli w państwie gdzie głosy są najbardziej fałszowane ;]
Od początku nie jestem za Tuskiem i PO [tak samo jak za PiS, chociaż za byłym prezydentem byłem] i dla mnie to co się dzieje aktualnie w rządzie i te ich propozycje/rządzenie to coś gorszego jak totalitaryzm.
Cytat:
Napisał
boch
poza tym, przydałoby się rozliczać z programów wyborczych. osoby które należą/należały do ugrupowania, które nie zrealizowało najważniejszych punktów swego programu wyborczego będąc u władzy, powinny być wykluczone z życia politycznego na conajmniej dwie kadencje sejmu. tak to widzę. poza tym, przydałyby się międzynarodowe badania psychiatryczne, nienaganna kariera zawodowa i poukładane życie rodzinne. skoro firmy zagraniczne zatrudniające pracowników na odpowiedzialne stanowiska gruntowanie sprawdzają kandydatów starających się o pracę, to dlaczego mielibyśmy nie ustanowić identycznych reguł dla osób starających się o władze. tyle na temat z mojej strony
Tak powinno być, a jak nie spełni to co obiecał albo pogorszy znacznie sytuacje to do kamieniołomu- bo nie jestem za karą śmierci.
-
Można na FKP zmienić nick ? bo po 10 latach stwierdziłem ze obciachową mam ksywę :P (Ksywa pasuje do Gofiarza seri 3)
-
uchol w sumie to pojęcia nie mam jak to z tym jest, ale napisz do prezesa miszka a na pewno coś poradzi ;)
-
Już napisałem czekam na odpowiedz i ewentualną zmianę :) kurde we Wrocławiu pełno błota i soli na drodze aż szkoda autem wyjeżdżać
-
Odp: Codziennik
Można zmienić, nawet jest temat i tym.
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
-
Można na 100% zmienić nazwę ;) Przerabiałem to już z Michałem.. Tyle że uchol to przynajmniej da się spamiętać i wiadomo kto jest kto :P
-
-
1 załącznik(i)
Dzisiaj o 15.00 tuż po pracy wybiłem u siebie w Maryśce dwie boczne, "sztuczne" szyby :lol: Może nie uwierzycie ale obecnie jest u mnie -6 i deszcz leje jak z cebra i tak od rana.O 7.00 pod pracą od razu przykryłem szmatą szybę to zdjąłem skorupę.Całe auto już w lodzie a na dachu jest około 8-9 mm tego szajsu.Nie wiem jak jutro rano dostanę się do samochodu.Aż mi szkoda Maryśki :placz:
Załącznik 6522
-
Zielony hehe rewelacja :D Widziałem film na YT kiedyś ale na żywo nigdy całej szyby pokrytej lodem ;)
A u mnie cały czas jak nie urok to.. Tym razem fotel zaczął skrzypieć strasznie czyli pewnie nadaje się do spawania ;] W zawieszeniu puka (to czeka na wiosnę), z tyłu kanapa stuka, gdzieś przy szyberdachu też coś jakby lata, szczerze to mnie te auto trochę drażnić zaczyna bo nie da się go wyprowadzić do stanu poprawnego bo co chwile jakiś mankament.. Pierdoły niby ale czasu na nie nie ma.. :/ Aaa no i jeszcze ta wyjąca pompa/rolka - nie wiem nawet :/