Jak tam ma sie sprawa
To jest widok strony w wersji do druku
[QUOTE=marx30;380351]Znasz auta które sa szersze u góry niż na dole ;-)?. Przeczytaj jeszcze raz co napisałem z naciskiem na "stosunkowo mocno".
Wczoraj nie zdązylem odebrac, odbiore dopiero w poniedzialek rano ale podobno jezdzi i nawet skręca ;) :)
Brylancik ile taka „przyjemność” Cię kosztowała?
Dowiemy się chyba po odbiorze dopiero w poniedziałek...
Troszke ponizej 3k brutto ... :roll:
Kasa poszła, tak bywa. Tylko czy teraz koszt LPG się zwrócił?
Ja sobie sprawdziłem, z danych co zapisuję zużycie paliwa, koszt kilometra na LPG fabrycznym to 0,21 zł
Jakby przyjąć, że średnio spalałby 7l beny (średnia gazu to 9,2l) i średnia cena przez ten sam okres za Pb to 4,9 zł, koszt 1 km to około 0,34 zł
Przy aktualnym przebiegu (47k) oszczędność na samym paliwie to 6k złotówek.
Odjąć instalacja 3,5k; zaliczony przegląd techniczny po roku, droższy olej, świece itp.
To w moim przypadku taki serwis silnika przekroczyłby zyski przy aktualnym przebiegu.
Uff ufff, matematyka z rana.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Wychodzi na to że coś zaoszczędziłem jezdząc na gazie ale to nie ma po prostu sensu, bo w tym momencie auto nie zasłużyło na taką naprawe przy takim przebiegu
Zgadza się. Wydać parę kafli na naprawę w stosunkowo młodym samochodzie, bo ktoś gdzieś dał ciała, to nic fajnego. Tymczasem niektóre aso wciąż oferuja i zachwalają montaż lpg tartarini..
Czyli Ciebie też kupili? :D Ty też krzywo pedał gazu naciskałeś. Ale 50 tyś.km. to gorzej niż taki niedbający taxi driver jak Ja :D
Od czasu ostatniego 2 tygodniowego bana "za sianie zamętu" sobie was odpuściłem. Co jakiś czas zaglądałem z nadzieją aż tym "najbardziej dbającym" i krzyczącym zacznie się pierdolić. No normalnie prezent pod choinkę na moje zranione i odrzucone serduszko :)
Na pociechę wam powiem, że nowa corolla też straszne gówno a kosztuje.
Wesołych Świąt wam życzę. I kiście się w swoim nieobiektywnym fan klubie dalej.