To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
aegean
1. Konstrukcja stosunkowo mocno zwężającej się ku gorze budy sprawia, że w deszczu albo po umyciu woda z uszczelek kapie wprost na siedzenie. 2. Niewygodne wsiadanie kiedy fotel jest nisko i daleko do tyłu (dot.wyższych kierowników ;) ).
Znasz auta które sa szersze u góry niż na dole ;-)?. No może cos w stylu jeepa renegade wzorowanym na designie kiosku ruchu.
Moje male wtrącenie znów apropo twardych boczków drzwi - byłem na kilkudniowej "zsyłce" z pracy w Londynie i miałem okazje jechać kilkoma autami (ubery typu aurisy, outlander) i wszedzie jest twardy plastik. Jedno trzeba przyznać że mimo ogromnej liczby aut i braku wiatru nie ma tego wszędobylskiego smrodu spalin zwłaszcza diesla. Tzn zawieje od czasu do czasu ale nie że stale. No ale w cholerę hybryd. Za to w domach śmierdzi stęchlizną a biura (to samo korpo) mają gorszy standard niż u nas więc nie wiem co lepsze.
-
Marx30, pewnie jeździłeś na tylnej kanapie, a w większości samochodów przednie boczki są miękkie a tylne (co ich kierowca nie widzi i nie czuje) twarde i temu takie wnioski wyciągnąłeś :wink:
-
Owszem na tylnej. No to jak tak jest że przednie drzwinsą inne a tylne inne to już by mnie wk..wiało na maksa ;-). A Tipo tez tam jeżdżą btw.
-
Jeśli chodzi o główny wątek "nie podoba mi się..." to jak dla mnie:
- tylko trzy prędkości wycieraczek - przydałaby się możliwość większej regulacji prędkości wycieraczek tak jest to w innych samochodach
- brak elektrycznie składanych lusterek - przydałoby się czasami złożyć na parkingu, lusterka mogłyby się składać po wciśnięciu dedykowanego przycisku
- brak wyświetlania aktualnego biegu (GSI) - w mojej wersji brak (1.4 T-Jet SW Lounge), wiem, że w niektóre wersje Tipo wyświetlają taką informację
-
Cytat:
Napisał
Wuper
- brak wyświetlania aktualnego biegu
czy na tym też można przyoszczędzić?
-
Brak wyświetlania biegu nie jest czasem związany z fabrycznym LPG?
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Brak wyświetlania biegu nie jest czasem związany z fabrycznym LPG?
Nie, w moim nie wyświetlał od początku. LPG zainstalowałem później.
-
Noe podoba mi sie w tipo co mi się przydarzyło w piątek podczas jazdy ma A4...
Migający check engine ponizej 3 tys obrotów, po zatrzymaniu okazało sie ze silnik nierowno pracuje, po dojechaniu do mechaniku okazuje się wypadający zapłon na cylindrze 3...
Jutro bedzie sprawdzane co jest grane i chcialbym zeby byla to tylko swieca lub cewka bo auto ma LPG:( licze ze jak auto nie straciło mocy to nie jest to wypalony zawór ale moze tylko się łudzę :(
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Noe podoba mi sie w tipo co mi się przydarzyło w piątek podczas jazdy ma A4...
Migający check engine ponizej 3 tys obrotów, po zatrzymaniu okazało sie ze silnik nierowno pracuje, po dojechaniu do mechaniku okazuje się wypadający zapłon na cylindrze 3...
Jutro bedzie sprawdzane co jest grane i chcialbym zeby byla to tylko swieca lub cewka bo auto ma LPG:( licze ze jak auto nie straciło mocy to nie jest to wypalony zawór ale moze tylko się łudzę :(
Daj znać co to było bom ciekaw niezmiernie ... ;)
-
Na awarie sielnika nie ma chyba reguły. Jedni dbaja i tez silnik remontuja a inni katują na taryfie i lataja po 100tys bez problemu.
-
Szkoda gadać...tylko tyle napisze na temat piątkowego zachowania auta, reszte kazdy domyśli sie sam...
FiatPrime miał racje, zwracam honor, fiat jest gówno wart i tyle...
I gówno mnie obchodzi czyja to wina czy importera czy serwisów aso czy tez fca...mam już to auto w dupie i całą tą markę, szkoda na to nerwow...czy dbasz czy nie i tak zjebie sie ;) bez odbioru, wypisuje się :)
-
Glowa do góry. Cos zapewne zaoszczedziles jazda na gazie wiec wlicz to w naprawę i sie nie martw. Jebło to jebło. Tipo do gazu sie nie nadaje i to jest fakt a gadanie ze paru osoba sie nic nie stalo to niech jeszcze troche poczekaja. Trzymam kciuki za tanie ogarniecie tematu. I jak mozesz to wywal gaz i zapomnij o temacie.
-
Czyli niestety poszła głowica [emoji26]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Brylancik jaką masz instalację i gdzie montowaleś? Duży przebieg na lpg?
Współczuję..
-
Tartarini, montaz w aso w Dabrowie Gorniczej, od zerowego przeglądu serwisowana w auto gaz sląsk, przebieg niecałe 50 tyś km