To jest widok strony w wersji do druku
-
Aktualizacja zainstalowana, uwzględniono w niej stan dróg do maja 2019, tak wnioskuje porównując obecną z poprzednią wersją mapy.
Wszystko fajnie, ale sepleniąca liczebniki pani nieco przycichła w porównaniu do swojej poprzedniej wersji. Można ją jakoś pogłośnić? bo trochę mi brakuje jej głośnego seplenienia :D
-
Jak sepleni to w tym momencie pokręć gałka głośności. Tylko zrob to w chwili jak sepleni...
-
Wersję 1035 dziś uaktualniona , poszło pomyślnie :)
-
U mnie 3 lata minęło 5 sierpnia, a mapy 1035 spokojnie pobrałem i zainstalowałem w aucie.
Także te 3 lata darmowych map to jak na razie tylko slogan, bo okres 3 lat już minął, a nadal mapy można pobierać i instalować.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
U mnie 3 lata minęło 5 sierpnia, a mapy 1035 spokojnie pobrałem i zainstalowałem w aucie.
Także te 3 lata darmowych map to jak na razie tylko slogan, bo okres 3 lat już minął, a nadal mapy można pobierać i instalować.
A mi się wydaje że jest to związane z usługami "Uconnect Live" Auto kupione w lipcu 2017, a usługi ważne do grudnia 2020, a więc więcej niż 3 lata.
-
Ale ja nie mam u siebie usług Uconnect Live, także chyba jednak to nie to :)
Na stronie maps.mopar.eu jest napisane :
Cytat:
What map updates are free and what ones are charged?
With Mopar Map Care, updates are free for three years from the vehicle warranty starting date
No a 3 lata już minęły prawie 2 miesiące temu, a nadal mogę pobierać mapy, zobaczymy jak to będzie z kolejną
wersją map :)
Ty lucas pobierasz aktualizacje map poprzez usługi Live, a ci którzy nie mają usług Live, wchodzą
na stronę maps.mopar.eu i stamtąd pobierają pliki map i plik licencji, wgrywamy to na pendrive i wkładamy
do USB w radiu i aktualizujemy mapy TOMTOM w Uconnect, także troszkę inaczej niż z usługami LIVE.
-
Może można aktualizować do końca roku kalendarzowego. Zobaczymy co się będzie działo w przyszłym roku.
-
A ja po zrobieniu aktualizacji do 1035 nie mogłem wyszukać żadnej miejscowości. Pomógł dopiero restart navi.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Ale ja nie mam u siebie usług Uconnect Live, także chyba jednak to nie to :)
Na stronie maps.mopar.eu jest napisane :
No a 3 lata już minęły prawie 2 miesiące temu, a nadal mogę pobierać mapy, zobaczymy jak to będzie z kolejną
wersją map :)
Ty lucas pobierasz aktualizacje map poprzez usługi Live, a ci którzy nie mają usług Live, wchodzą
na stronę maps.mopar.eu i stamtąd pobierają pliki map i plik licencji, wgrywamy to na pendrive i wkładamy
do USB w radiu i aktualizujemy mapy TOMTOM w Uconnect, także troszkę inaczej niż z usługami LIVE.
Mam live i tak samo muszę wejść na stronę, zalogować się i pobrać na patyka. Nie ma innej metody, albo ja o czymś nie wiem
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
No to może mi się pomyliło z tą
usługa live i pobieraniem map :)
Gdzies na forum ktoś chyba tak pisał :)
-
Może, nie wiem, nie znam się [emoji23]
-
To tak jak ja, o live nie mam w ogóle zielonego pojęcia, niestety nie posiadam w swoim radiu, a szkoda bo by sie przydała.
-
Live sam nie pobiera aktualizacji - przynajmniej nie u mnie. też muszę sam pobrać na pendrive i zainstalować.
-
Ja mam navi z Live i czasem pobiera sobie aktualizację, ale softu, a nie map.
-
Cytat:
Napisał
DM70
Ja mam navi z Live i czasem pobiera sobie aktualizację, ale softu, a nie map.
A to prawda, mi wczoraj pobierał, bo długo nie załączałem uconnecta
-
Dokładnie, aktualizacja oprogramowania Uconnect w radiu odbywa się przez internet z telefonu, a nawigację ściągam jak Wszyscy ze strony i na "pena".
-
Czołem Panowie
Dzięki za wszystkie wskazówki, wczoraj zaktualizowałem swoją nawigację z ver. 9xx do 1035 (zdaje się, że była to pierwsza aktualizacja map). Aktualizację robiłem w trasie i udało się dopiero za 4 razem. Dzięki waszym podpowiedzią wiedziałem że należy próbować. Myślę że wina leży po stronie pena ponieważ finalnie operacja trwała nieco ponad godzinę.
Pytanie pomocnicze, czy można system radia zamienić na AndroidAuto?
-
Od kilku dni sprawdzam https://maps.mopar.eu/en/private/personal-area czy są nowe aktualizacje. Pliki wersji 1035 zniknęły. Otrzymuję komunikat
Cytat:
Update not available
No updates are currently available on the Map Update website.
Contact your FCA authorised workshop to check new map availability.
Powinny być dla mnie dostępne do 2021r.
Czy wam pobieranie aktualizacji działa?
-
Parę tygodni tez miałem ten problem, z tego co wyczytałem to sa jakieś problemy z serwerem i należy poczekać z 2, 3 dni, noo i pomogło, po paru dniach już umiałem ściągnąć mapy
-
A czy przypadkiem już nie czas na nowe mapy? Moim zdaniem w grudniu są 3 miesiące od ostatniej wrzutki map. Pewnie trwają prace z zamianą plików na serwerze.