To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo SW -
5 załącznik(i)
w końcu się doczekałem mojego Tipo SW i dziś o godz 16:00 nastąpiło uroczyste przekazanie .
Załącznik 28842Załącznik 28843Załącznik 28844Załącznik 28845Załącznik 28846
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
pochmurno było więc zdjęcie mogą nie oddawać całej okazałości białego koloru :) do tego zdjęcia robione komórką
-
Ttaszt- ah jak to SW pięknie się prezentuje. Ten pakiet chrom fajny nawet na białym. Masz z fabrycznym lpg?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
ttaszt
Nie no naprawdę ładne autko , czy wiecie może jakie turbinki sa montowane w Tipku 120KM 1.4 16v benzynka czy to jest IHI RHF3 VL39 czy może Garrett ?
Ja chciałem zamówic te 17 calowe alusy do wersji easy, ale się nie dało, a z kolei w najlepszej wersji nie podoba mi sie ten tablet w środku, wolę radio dotykowe wkomponowane w deske. Szkoda ,że nie mozna sobie to skomponować według własnego widzimisie .
-
wczoraj oglądałem w słońcu po myciu i pucowaniu wyglądał świetnie nie żałuję że wybrałem biały choć w pewnym momencie chciałem zmienić na na kolor Sabbia.
Mam fabryczny LPG
-
-
Cytat:
Napisał
ttaszt
wczoraj oglądałem w słońcu po myciu i pucowaniu wyglądał świetnie nie żałuję że wybrałem biały choć w pewnym momencie chciałem zmienić na na kolor Sabbia.
Mam fabryczny LPG
No nie bedzie widać odprysków od kamieni ;-)
Widzę ,że nikt tu nie wie nic o swoim aucie (sarkazm) i nie dowiem sie co to za turbinka jest w tym tipku :smile:
A gdzie zamawiałes tego pieknego białego rumaka? Masz priv
-
Cytat:
Napisał
piteros333
czy wiecie może jakie turbinki sa montowane w Tipku 120KM 1.4 16v benzynka czy to jest IHI RHF3 VL39 czy może Garrett ?
W "słabych" fiatowskich 1,4 zawsze IHI 36,37,38,39 , Garrett dopiero w abartah od 170 KM w górę.
-
Cytat:
Napisał
giannini
W "słabych" fiatowskich 1,4 zawsze IHI 36,37,38,39 , Garrett dopiero w abartah od 170 KM w górę.
O dzięki za odpowiedź , kurdę to trochę słabo z tymi IHI Technika | Silnik Fiata 1.4 T-Jet â opinie i typowe problemy | DailyDriver.pl
-
Cytat:
Napisał
piteros333
...
A gdzie zamawiałes tego pieknego białego rumaka? Masz priv
W GAM FIAT Długołęka i jestem zadowolony z obsługi. Ciekawe czy z serwisu też będę :)
-
Cytat:
Napisał
giannini
To nie do końca prawda gdyż mam na placu również Tipo 1.4 TJ z Garrettem, a w 500L gdzie mamy ten sam silnik gównie jest Garrett. Podejrzewam, że rodzaj zastosowanej turbiny to zwyczajnie przypadek (to co akurat leci w fabryce ) podobnie jak w przypadku opon ( może być Pirelli, Continental itp.)
-
Cytat:
Napisał
Spiker
W "słabych" fiatowskich 1,4 zawsze IHI 36,37,38,39 , Garrett dopiero w abartah od 170 KM w górę. To nie do końca prawda gdyż mam na placu również Tipo 1.4 TJ z Garrettem
Nie uwierzę dopóki nie zobaczę , jeżeli możesz zrób zdjęcie turbawki , tak żeby było widać napis na odlewie i katalizator. Te turbiny nie są zamienne P&P , bo mają między innymi inny downpipe i wyjście na kat. Czekam z niecierpliwością , bo będzie to dla mnie totalne zaskoczenie.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Nie uwierzę dopóki nie zobaczę , jeżeli możesz zrób zdjęcie turbawki , tak żeby było widać napis na odlewie i katalizator. Te turbiny nie są zamienne P&P , bo mają między innymi inny downpipe i wyjście na kat. Czekam z niecierpliwością , bo będzie to dla mnie totalne zaskoczenie.
Dzisiaj Ci pyknę zdjęcie też w swoim egzemplarzu
Wypaplane z mojego Redmi Note 3 Pro
-
Cytat:
Napisał
Spiker
To nie do końca prawda gdyż mam na placu również Tipo 1.4 TJ z Garrettem, a w 500L gdzie mamy ten sam silnik gównie jest Garrett. Podejrzewam, że rodzaj zastosowanej turbiny to zwyczajnie przypadek (to co akurat leci w fabryce ) podobnie jak w przypadku opon ( może być Pirelli, Continental itp.)
Gdzie na placu? O:) Ciekawe czy da sie zamówić Tipka z Garrettem ;-)
-
Cytat:
Napisał
michajlo89
Dzisiaj Ci pyknę zdjęcie też w swoim egzemplarzu
Czekam na zdjęcia Tipo z fabrycznym Garrettem.
-
Dobra rozmawiałem z servisem GAM fiat twierdzą ,że w tej chwili do jednostki 120 KM T-Jet sa montowane turbinki garretta w sobotę mam podjechac i to sobie sprawdzić naocznie. :lol: To byłoby fajnie :lol:
EDYTA: Servis wprowadził mnie w błąd IHI jest najczęściej montowana w Tipkach, servisowi należy się nagana , ale np w paru dokładnie trzech serwisach opla nie wiedzieli ,że silnik 100KM benzyna jest na pośrednim wtrysku paliwa, wszędzie mi mówiono ,że jest na bezpośrednim wtrysku.Potwierdza sie zdanie jednego z kolegów na forum ,że w większości tych serwisów pracują wymieniacze, a nie mechanicy :smile:
-
a jak to wizualnie odróżnić jakie turbo siedzi? ma jakiś opis/odlew na obudowie? Pokażecie foto?
-
-
Zaktualizowałem mój ostatni wpis,więc sorry za błędne info. Giannini , a czym sie różni ta VL39 od VL37 została jakoś wzmocniona ?
-
Też nie wiem , nigdzie nie mogłem się do tego dokopać. Jest to teoretycznie ta sama turbina w wersji rozwojowej. VL39 wkładana do silników z EURO6 , może trochę inna geometria wirnika , może waga elementów wirujących , a może jeszcze coś innego. Widziałem na żywo wkład (CHRA) od jednej i drugiej i optycznie żadnych różnic. Ale coś musi być , skoro mają inne oznaczenia.
-
U mnie w tjet siedzi IHI
Wypaplane z mojego Redmi Note 3 Pro