To jest widok strony w wersji do druku
-
Czołem!
Mam problem z MES 3.9R1 Registered + ELM 327 1.4B. Nie jestem w stanie podłączyć się z Tipo 1.4 T-Jet LPG... w Alfie 159 wszystko działało bez zarzutu, a tutaj wywala błąd przy próbie podłączenia, że nie udało się nawiązać połączenia.
Interfejs jest bez problemu wyszukiwany w MES- wszystkie testy przechodzi.
Próbowałem się połączyć po kolei z każdym modułem, który nie wymaga adaptera. Skanowanie też nie daje efektu w MES, chociaż coś się dzieje w aucie bo wywala komunikaty typu "Park Assist niedostępny" i mruga Check Engine.... no i tyle.
Czy jest coś czego nie wiem o łączeniu Tipo z MES za pomocą ELM 327 1.4B?
-
Kup sobie legalną wersję programu ,a kłopoty się skończą.
-
No brawo Kobra, wniosłeś strasznie dużo :)
No to dodam jeszcze, że mam legalną wersję.
-
W niektórych chińskich Elm327 trzeba było wylutowac rezystor 100 ohmow, aby łączył się poprawnie z Tipo z modulami. Na stronie MESa dość dokładnie to opisali :
http://forum.multiecuscan.net/viewtopic.php?f=5&t=1493
-
-
Witam, da rady takim intejfejsem http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7938150575 wyłączyć start-stop np alfaobd badź innym programem?
-
Ja nie wiem, nie miałem takiego interfejsu.
-
Ewentualnie to w jaki interfejs muszę się zaopatrzyć?
-
Cytat:
Napisał
tyta
Ewentualnie to w jaki interfejs muszę się zaopatrzyć?
Kupiłem wczoraj ten https://allegro.pl/oferta/stn1170-el...ski-7551505668 (no i niebieski adapter)
Dzisiaj dotarł i działa dobrze, licencja alfaobd też zakupiona, później przetestuję czy proxi alignment przejdzie :)
-
... a coś bardziej budżetowego? Chodzi o "chińczyka", który działa bez przeróbek ;)
-
ja sprawdziłem 4 chińczyki, 2 USB i 2 na BT i żaden nie dawał rady, dopiero na stn1170 działa tak jak powinien. Ale mam wybitnego pecha do interfejsów, jak od wspomnianej firmu kupiłem kabel do INPY to też nie z każdym autem działał i wymieniałem na konkurencyjny.
-
Panowie, wiecie może czy w AlfaOBD lub Torque jest możliwość odczytać kąt pochylenia samochodu? Jeżeli jest taka opcja to dajcie znać gdzie mogę to znaleźć i jak nazywa się parametr - sam na to nie trafiłem.
-
Jest szansa przeniesienia licencji z AlfaOBD z androida na pc? czy nie ma takiej możliwości.
-
Cytat:
Napisał
juri
Jest czansa przeniesienia licencji z AlfaOBD z androida na pc? czy nie ma takiej możliwości.
Z tego co jest na stronie, to rabacik. Napisz do nich.
-
juri napisz do mnie na priv.
-
Czy do podłączenia się ELMem pod AlfaOBD do sterownika klimy manualnej potrzebna jest jakaś magia? Mam niebieską przejściówkę i z radiem gada, a z klimą nie chce :-(
-
:) Klima manualna nie ma sterownika, sterownikiem jesteś ty. A takie parametry jak ciśnienie czynnika to jest podłączone do sterownika silnika.
W AlfaOBD sterownik klimatyzacji dotyczy automatycznej klimy i ona wymaga niebieskiego adaptera.
-
JTN manual też ma sterownik ;-). połączyłem się z nim ale można sobie jedynie lampki powłączać wentylator i obieg zamknięty. nawet podczas proxy alfaobd się łączy - niebieski adapter (wprawdzie nie mam ale skopiowałem i ogarniam przełącznikiem pinów)
-
No to mamy sprzeczne informacje ;-) Może w sedanie i hb jest inaczej? Obiegu wewnętrznego to na pewno żadnym softem nie włączę. W każdym razie dzięki za odzew.
-
Manualna ma? A to nie wiem, ja mam automatyczna to normalne że musi być sterownik. Sądziłem że w manualnej wszystko na linkach jest, ale pewnie też jest co nieco na potencjometrach i dlatego jakis malusi sterownik musi być.