To jest widok strony w wersji do druku
-
Qvadrat
Testowałem juz dużo kabli i najlepszy wynik jaki udało mi się osiągnąć to prąd rządu 1500mA.
Teoretycznie wystarczający ale w praktyce widać co innego.
Na włączonym GPS, BT i transmisji danych, jasności wyświetlacza (który w trakcie jazdy mam wyłączony) ustawionej na połowę pokazuje mi teraz pobór max do 750mA.
Jak włączę wyświetlacz na maksa to wyskakuje ponad 2000mA ale nigdy tego normalnie nie robię.
Podejrzewam, ze to kwestia telefonu. Bede musiał sprawdzić z SGS8 żony jak to wygląda.
I tak się cieszę, że AA stabilnie chodzi na tym kabelku. Dodam tylko, że to krotki, ok 15cm przewód także nawet nie można mówić o jakichś ewentualnych stratach ;-).
Wiem, że masz IOS ale ciekawi mnie jak u Ciebie z powiadomieniami.
Czyta Ci normalnie po polsku czy po angielsku.
Dodam tylko, że asystent google używany poza AA czyta mi powiadomienia po polsku bez problemu.
-
Siri jest tylko po angielsku... jak podłączę kablem przez carplay to czyta i słucha tylko po angielsku. Jak telefon jest po prostu podłączony przez bt to czyta i słucha po polsku... iOS nie obsługuje tylko dyktowania SMS po polsku przez bt a siri w ogole po polsku nie kuma...
-
Generalnie po wpisach Kolegów widzę, że większość problemów zależy od modelu smartfona. Ja od dwóch lat używam 1 m kabla magnetycznego baseus na Samsung S10 i bez żadnych problemów chodzi AA, przy włączonym przesyle danych, bt i lokalizacja, smartfon się ładuje.
-
Ja też mam S7 samsunga i kabel 1m beasusa magnetyczny co kiedyś polecałem i nie ma problemów z AA ani z ładowaniem a mam zawsze z automatu oprócz bt, GPS, jeszcze yanosika w tle. Ładowanie bez uwag, procenty nie ubywają z tym że ekran w kom wył. podczas pracy w aucie.
-
Na to wychodzi, że telefon tez ma jakieś znaczenie.
I tak się przymierzam do wymiany, ale mam nadzieję, że gdybym kolejny raz zdecydował sie na LG, wszystko będzie ok.
Testowałem również drugi egzemplarz LG G6 i też nie na wszystkich kablach działał i występuje ten sam problem z ładowaniem telefonu, co w moim egzemplarzu.
Fajnie, że mam juz kabelek na którym mój telefon raczył odpalić AA i nie wyłącza się co chwilę, ale do pełni szczęścia jeszcze trochę brakuje.
Wychodzi na to, że winny jest software, albo sam sprzęt.
Samsung widać jakoś to lepiej ogarnia.
-
Witam ponownie
Okazuje się, że problem z brakiem AA w moim aucie wynika z faktu, że mam radio Arabic.
Teraz pytanie do kolegów
Czy każde inne radio 'bez Arabic' podejdzie?
Co z wersją softu? Obecnie mam 23.00.69.00. Jeśli kupię radio ze starszą to czy nie będzie problemów z osiowaniniem?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie takiego radia?
Pozdrawiam
-
Witam Panowie. Jestem nowy na forum i od niedawna posiadam fiata Tipo sw lounge z 2017r. Mam 7 calowe radio HD bez navi i life. Poczytałem wasze posty i poszukuje osoby która potrafiłaby mi uruchomić fikcja AA na tym radiu. Mogę pojechać nawet do innego województwa aby ktoś to odpalił. Ja jestem z pomorskiego. Sam się za to nie zabieram bo pewnie coś uszkodzę. Oczywiście mogę też srekompensowac poświęcony czas finansowo. Bardzo proszę kogoś o pomoc zależy mi na tym AA bardzo. Dzięki Panowie i pozdrawiam
-
Serdecznie ponownie witam wszystkich,
Od czerwca śmigam Tipo sw - przyłączam się do pytania "Wojas3miasto", jest ktoś z szeroko rozumianych okolic Trójmiasta co ogarnia AA, będę bardzo wdzięczny za info. Może być, że obsłuży dwa za jednym podejściem. Kolego "Wojas3miasto" jak coś wyczaisz daj znać, ja oczywiście zobowiązuję się do tego samego.
Pozdrawiam.
-
Serdecznie proszę kolegów forumowiczów o pomoc przy AA
Próbowałem włączyć AA - tipo sw 2017 - 7" navi, DAB itp. Mam oryginalnego MES-a 4.6R1 - Moje PROXI ma 160 bajtów. Zgodnie z instrukcją zmieniłem 157 bajt, 160 był już prawidłowy. Wszystko ładnie się mieliło ( zmiana adaptera ). Na koniec wywaliło, błąd "Węzeł rozrywkowo-telematyczny". Pojawiły się błędy:
B10AA-4A - Sterowanie konfiguracji PROXI
U1736-87 - Węzeł telematyczny MS Convergence (NCV).
Po odwróceniu zmian PROXI przechodzi do końca z sukcesem, brak błędów.
Mój oryginalny PROXI:
33 36 33 35 36 31 35 33 39 37 32 4F 55 54 50 55 54 44 4A 49 54 20 16 10 04 4F 04 00 05 10 00 00 02 00 00 00 00 00 00 00 00 4F 04 00 05 10 00 00 02 00 00 00 00 00 00 00 00 51 F9 05 01 A4 14 07 8D B0 29 82 07 42 10 00 03 A3 1E 04 02 01 35 63 14 00 4F 03 34 1B 83 08 00 41 00 05 00 80 00 00 00 00 00 10 81 00 25 02 5A 00 08 04 A5 00 4E 00 01 A3 10 00 40 00 01 00 C7 00 D5 00 00 00 00 49 01 01 14 70 62 00 00 00 01 00 80 70 00 01 1B C0 00 80 00 05 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 01
Czy da się to ogarnąć aby AA działało.
Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam
-
Zgodnie z instrukcja dopisz bajty co 235 czy jakoś tak. Pomoże. Jak nie od razu to kilka razy rob osiowanie i jak masz fotelik przypięty pasem to odepnij. Pasy w czasie osiowania muszą być odpiete.
-
Dzięki za sugestie - będę próbował.
-
Wielkie dzięki za wszystkie sugestie, odpaliłem AA, super, ostatecznie stanęło na 235 bajtach. Jednocześnie potwierdzam, że na 7" działa możliwość wyłączenia świateł dziennych - menu pojawia się po zmianie 109 bajtu z A5 na B5. Ciekawe co jeszcze ukryła przed nami fabryka w PROXI.
-
Obadaj w innym temacie zmiane logo w zegarach i radiu przy włączaniu :-)
-
Dzień dobry,
Zakupiłem Tipo SW Lounge T-Jet latem 2020 roku i zastanawia mnie funkcja Car Play / Android Auto bo teoretycznie tego nie mam ale w radiu funkcja Car Play jest ale jest nie aktywna. Podobnie inne funkcje, których jest cała zakładka.
Pytanie czy jest możliwość odblokowania tych wszystkich funkcji?
Miłego dnia,
Marek
-
Cytat:
Napisał
MarioSteccini
Dzień dobry,
Zakupiłem Tipo SW Lounge T-Jet latem 2020 roku i zastanawia mnie funkcja Car Play / Android Auto bo teoretycznie tego nie mam ale w radiu funkcja Car Play jest ale jest nie aktywna. Podobnie inne funkcje, których jest cała zakładka.
Pytanie czy jest możliwość odblokowania tych wszystkich funkcji?
Miłego dnia,
Marek
Rocznik auta 2019r czy 2020r? W wersji Lounge powinieneś mieć w standardzie AA od 2019r, ale były takie przypadki na forum że ludzie kupili auta w wersji z AA wg pakietów a fizycznie i tak nie działały. Okazywało się że mieli radia U7 w wersji Arabic, ktoś po prostu się machnął w centrali Fiata przy zamawianiu aut. Miałem taki jeden przypadek, próbowałem aktywować AA w U7 bez skutku. Okazało się że radio jest w wersji Arabic czyli bez możliwości aktywowania AA. Właściciel miał dochodzić swoich praw w centrali Fiata, że otrzymał auto nie zgodne z specyfikacją. Jak sprawa się skończyła to nie wiem. Próbować możesz aktywować, ale masz gwarancję pewnie jeszcze.