To jest widok strony w wersji do druku
-
@otasz wydaje mi się, że te nieporozumienia z datą odbioru wynikają tylko z nieobecności osoby, u której zamawiałeś, bo innym nie chce się wnikać i rzetelnie odpowiadać na pytania kogoś, kto nie u nich zostawił prowizję od sprzedaży... wróci kolo co Ci zamawiał i na bank się wszystko wyjaśni...
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
Panowie, dobra wiadomość. Napisałem do dealera i dostałem info że samochód już wyprodukowany i zmierza do Polski ( zamawiane 17 maj - pierwotna data produkcji - druga połowa września ). Pod koniec sierpnia powinien być do odbioru. Taka pozytywna niespodzianka :)
Takie niedotrzymanie terminu to ja rozumiem:)
Cytat:
Napisał
Qvadrat
@otasz wydaje mi się, że te nieporozumienia z datą odbioru wynikają tylko z nieobecności osoby, u której zamawiałeś, bo innym nie chce się wnikać i rzetelnie odpowiadać na pytania kogoś, kto nie u nich zostawił prowizję od sprzedaży... wróci kolo co Ci zamawiał i na bank się wszystko wyjaśni...
Też mam taką cichą nadzieję, ale też trochę już pogodziłem się z sytuacją. Ochłonąłem i bardziej na trzeźwo na to patrzę. Nie ma się co oszukiwać, że wybiorę inny samochód, bo chcę ten i kropka.
Dzisiaj zadzwoniłem do salonu w Krakowie, gdzie pierwotnie miałem zamawiać. Nic nie słyszeli o żadnych nadzwyczajnych sytuacjach, które miałyby opóźnić produkcję. Wręcz przeciwnie, wczoraj ktoś u nich zamawiał SW i dziś mają odpowiedź z fabryki, że termin będzie standardowy (odliczając oczywiście sierpniowy przestój). W kilku salonach uzyskałem podobną odpowiedź.
-
Dziś mój sprzedawca wrócił z wypoczynku - dowiedziałem się, że tipek lada dzień będzie załadowany na pociąg i jeszcze w tym tygodniu powinien zameldować się w Tychach. Wygląda na to, że w przyszłym tygodniu, czyli 9 tygodni po zamówieniu, go odbiorę.
-
Mój dotarł w piątek do dealera. Dwa i pół miesiąca od daty zamówienia 29-04.
-
Na pociąg,myślałem ze z Turcji promem do Włoch a potem tirem
-
dziś dzwoniłem do dealera i podobno mój tipek jedzie pociągiem z Włoch. Planowany odbiór za 7-10 dni :) Ciekawe czy się wyrobią bo mój wakacyjny wyjazd już coraz bliżej. zamawiałem 28.04.2017
-
Cytat:
Napisał
pasztet83
Na pociąg,myślałem ze z Turcji promem do Włoch a potem tirem
Podejrzewam, że statkiem do włoch a tam na pociąg do Polski. Teraz już tyle tego ludzie zamawiają, że "podobno" jeżdżą już całe pociągi.
-
Sprzedawca, który mnie obsługiwał wrócił z urlopu. Sprawdził mi dzisiaj termin produkcji i wyskoczyło mu 38/39 tydzień. 1,5 miesiąca wcześniej niż podawał mi koleś, który go zastępował, ale też 1,5 miesiąca później niż mam napisane w umowie.
Mam nadzieję, że nie jest to tylko odłożenie problemu na później i ten termin jest prawdziwy. Pewnie, że wolałbym wcześniej, ale i tak jest w miarę do zaakceptowania.
-
3 załącznik(i)
-
Możecie się pochwalić okresem oczekiwania od składu w Tychach do odbioru?
Wytapane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
-
Ja już się pogubiłem bo dostałem info na początku miesiąca że już wyprodukowane i sumie do PL a wczoraj dzwoniłem i nagle info jest u makaronów i dopiero wtedy Tychy i ew. Tydzień do 3tyg. Do odbioru...... Coś dziwnego
Wysłane z mojego IdeaTab S6000-H przy użyciu Tapatalka
-
U mnie podobnie. Zamowienie i produkcja jak u tasior551 a dziś dostałem tel od dilera że Tipolew utknął we Włoszech, ale dziś zmienił się status na "transport". Też nie otrzymałem info czy potrwa to tydzień czy miesiąc.
-
Wiem od mojego dealera z Łodzi, że w Tychach już nie mają gdzie tych tipków upychać, stąd przestoje w dostawach.
-
No to niech sie wezmą w garść i szybciej wypychają na salony... Nikt sie nie pogniewa
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
No to niech sie wezmą w garść i szybciej wypychają na salony... Nikt sie nie pogniewa
Otóż to. Wilk będzie syty i owca cała [emoji2]
Wypaplane z mojego Redmi Note 3 Pro