To jest widok strony w wersji do druku
-
Dziś podczas jazdy aktualizowałem mapy z wersji 1005 do 1025 poprzez pena. Aktualizacja zajęła jakieś 30min po czym na końcu komunikat, że aktualizacja zakończona jakoś tak i że mogę wyjąć pena. Jak wyjąłem to po krótkiej chwili komunikat że aktualizacja nieudana i że jakiś błąd. Zgłupiałem trochę bo po 1 jak włożyłem znowu pena to kumunikat czu chcę zaktualizować z 1025 na 1025 czyli jakby się zainstalowało a w samej nawigacji w ustawienia/informacje też pokazuje że mam 1025. Nawigacja działa bo na niej wracałem. Dodam tylko, że podczas aktualizacji silnik cały czas włączony ale były otwierane drzwi, szyby i nawet ktoś dzwonił jak miałem sparowany telefon z autem. Udało się czy coś znowu próbować czy jest git?
-
Jest git, korzystaj i zapomnij.
-
Mam gorącą prośbę. Podmieniłem radio z Uconnect 7 na Uconnect 7 Nav i potrzebuje aktualizacji map nie koniecznie najnowsze. Przez stronę Fiata nie pobiorę bo mój VIN jest nierozpoznawalny.
-
Cytat:
Napisał
Gordonek
Mam gorącą prośbę. Podmieniłem radio z Uconnect 7 na Uconnect 7 Nav i potrzebuje aktualizacji map nie koniecznie najnowsze. Przez stronę Fiata nie pobiorę bo mój VIN jest nierozpoznawalny.
Pytanie, czy to coś da, skoro razem z mapami trzeba pobrać plik licencyjny, podejrzewam, że pod konkretny samochód przygotowany.
-
Spróbować nie zaszkodzi, we wcześniejszych postach były pliki licencyjne ale nie można już ich pobrać.
-
Kiedyś pobrałem mapę i licencję z linku podanego tu na forum, bo akurat wyskakiwał mi błąd po zalogowaniu się do konta mopar. poszło bez problemu.
-
Nie, pliki licencyjne jak na razie są uniwersalne, pasują do każdego auta. Także jak ktoś pobierze mapy i plik licencyjny to może to udostępnić i inni również z tego zainstaluja w swoich autach.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Nie, pliki licencyjne jak na razie są uniwersalne, pasują do każdego auta. Także jak ktoś pobierze mapy i plik licencyjny to może to udostępnić i inni również z tego zainstaluja w swoich autach.
instalacja instalacją, a użytkowanie? I jak to się ma do licencji, która dla danego auta wygasa po czasie chyba 3 lat?
-
No uzytkuje się normalnie.
Tak 3 lata za darmo, pewnie już jakieś auta przekroczyły te 3 lata to niech się wypowiedzią. U mnie jeszcze 3 lata nie minęły także pobieram ze strony i żadnych problemów nie ma. Zobaczymy jak minie mi 3 lata, to wtedy napiszę więcej na ten temat :)
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
No uzytkuje się normalnie.
Tak 3 lata za darmo, pewnie już jakieś auta przekroczyły te 3 lata to niech się wypowiedzią. U mnie jeszcze 3 lata nie minęły także pobieram ze strony i żadnych problemów nie ma. Zobaczymy jak minie mi 3 lata, to wtedy napiszę więcej na ten temat :)
Napisał Gordonek
O to moim zdaniem pyta Gordonek.
Co z tego, że wymieniłeś radio na egzemplarz z navi i ktoś udostępni ci pliki z licencją, skoro twój VIN jej nie posiada... z drugiej strony, jak kończy ci się licencja, to możesz dalej użytkować program, ale bez możliwości aktualizacji map i opcji traffic (można wykupić za ciężkie pieniądze). Różnica taka, że miałeś wcześniej licencję na swoje auto. Pytanie, czy radio, które kupiłeś jest z auta któremu jeszcze się nie skończyła licencja... czy jest ona brana po VIN-ie auta, czy raczej po jakimś IP radia. A może jeszcze inaczej. Pliki to łącznie prawie 8 GB...
-
Licencja na mape nie ma nic wspolnego z opcją live czy traffic, bo one są sprawdzane na serwerach fiata na podstawie VIN.
Także mapy będą działać, a VIN można zmienić w radiu, także live/traffic będzie działać, oczywiście jeśli kolega miał wcześniej opcję LIVE.
-
3 załącznik(i)
Aktualizacja udana za pierwszym razem około 90 min. Pendrive SanDisk 32GB 3.0 format FAT32Załącznik 35959Załącznik 35960Załącznik 35961
-
1 załącznik(i)
Witam,
Chciałem zrobić aktualizację map dla Ojca - Fiat Tipo, pobrałem wymagane 2 pliki ze strony (wersja: 1025) - przy rozpakowywaniu .zip pojawia się błąd z archiwum .zip - plik mimo wszystko rozpakowuje się, przekopiowuje na pendrive do głównego folderu (razem z plikiem licencyjnym), wkładam penda zgodnie z instrukcjami do USB i po prostu nic się nie dzieje - radio komunikuje, że nie ma żadnych plików do odtworzenia (tak jakby szukał po prostu formatów typu .mp3 itp.) - jakiekolwiek pomysły co z tym zrobić? Czy pobieraliście już wersje 1025? Może coś z plikiem na stronie moparu jest nie tak?
Błąd przy unzipowaniu:
Załącznik 36081
Będę wdzięczny za pomoc w tej sprawie.
Pozdrawiam,
Tomek
-
Sprobuj jeszcze raz pobrac, jesli sie powtorzy to plik jest pewnie uszkodzony. Sam nie pobierałem wiec nie wiem
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Sprobuj jeszcze raz pobrac, jesli sie powtorzy to plik jest pewnie uszkodzony. Sam nie pobierałem wiec nie wiem
Pobierałem już kilka razy i rezultat jest taki sam. Zakładam, że większość fanów z forum pobierało już tę aktualizację i zakładam, że Wam działa? Czy w takim razie jest opcja znalezienia aktualizacji w innym źródle - poza oficjalną stronką?
Pozdro,
Tomek