To jest widok strony w wersji do druku
-
Mi raz ten system zadziałał, jak helblowalem przed sarna co mi wyskoczyła. Kierunki migały aż do zatrzymania a prałem ponad 100 wiec zdążyłem zauważyć ze jest i działa...
-
Dobra jednak działa, praktycznie od 70km/h jak tylko mocniej zahamowałem pojawiły się kierunki.
-
a wątek jest co niepodoba mi się...
Niepodoba się wam to?
-
JEDYNA rzecz, która daje się we znaki w moim tipo to hałasujące wnętrze. Auto ma dopiero 12 tys. przebiegu a jest w nim głośniej, niż w moim GP z przebiegiem prawie 150 tys. Co hałasuje i jak? Na drobnych nierównościach tarabanią jakieś plastiki w drzwiach, na podszybiu, "trą" uszczelki. Mocno wkurzające.
-
Cytat:
Napisał
aegean
JEDYNA rzecz, która daje się we znaki w moim tipo to hałasujące wnętrze. Auto ma dopiero 12 tys. przebiegu a jest w nim głośniej, niż w moim GP z przebiegiem prawie 150 tys. Co hałasuje i jak? Na drobnych nierównościach tarabanią jakieś plastiki w drzwiach, na podszybiu, "trą" uszczelki. Mocno wkurzające.
przetrzyj uszczelki (te w których idzie szyba oraz te od drzwi) silikonem do uszczelek - u mnie wyciszyło od razu :)
-
Dziś sobota, pogoda ładna więc czas na umycie Tipka. Po myciu zabrałem się za wycieranie progów i... odprysk na odprysku. Na progach w kilku miejscach mocne odpryski. Potwierdzam, że jakość lakieru gowniana. W moim 13 letnim GP progi tak nie wyglądają jak w Tipo po jednym roku a przejechane dopiero 8kk.
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Odbijaki na klapie dokręć o pół obrotu.
Najprostsze rozwiązania są najlepsze:D Dzięki za radę FiatPrime, skreślam niedomykającą się klapę bagażnika z listy denereujacych rzeczy:p
-
Temat trochę umarł bez wkładu FiatPrime:D
To ja jeszcze coś dorzucę - nie podoba mi się, że po 2,5kkm musiałem jechać do aso w związku z komunikatem "Zleć kontrolę układu hamulcowego". Podobno już kolejny przypadek gdzie komp wywala błąd bez sensu , mają zgłaszać do centrali problem.
-
Cytat:
Napisał
Gellenort
Temat trochę umarł bez wkładu FiatPrime:D
To ja jeszcze coś dorzucę - nie podoba mi się, że po 2,5kkm musiałem jechać do aso w związku z komunikatem "Zleć kontrolę układu hamulcowego". Podobno już kolejny przypadek gdzie komp wywala błąd bez sensu , mają zgłaszać do centrali problem.
Też mi wywala ten błąd po 12 tys. Zgłoszę to na 1 przeglądzie.
-
Żona też to miała w Tipo, nawet założyłem wątek https://fiatklubpolska.pl/zawieszeni...m-z-ebd-44494/
Po wymianie drugiego czujnika jest na razie spokój :)
-
Cytat:
Napisał
capitanslow
przetrzyj uszczelki (te w których idzie szyba oraz te od drzwi) silikonem do uszczelek - u mnie wyciszyło od razu :)
Na forum skody rapid znalazłem podobny problem. Za radą tamtejszych forumowiczów kupiłem Sonax do uszczelek w sztyfcie. Pomogło...na dwa dni. Wczoraj zastosowałem własnie silikon. Dam znać na jak długo pomaga. ;) Swoją drogą, w GP nigdy nie miałem takich atrakcji.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
kammar
Swoją drogą a propos innowacyjnych i dziwnie nazywających się technologii - czy w Tipo jest montowany ten bajer który automatycznie uruchamia światła awaryjne podczas ostrego hamowania, aby ostrzec osoby jadące za nami? Nie mam instrukcji przy sobie, ale pamiętam że jak czytałem ją na początku to coś tam było o wspomagaczach hamowania i myślałem że to mam, ale do dzisiaj nie udało mi się ani razu zauważyć działania tego typu systemu. A może jeszcze nie przerobiłem PRAWDZIWIE awaryjnego hamowania. Albo po prostu nie zauważyłem tego migania w kabinie.
Ten "bajer" mam już w GP z 2009 r. :)
-
Cytat:
Napisał
aegean
Cytat Napisał kammar Zobacz post
Swoją drogą a propos innowacyjnych i dziwnie nazywających się technologii - czy w Tipo jest montowany ten bajer który automatycznie uruchamia światła awaryjne podczas ostrego hamowania, aby ostrzec osoby jadące za nami? Nie mam instrukcji przy sobie, ale pamiętam że jak czytałem ją na początku to coś tam było o wspomagaczach hamowania i myślałem że to mam, ale do dzisiaj nie udało mi się ani razu zauważyć działania tego typu systemu. A może jeszcze nie przerobiłem PRAWDZIWIE awaryjnego hamowania. Albo po prostu nie zauważyłem tego migania w kabinie.
Ten "bajer" mam już w GP z 2009 r.
Minęło trochę czasu a ja nadal nie zauważyłem działania tego systemu u siebie. Ale może nigdy nie zahamowałem dostatecznie ostro....
-
-
Cytat:
Napisał
kammar
Minęło trochę czasu a ja nadal nie zauważyłem działania tego systemu u siebie. Ale może nigdy nie zahamowałem dostatecznie ostro....
Z tego co zauważyłem znacznie bardziej uaktywnia się przy mocniejszym hamowaniu przy prędkościach >70km/h, z tego co zauważyłem u siebie.
-
Cytat:
Napisał
kammar
Ale może nigdy nie zahamowałem dostatecznie ostro....
Hamowanie ma być nagłe, czyli kop w pedał hamulca.