To jest widok strony w wersji do druku
-
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być jeszcze gorzej.
-
Cytat:
Napisał
nightingale79
Dzisiaj wiele współczesnych aut nie daje możliwości jednoczesnego naciskania hamulca i gazu - skutkuje to odcięciem gazu. Nie we wszystkich autach tak jest. Być moze Tipo ma taki "kaganiec". U siebie nie sprawdzałem. Nie jeżdżę na OSach to nie bardzo potrzebuję ;-).
Tak właśnie jest też w TIPO, nie dość że nie można dohamować lewą nogą w zakręcie, to jeszcze nie da się wyłączyć ESP i całą frajdę jazdę bokiem po śliskim h.. strzelił. Ale pomaga wyjęcie bezpiecznika F23:smile:
-
Cytat:
Napisał
giannini
Tak właśnie jest też w TIPO, nie dość że nie można dohamować lewą nogą w zakręcie, to jeszcze nie da się wyłączyć ESP i całą frajdę jazdę bokiem po śliskim h.. strzelił. Ale pomaga wyjęcie bezpiecznika F23:smile:
Czyli potwierdzasz że TTTM?
-
Tak, tttm. Wiem, że mało kto wciska gaz razem hamulcem, ale też byłem zdziwiony że po puszczeniu hamulca po prostu nic się nie dzieje:) po wciśnięciu sprzęgła ten problem od razu znika, ale normalnie trzeba poczekać chwilę zanim gaz znowu zacznie reagować.
pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
marx30
wlasnie się w KE porozumieli ze nowe auta beda musiały mieć jeszcze inne kagańce. Cieszmy się na razie z twgo co mamy będzie gorzej ;-)
W ogóle dni motoryzacji w takim wydaniu, do jakiego przyzwyczailiśmy się są już policzone. Chyba że Eurokołchoz się rozpadnie, czego też nie można wykluczyć...
-
sprawdzilem u mnie tego niema. moge wciskac na raz gaz i hamulec i gaz dziala.
-
Widocznie te z fabrycznym lpg są dla bardziej wymagający żeby przyhamowac lewą nogą. 😀
-
Cytat:
Napisał
marx30
sprawdzilem u mnie tego niema. moge wciskac na raz gaz i hamulec i gaz dziala.
Masz lpg? Ja mam dokładane poza fabryką. Generalnie to nie jest hamulcami, po prostu pedał przyspieszenia ma lag-a w takim momencie. I z tego co zauważyłem wystarczy puścić pedał przyspieszenia do 0 i wszystko wraca do normy.
-
Cytat:
Napisał
Loczek30
Widocznie te z fabrycznym lpg są dla bardziej wymagający żeby przyhamowac lewą nogą. 😀
U mnie też można cisnąć jednocześnie gaz i hamulec - gaz działa normalnie. Silnik 95KM bez lpg.
-
To się ciekawie robi, u mnie jadąc z wciśniętym gazem gdy nacisnę na chwilę hamulec nawet lekko, auto zaczyna zwalniać i dopiero po chwili reaguje przyspieszeniem a cały czas jest wciśnięty pedał gazu. Może trzeba by porównać numer softu w kompie, i wyjdzie skąd różnica? Jak to sprawdzić?
pozdrawiam
-
U mnie przestaje przyspieszać. Do jakich obrotów silnika auto wyhamuje po puszczeniu pedału hamulca, tak obroty utrzymują się na stałym poziomie przez ten okres jak jest ten tzw. lag. Szczerze aż mnie to tak nie interesuje żeby grzebać po softach i itp, po prostu dla mnie nie jest to wada i tyle w temacie.
-
Cytat:
Napisał
kjk
U mnie też można cisnąć jednocześnie gaz i hamulec - gaz działa normalnie. Silnik 95KM bez lpg.
A ja mam benzynę 95KM bez lpg i u mnie wciśnięcie hamulca odcina gaz, tak jak to opisano w innych postach. Auto z maja 2018.
-
Jednak kaganiec jest. Jak przy wciśniętym gazie wcisnie się hamulec to obroty zostają na tym poziomie choćby nie wiem jak deptać. I nie jest to kwestia zwłoki bo to trwa cały czas aż do puszczenia gazu i wciśnięcia ponownie. ciekawe po co to jest
-
Może żeby oszczędzać przedni układ hamulcowy [emoji16]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
kjk
U mnie też można cisnąć jednocześnie gaz i hamulec - gaz działa normalnie
W czasie jazdy ?